The Crown: Ποια είναι η γνώμη της Ελισάβετ και της υπόλοιπης βασιλικής οικογένειας για τη σειρά του Netflix

29.11.2019
The Crown: Ποια είναι η γνώμη της Ελισάβετ και της υπόλοιπης βασιλικής οικογένειας για τη σειρά του Netflix
Η τελεοπτική σειρά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από την ιστορία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, είναι από τις πιο δημοφιλείς του Netflix και το ενδιαφέρον του κοινού συνεχίζει να αυξάνεται καθώς ξεκίνησε πρόσφατα η μετάδοση της τρίτης σεζόν. Δεδομένου, λοιπόν, του πόσο δημοφιλής και καλοφτιαγμένη είναι η σειρά, το ερώτημα που τίθεται είναι εύλογο: Ποια είναι γνώμη της βασιλικής οικογένειας για αυτή;

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να σκεφτεί ότι η βασίλισσα Ελισάβετ κάθεται άνετα στον βασιλικό καναπέ της με τα Corgis στην αγκαλιά και το ποπ κορν στο χέρι για να παρακολουθήσει μια σειρά για τη ζωή της, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι έχει δει ολόκληρη την πρώτη σεζόν. Και αυτό χάρη στον νεαρότερο γιο της, τον πρίγκιπα Edward και τη σύζυγό του Sophie, την κόμισσα του Wessex, που φέρονται να διοργάνωναν προβολές τα βράδια του Σαββάτου για τη Βασίλισσα.

«O Edward και η Sophie λατρεύουν το Crown», δήλωσε μια πηγή από το παλάτι στην Sunday Express: «Είναι μια μακροχρόνια συνήθεια να πηγαίνουν στο Windsor το Σαββατοκύριακο για να φάνε μαζί με τη Βασίλισσα ενώ παρακολουθούσαν τηλεόραση ή μια ταινία. Έχουν λογαριασμό Netflix και την ώθησαν να παρακολουθήσουν τη σειρά μαζί τους. Ευτυχώς, της άρεσε ιδιαίτερα, αν και προφανώς υπήρχαν μερικές αποδόσεις πραγματικών γεγονότων που διαπίστωσε ότι ήταν πολύ δραματοποιημένες».

Αλλά όταν ξεκίνησε η δεύτερη σεζόν, η Ελισάβετ δεν είχε την ίδια γνώμη. «Η Βασίλισσα συνειδητοποιεί ότι πολλοί που παρακολουθούν το Crown, το εκλαμβάνουν ως μια πιστή απεικόνιση της βασιλικής ζωής και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει», ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος του παλατιού στην Express. «Αλλά μπορώ να πω ότι ήταν αναστατωμένη από τον τρόπο που ο πρίγκιπας Φίλιππος παρουσιάζεται ως πατέρας που δεν τον ενδιέφερε αν περνάει καλά ο γιος του. Ηταν ιδιαίτερα ενοχλημένη για μια σκηνή στην οποία ο Φίλιππος δεν έδειχνε ενδιαφέρον για τον Κάρολο που ήταν αναστατωμένος ενώ πετούσε μαζί με τον πατέρα του από τη Σκωτία. Αυτό απλά δεν συνέβη».

Τον Σεπτέμβριο, αξιωματούχοι του παλατιού έκαναν μια δήλωση στον The Guardian καθιστώντας σαφές ότι το The Crown δεν έχει τη βασιλική έγκριση. «Εκτιμούμε ότι οι αναγνώστες του Guardian μπορούν να απολαύσουν αυτή τη δραματοποιμένη ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων, αλλά πρέπει να το κάνουν γνωρίζοντας ότι ο βασιλικός οίκος δεν συναινεί στις ερμηνείες του προγράμματος», ανέφερε η δήλωση.

Ωστόσο, η πριγκίπισσα Eugenie ακούστηκε σε ένα πάρτι να λέει ότι της αρέσει η μουσική και η πλοκή της σειράς, ενώ η Zara Tindall είπε στην The Telegraph ότι αυτή και ο σύζυγός της, Mike Tindall, παρακολουθούν τη σειρά.

Από την άλλη πλευρά, η αλήθεια είναι ότι ο πρίγκιπας William δεν κάθεται να την παρακολουθήσει.

Η Olivia Colman, η οποία παίζει το ρόλο της βασίλισσας στην τρίτη και τέταρτη σεζόν του The Crown, δήλωσε ότι ρώτησε ευθέως τον πρίγκιπα αν παρακολουθεί. Αποκάλυψε τη συζήτηση τους στο The Graham Norton Show: «Συνάντησα τον πρίγκιπα William σε δείπνο και με ρώτησε τι έκανα εκείνη την περίοδο λίγο προτού προσθέσει γρήγορα: “H αλήθεια είναι ότι ξέρω τι κάνεις”. Ενθουσιάστηκα πολύ και ρώτησα, “Το έχετε παρακολουθήσει;”. Η απάντησή του ήταν κοφτή, “Όχι”. Αλλά ήταν πολύ γοητευτικός και πολύ όμορφος», είπε.

Όσο για την Kate Middleton, τον πρίγκιπα Harry και την Meghan Markle ... απλά δεν έχουμε καμία πληροφορία, τουλάχιστον ακόμα.