Ο σωστός τρόπος να εφαρμόσεις το bronzer

02.02.2019
Ο σωστός τρόπος να εφαρμόσεις το bronzer
Είσαι μόνο τρία βήματα μακριά από την πιο υπέροχη λάμψη

Το Bronzer είναι το μοναδικό προϊόν μακιγιάζ που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις τη λάμψη που έχεις όταν επιστρέφεις από τις καλοκαιρινές διακοπές - ακόμα και τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα.

Για να το εφαρμόσεις σωστά, ο celebrity makeup artist Allan Avendaño μοιράζεται τις συμβουλές του για τη σωστή εφαρμογή του bronzer σε όλους τους τόνους του δέρματος.

Δες και αυτό: To έξυπνο τρικ για να βρεις την απόχρωση του ρουζ που σου ταιριάζει

Επίλεξε τη σωστή απόχρωση
Το bronzer, το οποίο είναι συνήθως σε μορφή καφέ σκόνης ή κρέμας, προσθέτει διάσταση και ζεστασιά στο πρόσωπό σου. Για να φανεί όσο το δυνατόν φυσικότερο, θέλεις να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση για τον τόνο του δέρματός σου. Ο Avendaño προτείνει να μην πας παραπέρα από από μία ή δύο αποχρώσεις πιο σκούρες από τη δική σου. Αν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, επίλεξε μια ουδέτερη απόχρωση για να μην φαίνεσαι "λασπωμένη".

Αν έχεις κίτρινους υποτόνους, ένα χρυσό ή ροδακινή bronzer είναι το καλύτερο για μια λαμπερή, υγιή εμφάνιση. Αν έχεις σταρένια ή πιο σκούρα επιδερμίδα, επίλεξε ένα bronzer με πορτοκαλί υποτόνους.

Χρησιμοποίησε ένα "αφράτο" πινέλο με γωνία

Το καλύτερο πινέλο για το bronzer είναι ένα με γωνία. "Είναι εξαιρετικό για το bronzing επειδή μπορεί να αγκαλιάσει την καμπύλη του προσώπου σου για να την τονίσει", λέει ο Avendaño.

Αν έχεις υγρό bronzer, προτείνει να το εφαρμόσεις πρώτα με ένα πινέλο και να το αναμίξεις με ένα υγρό σφουγγάρι, όπως το Beautyblender, για να το φαίνεται πιο φυσικό. "Δεν θέλεις να δεις μια αφύσικη γραμμή", λέει ο makeup artist.

Διάβασε επίσης: Τέλος οι στάμπες στο πρόσωπο: Η ανορθόδοξη τεχνική για άψογο foundation

Ακολούθησε τον κανόνα "3"

Το πολύ bronzer δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι είναι καλό. Ο Avendaño λέει ότι η πιο συνηθισμένη παγίδα είναι να χρησιμοποιείς πάρα πολλή ποσότητα. Τα στρώματα είναι σημαντικά, είτε χρησιμοποιείς σκόνη είτε υγρό, για να αποφύγεις τη λασπωμένη εμφάνιση. "Τα ελαφρά στρώματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς το bronzer", λέει. Σταδιακά ανάμειξε λίγο bronzer και δες τη δουλειά σου σε φυσικό φως πριν προσθέσεις κι άλλο.

Είναι ένας από τους παλαιότερους αλλά πιο αποτελεσματικούς κανόνες ομορφιάς: εφάρμοσε το bronzer πάντα στο σχήμα του αριθμού 3, πηγαίνοντας από την περιοχή δίπλα στα μάτια σου στα μάγουλα σου και τελειώνοντας με το σαγόνι σου.

Αυτό το είδες; Θέλεις τέλεια φρύδια; Αντικατάστησε τα παρακάτω κοινά λάθη με τις σωστές συνήθειες!