Το ιδανικό μακιγιάζ για το ρεβεγιόν

14.12.2012
Ακόμη κι αν είσαι λάτρης του "φυσικού" λουκ, οι Γιορτές σού προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία να ξεφύγεις για λίγο από τη ρουτίνα και να δοκιμάσεις κάποιες πιο τολμηρές ιδέες στις εξόδους σου. Από την Ελεονώρα Γαλάτη

Άλλωστε, μια διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο που βάφεσαι, τόσο ως προς τα χρώματα, όσο και ως προς το στυλ μπορεί να ανανεώσει την εμφάνιση σου εξίσου με ένα καινούργιο συνολάκι, αλλά πολύ πιο οικονομικά βεβαίως, βεβαίως.

Μάτια ή χείλη; Η βασική απόφαση

Ένας τρόπος για ν' αποφασίσεις είναι να διαλέξεις το αντίθετο από αυτό που συνηθίζεις τις άλλες φορές που βγαίνεις. Δηλαδή, αν συνήθως προτιμάς ένα smokey διάλεξε αυτή τη φορά να τονίσεις τα χείλια σου με ένα ζωηρό κόκκινο, ή ένα μυστηριώδες μωβ ματ κραγιόν που είναι τόσο στη μόδα. Αν πάλι είσαι φανατική των έντονων χειλιών, ήρθε η ώρα να κάνεις την υπέρβαση με μια σκούρα μεταλλική σκιά για τα μάτια.

Ένας άλλος τρόπος για ν' αποφασίσεις είναι αναλόγως με το είδος της βραδιάς: Αν η όλη φάση περιλαμβάνει φαγητό -ως συνήθως χρονιάρες μέρες- καλύτερα να δώσεις έμφαση στα ματάκια σου για να μην έχεις την έννοια να φρεσκάρεις συνεχώς το κραγιόν σου.

Αν πάλι η έξοδος σου είναι κυρίως για ποτό, θα σου είναι πιο εύκολο να κρατήσεις ζωντανό το έντονο χρώμα των χειλιών σου.

Tip: Αν συνοδεύεσαι από τον καλό σου, ξέχνα τα έντονα χείλη εξαρχής, αφού θα λειτουργούν ως αντιπερισπασμός στα φιλιά του. Άλλωστε οι περισσότεροι άντρες σιχαίνονται τα έντονα κραγιόν.

Και μάτια & χείλη!;

Φυσικά, αν πρόκειται να πας σε κάποιο κλαμπ ή σε χορευτικό πάρτυ, θα μπορούσες να τονίσεις εξίσου πολύ τόσο τα μάτια, όσο και τα χείλη σου σύμφωνα με την τάση που είδαμε σε πολλές πασαρέλες φέτος.

Ωστόσο, η επιλογή αυτή για να λειτουργήσει θετικά θα πρέπει να συνδυαστεί με ένα μαζεμένο χτένισμα (π.χ. σινιόν) και μια ιδιαίτερα σικάτη ή σπορ εμφάνιση, χωρίς άλλα προκλητικά στοιχεία, όπως μίνι ή βαθιά ντεκολτέ, ώστε να μην σε περάσουν για επαγγελματία της νύχτας -με την κακή έννοια.


Οι απαραίτητες γιορτινές πινελιές:

Στα μάτια: χρυσός, χαλκός και μπρούντζος έχουν την τιμητική τους, αφού κάθε ρεβεγιόν οφείλει να είναι όσο πιο λαμπερό γίνεται! Αν δεν πολυσυμπαθείς τις μονοχρωμίες, χρησιμοποίησε τα ως βάση σε συνδυασμό με ένα επίσης μεταλιζέ μοβ ή μαύρο, που κάνει θραύση φέτος. Σε κάθε περίπτωση, αν έχεις διαλέξει να δώσεις έμφαση στα μάτια, η τεχνική του smokey eye επιβάλλεται.

Στα χείλη: αν τα θέσεις στο επίκεντρο, διάλεξε ένα λαμπερό κόκκινο ή ένα σκούρο μπορντώ οπωσδήποτε με ματ τελείωμα. Εκτός του ότι τα ματ είναι η τελευταία λέξη της μόδας, έχουν το πλεονέκτημα να διαρκούν πιο πολύ.

Tip: Για να δώσεις ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στα χείλη σου και να τα κάνεις να ξεχωρίσουν, πριν βάλεις το κραγιόν σου πέρασε τα με ένα λεπτό στρώμα κονσίλερ ένα τόνο πιο ανοιχτό από εκείνο του μέικαπ σου, περιλαμβάνοντας και την εξωτερική περιφέρεια τους. Το κόλπο αυτό λειτουργεί σαν μια φωτεινή, αόρατη κορνίζα για τα χείλη και κάνει το χρώμα να διαρκέσει ακόμα περισσότερο. Επίσης, πριν περάσεις το χρώμα μην αμελήσεις να κάνεις το περίγραμμα με ένα μολύβι στον ίδιο τόνο.

Στο πρόσωπο: ένα προϊόν λάμψης με λιγότερο ή περισσότερο γκλίτερ είναι η τελευταία πινελιά για το μακιγιάζ του ρεβεβιόν, ανεξάρτητα από το υπόλοιπο στυλ. Άπλωσε την σε όλο το πρόσωπο με έμφαση στα ζυγωματικά, αλλά και στα γυμνά σημεία του σώματος, όπως στο ντεκολτέ, στα κόκκαλα της κλείδας και στους ώμους και μην ξεχάσεις να την πάρεις μαζί σου στην έξοδο, μαζί με όποιο προϊόν χρησιμοποιήσεις στα χείλη, έντονο ή διακριτικό.

Μην ξεχάσεις τα νύχια: μια προσεγμένη και γιορταστική εμφάνιση δεν μπορεί να αφήσει έξω τα ακροδάχτυλα σου, αλλά και τα δάχτυλα των ποδιών εφόσον φορέσεις πέδιλα. Ακόμη κι αν δεν έχεις χρόνο για μια πλήρη περιποίηση, πέρασε τα νυχάκια σου, έστω μια στρώση από ένα σκούρο βερνίκι για να συμπληρώσεις το όμορφο σύνολο.