Αδιάβροχο μακιγιάζ - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και τα 11 top προιόντα που θα χρειαστεις

19.06.2018
Αδιάβροχο μακιγιάζ - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και τα 11 top προιόντα που θα χρειαστεις
Τα μόνα προιόντα ομορφιάς που θα χρειαστείς αυτό το καλοκαίρι!

Μπορεί το μακιγιάζ τον χειμώνα να θυμίζει... παιχνίδι με υφές και χρώματα, όμως όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τόσο πιο δύσκολο γίνεται!

Ένα απλό άγγιγμα αρκεί για να αφήσεις ίχνη σε μια χαρτοπετσέτα ή, ακόμα χειρότερα, ένα ρούχο ενώ η ζέστη κάνει τα προιόντα μακιγιάζ να κάθονται ακόμα πιο "βαριά" στο δέρμα σου. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και την εκάστοτε ξαφνική βροχή αλλά και τη βόλτα στην παραλία, το αίνιγμα της καλοκαιρινής ομορφιάς γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο!

Η λύση δεν είναι άλλη από τα αδιάβροχα (waterproof) αλλά και τα πιο ελαφριά, ανθεκτικά στο νερό (water resistant) προιόντα μακιγιάζ.

Waterproof ή water-resistant;

Εξαρτάται, φυσικά, από τις ανάγκες σου! Τα waterproof και water resistant προιόντα έχουν μια μικρή αλλά καθοριστική διαφορά: τα waterproof είναι 100% αδιάβροχα ενώ τα water resistant δεν είναι τόσο παχύρρευστα και ενώ παρουσιάζουν μια ανθεκτικότητα στο νερό, δεν είναι αδιάβροχα. Αν σκοπεύεις να μπεις στο νερό, επίλεξε waterproof! Αν θες το μακιγιάζ σου να αντέξει σε συνθήκες υγρασίας και έντονης ζέστης, τα water resistant είναι η τέλεια επιλογή.

Και στις δύο περιπτώσεις φρόντισε να αποφύγεις προιόντα που περιέχουν φορμαλδεύδη αλλά και parabens που ενώ παρουσιάζουν αδιαβροχοποιητικές ιδιότητες, μπορούν να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν ακμή. Αντίθετα, ψάξε για προιόντα με μικρή περιεκτικότητα σε σιλικόνη και περισσότερα πολυμερή.

Το ντεμακιγιάζ

Όπως είναι λογικό, το ντεμακιγιάζ είναι λίγο πιο περίπλοκη υπόθεση, όταν χρησιμοποιείς waterproof ή water-resistant προιόντα αλλά γίνεται πανεύκολη με ένα καθαριστικό που έχει σαν βάση κάποιο έλαιο.

Το βήμα που δεν πρέπει να παραλείψεις

Δεν είναι άλλο από την αντηλιακή προστασία! Εφάρμοσε μία αντηλιακή προσώπου πριν το μακιγιάζ σου και, ιδανικά, ανανέωσε κατά τη διάρκεια της ημέρας με ένα αναζωογονητικό face mist με αντηλιακή προστασία!

Ανακάλυψε παρακάτω τα αγαπημένα μας waterproof και water resistant προιόντα αλλά και όλα όσα θα χρειαστείς για να το ντεμακιγιάζ και την αντηλιακή προστασία του προσώπου σου