5 τρόποι να αφαιρέσεις το μακιγιάζ από τα ρούχα σου

12.06.2016
Δυστυχώς βρίσκεσαι λίγα λεπτά πριν ξεκινήσεις για το γραφείο και συνειδητοποιείς πως το μπλουζάκι που φοράς έχει ένα τεράστιο λεκέ από το μέικ-απ σου! Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς, αρκεί να ξέρεις τους εύκολους και γρήγορους τρόπους για να διορθώσεις το πρόβλημα ανάλογα με το ποιο από τα καλλυντικά σου προκάλεσε τον λεκέ. Παρακάτω θα μάθεις λοιπόν πώς να τον αφαιρέσεις σε χρόνο dt!

Κραγιόν:

Ψέκασε λίγη λακ στο σημείο ακριβώς που βλέπεις τον λεκέ και άφησέ το να δράσει για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια βρέξε μια χαρτοπετσέτα με λίγο κρύο νερό και ταμπονάρισε λιγάκι το σημείο εκείνο. Επανέλαβε τη διαδικασία για όσες φορές χρειαστεί και βάλε το ρούχο στο πλυντήριο να πλυθεί.

Μέικ-απ σε πούδρα:

Αν κατά κάποια περίεργη σύμπτωση το μέικ-απ σε πούδρα σου δημιουργήσει κάποιον λεκέ τότε μην προσπαθήσεις να κάνεις κάτι με τα δάχτυλά σου μιας και το μόνο που θα πετύχεις είναι να κάνεις χειρότερα τα πράγματα. Στέγνωσέ το με τον κρύο αέρα από το πιστολάκι για τα μαλλιά σου για να απομακρύνεις ότι μπορέσεις καισ τη συνέχεια βάλε το ρούχο στο να πλυθεί.

Υγρό και κρεμώδες μέικ-απ:

Ακριβώς όπως ισχύει και στην περίπτωση του μέικ-απ σε κρέμα δεν έχεις παρά να πιάσεις ένα μαχαίρι ή ένα κουτάλι και να απομακρύνεις για αρχή το περίσσιο μέικ-απ. Στην συνέχεια βάλε επάνω ένα παγάκι μέχρι να αρχίσει να λιώνει μιας και το κρύο νερό βοηθάει στο να απομακρυνθεί ο λεκές στο συγκεκριμένο σημείο παρά το να βουτήξεις στο νερό ολόκληρο το ρούχο.

Άι-λάινερ και μάσκαρα:

Άπλωσε μια μικρή ποσότητα oil-free make up remover σε ένα βαμβακάκι και πίεσε το απαλά επάνω στον λεκέ. Στην συνέχεια ξέβγαλε με κρύο νερό ότι έχει απομείνει.

Self-tanner και μπρόνζερ:

Βρέξε (ξανά) τον λεκέ με κρύο νερό και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα καθαρό σφουγγαράκι που έχεις για να απλώνεις το μέικ-απ σου και τρίψε καλά στο σημείο.