Προϊόντα αντιγήρανσης: Από ποια ηλικία πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς

Προϊόντα αντιγήρανσης: Από ποια ηλικία πρέπει να αρχίσεις να χρησιμοποιείς
ΠΗΓΗ:INSTAGRAM
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

Ένα από τα πιο συχνά ερωτήματα που ακούμε συχνά είναι πότε πρέπει οι γυναίκες να ξεκινήσουν τη χρήση προϊόντων αντιγήρανσης. Με τόσα πολλά που ακούγονται για τα οφέλη της ρετινόλης και της βιταμίνης C, θέλουν να μάθουν ποια είναι η ιδανική ηλικία για να αρχίσουν τη χρήση αυτών των προϊόντων.

Από τη δεκαετία του 1990, με την καλύτερη κατανόηση της διαδικασίας γήρανσης του δέρματος, οι επιστήμονες προτείνουν την πρόληψη ως βασική μέθοδο αντιγήρανσης. Αυτό περιλαμβάνει τη σωστή περιποίηση του δέρματος και την αποφυγή κακών συνηθειών όπως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, το κάπνισμα, η κακή διατροφή και η έλλειψη ύπνου. Είναι πιο αποτελεσματικό να προστατεύετε το δέρμα από ζημιές, παρά να προσπαθείτε να διορθώσετε τα προβλήματα αφού εμφανιστούν.

Αντηλιακό: Από 6 μηνών

Το αντηλιακό είναι το πιο σημαντικό προϊόν για την πρόληψη της γήρανσης. Σύμφωνα με την επιστημονική επιθεώρηση Plastic and Reconstructive Surgery, το αντηλιακό είναι πιο αποτελεσματικό από άλλα προϊόντα περιποίησης όπως το υαλουρονικό οξύ ή τα αντιοξειδωτικά. Η χρήση αντηλιακού από μικρή ηλικία είναι η καλύτερη προστασία για την επιδερμίδα.

Κρέμα Ματιών: Από τα 20

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι η πρώτη που εμφανίζει σημάδια γήρανσης. Ξεκινήστε τη χρήση μιας ελαφριάς κρέμας ματιών με υαλουρονικό οξύ από την ηλικία των 20 για να διατηρήσετε την περιοχή ενυδατωμένη και υγιή.

Αντιοξειδωτικός Ορός: Από τα 20

Από την ηλικία των 20, είναι καλό να προστατεύετε τα κύτταρα του δέρματος από τις εξωτερικούς παράγοντες του περιβάλλοντος. Ένας ορός ή μια κρέμα με αντιοξειδωτική βιταμίνη C βοηθά στην πρόληψη των επιβλαβών από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες διασπούν το κολλαγόνο και προκαλούν ρυτίδες. Χρησιμοποιήστε το προϊόν πριν από το αντηλιακό για καλύτερα αποτελέσματα.

Απολέπιση: Από την Εφηβεία

Κατά την εφηβεία, η επιδερμίδα αλλάζει και συχνά εμφανίζει σπυράκια και μαύρα στίγματα. Η απολέπιση με φυσικούς κόκκους από ζάχαρη, αλάτι, καφέ, βερίκοκο ή ελιά βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και του υπερβολικού σμήγματος. Για την ακμή, το σαλικυλικό οξύ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, καθώς καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας.

Ρετινόλη: Λίγο πριν τα 30

Γύρω στα 30 αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Η ρετινόλη είναι ένα από τα πιο ισχυρά συστατικά για την αντιμετώπιση της γήρανσης. Βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων, μειώνει τη θαμπή όψη και τις δυσχρωμίες, και αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των ρυτίδων και τη βελτίωση της ελαστικότητας και σφριγηλότητας του δέρματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 06.07.2024 - 01:50