3 λάθη μακιγιάζ για να αποφύγεις τώρα

28.04.2016
Φυσικά ημέρες που είναι θα δεις παντού το κόκκινο στα νύχια και τα χείλη αλλά και το βλέμμα να έχει τονιστεί με πολλές στρώσεις μάσκαρα. Παρακάτω θα μάθεις ποια είναι εκείνα τα μυστικά μακιγιάζ που πρέπει να αποφύγεις τώρα.

Πολλές στρώσεις μέικ-απ σε ξηρό δέρμα:

Το πιο δραματικό λάθος που μπορείς να κάνεις αυτές τις μέρες που δεν αποκλείεται να μην είσαι και απόλυτα πιστή στη ρουτίνα της ομορφιάς σου, είναι να απλώσεις πολύ μέικ-απ στο δέρμα σου όταν είναι θαμπό και αφυδατωμένο.

Το μέικ-απ απλά τονίσει το την ξηροδερμία και ακόμη και αν σου φαίνεται βουνό , φρόντισε πρώτα να ενυδατώσεις το δέρμα σου και στη συνέχεια να απλώσεις το μέικ-απ σου. Μια ενυδατική κρέμα που σου παρέχει και αντηλιακή προστασία αλλά και ελαφριά κάλυψη ίσως είναι η καλύτερη επιλογή που έχεις.

Υπερβολές με τη μάσκαρα:

Οι υπερβολές ποτέ δεν έκαναν καλό σε καμία. Όταν λοιπόν λέμε υπερβολές εννούμε τόσο με τη μάσκαρα, όσο και με το μέικ-απ αλλά ακόμη και με τις σκιές σου. Η μάσκαρα είναι το πιο "εύκολο" προϊόν με το οποίο μπορούμε να κάνουμε αρκετά λάθη. Μια με δύο στρώσεις είναι αρκετές για να τονίσεις το βλέμμα σου, οπότε δεν υπάρχει λόγος να το παρακάνεις αν δεν θέλεις να καταλήξεις με τις βλεφαρίδες να "κολλάνε" μεταξύ τους. Σχετικά με το κραγιόν μπορείς να το απλώσεις μια φορά και να δεις πόσο θα σου κρατήσει. Αν διαλέξεις ένα ματ κραγιόν για τα χείλη σου τότε σίγουρα το χρώμα θα σου κρατήσει περισσότερο από ένα πιο λαμπερό γκλος. Αν πάλι θέλεις να απλώσεις πολλές σκιές στα βλέφαρα σου τότε δεν αποκλείεται να μην σου βγει και σε πολύ καλό.

Τιπ: Φρόντισε να τονίζεις ένα σημείο του προσώπου σου κάθε φορά. Αν πιστεύεις πως τα μάτια είναι το "δυνατό" σου σημείο τότε καλά θα κάνεις να τα τονίσεις με το κατάλληλο μακιγιάζ.

Mπρόνζερ ή πούδρα:

Το αιώνιο δίλημμα. Ναι μεν θέλεις να δείχνει η επιδερμίδα σου κάπως πιο sunkissed αλλά δεν υπάρχει λόγος να βρεθείς με δυο καφέ κηλίδες στα μάγουλα σου. Η τερακότα σίγουρα δίνει την απόχρωση που θέλεις στα μάγουλά σου αλλά και εδώ πρέπει να προσέξεις πως θα το κάνεις. Αν θέλεις να πετύχεις το μπρονζέ λουκ αλλά με φυσικό τρόπο τότε άπλωσε την πούδρα σου με φαρδύ πινέλο έτσι ώστε να αποφύγεις το έντονο αποτέλεσμα στυα σημεία που βλέπει ο ήλιος. Ποια είναι αυτά; To μέτωπο, η ράχη της μύτης,το πιγούνι και τα μάγουλα. Έτσι θα πα΄ρεις χρωματάκι χωρίς καν να βγεις στον ήλιο!

Μην ξεχνάς: το ρουζ παραδοσιακά χρησιμοποιείται στα μάγουλα όμως με ένα πέρασμα στη μυτούλα, το μέτωπο και το πηγούνι δίνει ακόμη πιο φυσικό τόνο στο μακιγιάζ σου.