4 νέες τάσεις για το μακιγιάζ το φθινόπωρο

24.08.2016
Νέα σεζόν, νέα εποχή και ήρθε η ώρα για τις νέες τάσεις του μακιγιάζ. Το μακιγιάζ που δημιούργησαν οι make up artists στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μας αποκαλύπτουν ποια θα είναι και τα τρεντ στο μακιγιάζ για την σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2016-2017. Πάρε μια πρώτη γεύση από το μακιγιάζ που θα μας κερδίσει από εδώ και πέρα. "Αυτό είναι που λατρεύω με το μακιγιάζ. Μπορείς να αλλάξεις διάθεση στη στιγμή, αλλάζοντας απλά τον τρόπο με τον οποίο φοράς το μολύβι των ματιών ή το κραγιόν σου." - Beyonce

Γκόθικ χείλη:

ΤΗ νεά σεζόν feel free να ανακαλύψεις την πιο dark πλευρά σου και φέρε την στην επιφάνεια! Μπορεί να είναι όσο dark θέλεις εσύ και η όλη σου διάθεση αποτυπώνεται στο μακιγιάζ σου με σκούρα χρώματα στα χείλη.

Τα σκούρα χρώματα όπως το μοβ πρωταγωνιστούν την νέα χρονιά στα χείλη μας και μπορούμε να περιοριστούμε σε αυτό μόνο το χρώμα κρατώντας σε απαλούς τόνους το υπόλοιπο μακιγιάζ μας. Το goth είναι ένα μακιγιάζ ποιυ μπορείς να το φέρεις στα μέτρα σου τη νέα χρονιά και να το κάνεις όσο πιο έντονο και εκκεντρικό αλλά και όσο πιο απαλό και διακριτικό θέλεις. Μην το φοβηθείς...

Στον Marc Jacobs τα πράγματα ήταν... έντονα, πολύ έντονα! Τα μαύρα χείλη και οι περίεργες γραμμές με τα ανοιχτόχρωμα φρύδια ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του προσώπου ενώ στον Rodarte είδαμε τα λετπά φρύδια των μοντέλων να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό λουκ με τα μοβ χείλη. Το μπλε και το μοβ γνωρίζουν μεγάλες δόξες τη νέα σεζόν και εσύ μπορείς απλά να "σπάσεις" λιγάκι την σκοτεινιά με λίγο ρουζ. Τίποτα δεν απαγορεύεται!

Statement γραμμές:

Αν και ορισμένοι σχειδαστές διάλεξαν να μην αναδείξουν τις γραμμές στο μακιγιάζ των μοντέλων τους, κάποιο άλλοι αποφάσισαν κάτι τελείως διαφορετικό, δηλαδή να κάνουν τις γραμμές στα μάτια το κυρίαρχο στοιχείο του μακιγιάζ.

Οι γραμμές στα μάτια τη νέα σεζόν γίνονται συνώνυμες με το παιχνίδι στο μακιγιάζ αφού μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε μοναδικά λουκ με μοναδικό μας όπλο το άι-λάινερ μας.

Τη νέα σεζόν "ζωγραφίζουμε" τρίγωνα, γωνίες ή και μισά cat eye λουκ στις εξωτερικές γωνίες των ματιών με τις ευλογίες των οίκων Roland, Jeremy Scott και όχι μόνο. Μάλιστα ο τελευταίος μας δίνει την έμπνευση να προσθέσουμε μικρότερης σημασίας- και μαγέθους- γραμμές σε aqua μπλε. Ό,τι καλύτερο...

Στον Marc Jacobs οι γραμμές των ματιών είναι τα φρύδια ενώ στον Kenzo το γραφικό άι-λάινερ κάνει θαύματα. Και πάλι η απόφαση είναι δική μας...

Λάμψη υγείας στην επιδερμίδα:

Σίγουρα η συγκεκριμένη τάση δεν μας κάνει καμία εντύπωση αφού δεν πρόκειται για κάποια φετινή εφεύρεση. Η τέλεια επιδερμίδα που δείχνει υγιής και λαμπερή χωρίς πολλά φτιασίδια είναι το μυστικό στο μακιγιάζ των μοντέλων στην πλειοψηφία των διάσημων οίκων.

Η φρέσκια, σχεδόν υγρή επιδερμίδα δείχνει συγκλονιστική στις χειμερινές πασαρέλες. Είναι η λάμψη υγείας που έχουν τα πρόσωπα των μοντέων που την κάνει τόσο ξεχωριστή.

Highlighters, ιριδίζουσες πούδρες αλλά και χρυσές σκιές δίνουν μια απαλή λάμψη στην επιδερμίδα μας και το συνολικό αποτέλεσμα είναι άκρως ακαταμάχητο. Στον Marni βλέπουμε την τάση άψογα συνδυασμένη με χείλη στο χρώμα του βατόμουρου ενώ το "φρέσκο" πρόσωπο και τα συγκλονιστικά τέλεια χείλη του Valentino τραβούν χωρίς κόπο την προσοχή μας.

Χείλη όλο γλύκα:

Η τάση που όντως έγινε λατρεία και έχει επεκταθεί σχεδόν παντού δεν είναι άλλη από τις παστέλ αποχρώσεις στα χείλη μας. Τη νέα σεζόν αναδεικνύουν τον πιο γλυκό σου εαυτό και σε κάνουν να στάζεις μέλι.

Στον 3.1 Philip Lim είδαμε τα χρώματα αυτά στα χείλη να προσδίδουν νεανικότητα στα φρέκσα πρόσωπα των μοντέλων ενώ στον οίκο Chanel είδαμε πιο "παλιές" γραμμές στο μακιγιάζ των ματιών σε μια προσπάθεια των μακιγιέρ να ισορροπήσουν το αποτέλεσμα.

Οι αποχρώσεις του πιο παιχνιδιάρικου χρώματος της σεζόν είναι πολλές και εσύ δεν μένει παρά να διαλέξεις ποια παστέλ απόχρωση θα δώσεις στα χείλη σου!