Πώς να κάνεις το άρωμά σου να διαρκέσει περισσότερο - Όλα τα μυστικά

Πώς να κάνεις το άρωμά σου να διαρκέσει περισσότερο - Όλα τα μυστικά
ΠΗΓΗ:INSTAGRAM
Smell you later!

Η Marilyn Monroe είχε πει δημόσια ότι φορούσε το άρωμα Chanel No. 5 στο κρεβάτι, ώστε να μυρίζει «πολυτέλεια» το πρωί. Κάποια αρώματα είναι γνωστά για τη διαρκή και έντονη μυρωδιά τους, παραμένοντας στο δέρμα και τα ρούχα για ώρες. Άλλα πάλι όχι και τόσο, αλλά τι γίνεται αν το αγαπημένο σου άρωμα εξατμίζεται εύκολα, χάνοντας έτσι τη διάρκειά του; Σου έχω όλα τα μυστικά για να κάνεις το άρωμά σου να διαρκεί όλη μέρα και να αφήνεις την μεθυστική μυρωδιά σου απ’ όπου κι αν περνάς.

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τη διάρκεια των αρωμάτων. Τα συστατικά παίζουν σημαντικό ρόλο. Αρώματα ξυλώδη ή με τόνους βανίλιας και μόσχου είναι γνωστά για τη μακρά διάρκειά τους. Αλλά τα ελαφριά αρώματα που είναι ιδανικά για το καλοκαίρι, ή αυτά που είναι φτιαγμένα με χαμηλότερες συγκεντρώσεις αλκοόλ, τείνουν να εξατμίζονται γρήγορα. Μάθε τα όλα εδώ!

Επέλεξε ένα άρωμα υψηλής συγκέντρωσης

Όταν επιλέγεις ένα άρωμα, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι συγκέντρωση περιέχει. Η εύρεση ενός προϊόντος που διαρκεί ώρες είναι εφικτή, απλώς πρέπει να δίνεις σημασία στο όνομά του. Ένα Extrait de Parfum ή Eau de Parfum πιθανότατα θα σου προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια από ένα Eau de Cologne ή Eau de Toilette, ακόμα κι αν αγοράζεις το ίδιο άρωμα. Η δόση του αρώματος, η αναλογία ελαίου αρώματος προς νερό και αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια. Οι υψηλότερες δόσεις ελαίου αρώματος συνήθως κάνουν τα αρώματα να διαρκούν περισσότερο.

{https://www.tiktok.com/@olaemadeldeen/video/7358076673486556423?lang=el-GR&q=parfum%20women&t=1719323797249}

Parfum ή Extrait de Parfum: Η υψηλότερη συγκέντρωση αρώματος (και επομένως η πιο ακριβή). Περιέχουν 20 έως 40 τοις εκατό συγκέντρωση αρώματος και μπορεί να διαρκέσουν 8 έως 12+ ώρες στο δέρμα.

Eau de Parfum: Έχει συγκέντρωση αρώματος 15 έως 20 τοις εκατό και μπορεί να διαρκέσει 6 έως 8 ώρες στο δέρμα.

Eau de Toilette: Επίσης γνωστό ως «δροσερό νερό», τα Eau de Toilette έχουν συγκέντρωση αρώματος 5 έως 15 τοις εκατό και διαρκούν περίπου 3 έως 5 ώρες στο δέρμα. Συνήθως είναι πιο φρέσκα και ελαφριά.

Eau de Cologne: Έχει συγκέντρωση αρώματος 3 έως 5 τοις εκατό και υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ. Είναι αυτά που εξατμίζονται πιο εύκολα, διαρκώντας περίπου 2 έως 3 ώρες στο δέρμα.

Κράτησε το δέρμα σου ενυδατωμένο

Πριν εφαρμόσεις το άρωμα στο δέρμα σου, χρησιμοποίησε μια πλούσια, θρεπτική ενυδατική κρέμα. Αυτό θα βοηθήσει το άρωμα να έχει διάρκεια. Αν το δέρμα σου είναι αρκετά ξηρό προτείνω να συνδυάσεις ένα body oil λάδι με την κρέμα σώματος για επιπλέον ενυδάτωση. Απλά ανέμιξε μερικές σταγόνες από το λάδι σώματος με την κρέμα και πες αντίο σε εκείνη στην ξηρότητα.

Μην τρίβεις τους καρπούς σου

Αν δεν γνωρίζεις αυτή τη σημαντική πληροφορία για το άρωμα, τότε μόλις την έμαθες. Μην τρίβεις τους καρπούς σου μεταξύ τους μετά τον ψέκασμα με το άρωμα. Στην πραγματικότητα δεν βοηθάς να απλωθεί και να μυρίζεις παντού, αλλά να εξατμιστεί ακόμη πιο γρήγορα. Όταν το κάνεις αυτό δημιουργείται θερμότητα που προκαλεί την εξάτμιση των κορυφαίων νοτών του αρώματος πιο γρήγορα.

{https://www.instagram.com/p/C5ydUWqRw1h/?img_index=1}

Ψέκασε τα ρούχα σου

Όταν ψεκάζεις το άρωμά στο δέρμα σου μην ξεχάσεις και τα ρούχα! Μια, δύο ψεκασιές είναι ότι πρέπει για να μυρίζεις όλη μέρα.

Άρωμα και προϊόντα περιποίησης σώματος

Πολλές μάρκες αρωμάτων έχουν προϊόντα περιποίησης σώματος, όπως αφρόλουτρα, έλαια σώματος, body mist και κρέμες, στα ίδια αρώματα με τα αρώματά τους. Αν χρησιμοποιήσετε ολόκληρη τη σειρά, το άρωμά σας θα ενισχυθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 25.06.2024 - 16:58