Λεύκανση δοντιών στο σπίτι; Και όμως γίνεται

Λεύκανση δοντιών στο σπίτι; Και όμως γίνεται
ΠΗΓΗ:FREEPICK
Και μάλιστα με φυσικό τρόπο

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού σου είναι σίγουρα το χαμόγελό σου. Η υγιής κατάσταση των δοντιών σου επηρεάζει όχι μόνο την εμφάνισή σου, αλλά και την αυτοπεποίθησή σου. Ενδέχεται να έχεις δοκιμάσει διάφορες μεθόδους λεύκανσης στο παρελθόν, αλλά πολλές από αυτές περιλαμβάνουν χημικές ουσίες, κάτι που μπορεί να είναι ανησυχητικό. Εάν επιθυμείς πιο λευκά δόντια χωρίς τα χημικά, εδώ θα βρεις μερικές φυσικές και ασφαλείς επιλογές.

Πολλά από τα υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για λεύκανση των δοντιών βρίσκονται ήδη στο σπίτι σου, και μπορείς να δοκιμάσεις ποια σου ταιριάζει καλύτερα.

1. Oil Pulling

Το oil pulling είναι μια παραδοσιακή μέθοδος από την Ινδία που βελτιώνει την στοματική υγιεινή και απομακρύνει τοξίνες από τον οργανισμό. Περιλαμβάνει την περιδίνηση λαδιού στο στόμα σου για να διώξει τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν πλάκα και κίτρινη εμφάνιση στα δόντια. Το λάδι καρύδας είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς έχει ωραία γεύση και προσφέρει επιπλέον υγειονομικά οφέλη.

Για να το κάνεις, πάρε μία κουταλιά της σούπας (15 ml) λάδι καρύδας και γύρνα το στο στόμα σου, πιέζοντας και τραβώντας το ανάμεσα από τα δόντια σου για 15-20 λεπτά.

2. Βούρτσισμα με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει φυσικές λευκαντικές ιδιότητες και είναι συχνά παρούσα σε εμπορικές οδοντόκρεμες. Είναι ένα ήπιο λειαντικό που μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεση επιφανειακών λεκέδων από τα δόντια. Αν και δεν θα δεις άμεσα αποτελέσματα, με την πάροδο του χρόνου μπορείς να παρατηρήσεις βελτίωση.

Ανάμειξε 1 κουταλάκι του γλυκού (6 γραμμάρια) μαγειρική σόδα με 2 κουταλάκια του γλυκού νερό (5 ml) και βούρτσισε τα δόντια σου με αυτή την πάστα αρκετές φορές την εβδομάδα.

3. Κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά είναι καλή τόσο για το σώμα σου,όσο και για τα δόντια σου. Αν και δεν αντικαθιστούν το βούρτσισμα, τα ωμά φρούτα και λαχανικά μπορούν να συμβάλλουν στην απομάκρυνση της πλάκας όσο μασάς. Οι φράουλες και ο ανανάς είναι δύο φρούτα που λέγεται ότι βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών.

4. Τακτικό βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος

Ο αποχρωματισμός των δοντιών συχνά προέρχεται από τη συσσώρευση πλάκας. Το τακτικό βούρτσισμα και η χρήση οδοντικού νήματος θα βοηθήσουν τα δόντια σου να παραμείνουν λευκά, μειώνοντας τα βακτήρια στο στόμα και την πλάκα. Η οδοντόκρεμα απομακρύνει τους λεκέδες και το οδοντικό νήμα αποτρέπει τη συσσώρευση πλάκας.

5. Πρόληψη μικροβίων

Περιόρισε τα τρόφιμα και ποτά που προκαλούν λεκέδες, όπως ο καφές, το κόκκινο κρασί και τα αναψυκτικά. Δεν χρειάζεται να τα αποφύγεις εντελώς, αλλά προσπάθησε να περιορίσεις τη διάρκεια επαφής τους με τα δόντια σου. Αν μπορείς, πιες τα από καλαμάκι για να μειώσεις την άμεση επαφή. Επιπλέον, βούρτσισε τα δόντια σου περίπου μία ώρα μετά την κατανάλωση αυτών των τροφών για να περιορίσεις τις επιπτώσεις τους.

Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές για να αποκτήσεις το λευκό χαμόγελο που επιθυμείς, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για χημικά ή βλαβερές ουσίες!

Τελευταία τροποποίηση στις 18.10.2024 - 08:21