Είναι το contouring με ταινία η νέα τρέλα στο μακιγιάζ;

08.02.2016
To contouring με κολλητική ταινία αποτελεί τη νέα μανία στο μακιγιάζ και ο τρόπος να δημιουργήσεις γωνίες και φωτοσκιάσεις στο πρόσωπό σου γίνεται πραγματικά διασκεδαστικός.

Ο make up artist Γιάννης Μιχαηλίδης προτείνει το contouring με ταινία και έδειξε την τεχνική και στο Πρω1νό του Αντ1 (δες το βίντεο εδώ) ενώ στα τιπς του είναι τα εξής:

Για φωτοσκιάσεις (contouring) με ταινία:

*Tα σκούρα χρώματα βάζουν τις επιφάνειες μέσα.

*Έντονες φωτοσκιάσεις: συνήθως σε στρογγυλά πρόσωπα.

*Φωτοσκιάσεις: με σκούρα χρώματα στους τόνους του δέρματος.

*Οι φωτοσκιάσεις γίνονται με τερακότα, ή με πιο σκούρο κονσίλερ ή πιο σκούρο κρεμώδες make up.

*Οι φωτοσκιάσεις δεν αντικαθιστούν το ρουζ.

Οδηγός είναι το κενό που δημιουργείται ανάμεσα στα δύο κομμάτια ταινίας.

Ο τρόπος με τον οποίο θα εφαρμόσουμε τις φωτοσκιάσεις εξαρταται απόλυτα από το σχήμα του προσώπου αλλά και από το αποτέλεσμα που θέλουμε να δώσουμε.

Δες και την μπλογκερ Chessie Domrongchai να δοκιμάζει το contouring με ταινία κι αν σου αρέσει η τεχνική, δοκίμασέ το κι εσύ.

Το contouring είναι σύμφωνα με τον ειδικό, τα σημεία που μπαίνει η σκούρα πούδρα ή το σκούρο μακιγιάζ. Το σκούρο χρώμα κάνει τα απαραίτητα «κοψίματα».

Η διάσημη στο You Tube Huda Kattan υπήρξε από τις πρώτες που εφάρμοσαν το contouring με ταινίες, ακόμα και παιδικές.

I was amazed at how clean and symmetrical my Contour looked by doing this! It looked shaaarp! Tape Contour 😉 something I made up! Wearing @shophudabeauty mink lashes in Marilyn ❤❤

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Huda Kattan (@hudabeauty) στις

Αξίζει η μέθοδος με ταινίες; Τα βιντεάκια είναι πολύ ωραία στο να τα βλέπεις αλλά η αλήθεια είναι πως στο contouring δεν χρειάζονται αυστηρέ γραμμές όπως για παράδειγμα στο να χρησιμοποιείς ταινία για το eye liner.

Έτσι κι αλλιώς όταν αφαιρείς την ταινία, «σβήνεις» τα αυστηρά χρώματα και τα υλικά, σκούρα και πιο ανοιχτά μπλέκουν μεταξύ τους για να υπάρξει τελικά η ψευδαίσθηση των γωνιών.

Για το απλό contouring άνευ ταινίας, δες και το βίντεο του Make Up Project.