Σεξ 13 Μποφόρ

27.09.2007
Το μεγαλύτερο πολιτικό θέμα του 2007 θα είναι το περιβάλλον, έγραφε το έγκυρο βρετανικό περιοδικό «Εconomist» στο πρώτο τεύχος του νέου χρόνου.

Το μεγαλύτερο πολιτικό θέμα του 2007 θα είναι το περιβάλλον, έγραφε το έγκυρο βρετανικό περιοδικό «Εconomist» στο πρώτο τεύχος του νέου χρόνου.

Ξαναδιάβασα αυτές τις γραμμές πριν από λίγες εβδομάδες και θυμήθηκα με δέος τον άνυδρο χειμώνα, τους τρεις καύσωνες του καλοκαιριού και τελικά τη βιβλική καταστροφή στα δάση, που κυριολεκτικά ανέτρεψε όλη την προεκλογική στρατηγική των κομμάτων.

Έγινε πολιτικό θέμα, λοιπόν, το περιβάλλον! Γύρισα το DVD σε κάποια πλάνα που είχα κρατήσει από τις πυρκαγιές. Είδα τον κ. Πολύδωρα να μιλάει για το «στρατηγό άνεμο», τους ανθρώπους αλαφιασμένους να λένε: «Θεέ μου, ας πέσει μια βροχή να μας σώσει, αφού δεν μας σώζει το κράτος». Και η αγωνία όλων ήταν τι καιρό θα έχει αύριο. Πόσα Μποφόρ θα φυσάνε. Θα σταματήσει ο καύσωνας;

Καλλίγραμμες σταρ με προκλητικά ντεκολτέ και πολλά υποσχόμενα μίνι μας ενημέρωναν ότι «και αύριο» η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου, ότι οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με ταχύτητα 7 Μποφόρ (άρα, ετοιμαστείτε να καείτε ζωντανοί!).

Υπήρχαν όμως και άλλα κανάλια, όπου σοβαροί κύριοι μας έδειχναν τους βαρομετρικούς χάρτες, χωρίς λικνίσματα και... υποσχέσεις. Και υπήρχε και ένας ταλαντούχος νέος, εκεί στην «ξεχασμένη» ΕΤ3, ο οποίος έδινε το πιο σύγχρονο δελτίο καιρού στην ελληνική τηλεόραση του 2007. Ήταν ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ας μη γελιόμαστε, η πασαρέλα του δελτίου καιρού ανήκει στο χρονοντούλαπο της τηλεοπτικής ιστορίας. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα για να τα εκφωνούν χείλη πρώην και νυν ωραίων κοριτσιών. Γιατί απλώς, άλλο πυρ και άλλο σεξ. Και από Σέξπιρ...