Είσαι αρχάρια στο μακιγιάζ; Μάθε πώς να εφαρμόσεις σωστά το foundation

19.02.2019
Είσαι αρχάρια στο μακιγιάζ; Μάθε πώς να εφαρμόσεις σωστά το foundation
Ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσεις αψεγάδιαστη επιδερμίδα

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα στο foundation, είναι ότι όταν εφαρμόζεται με έμπειρο τρόπο, μπορεί να μετατρέψει το πρόσωπό σου σε ένα τέλεια, λαμπερό μαργαριτάρι. Αλλά όταν εφαρμόζεται με όχι και τόσο καλό τρόπο, μπορεί να αναδείξει λεπτές γραμμές που δεν γνώριζες καν ότι υπήρχαν και να κάνει το δέρμα σου να δείχνει λιπαρό.

Δες και αυτό: Πώς να διαλέξεις το σωστό χρώμα concealer για εσένα

Αν είσαι αρχάρια στον κόσμο του μακιγιάζ, παρακάτω θα μάθεις τα βήματα για τη σωστή εφαρμογή του foundation:

Βήμα 1: Προετοιμασία του δέρματός

Μην παραλείψεις αυτό το βήμα. Το μακιγιάζ έχει την τάση να φτάνει σε πτυχές και ρωγμές του ξηρού δέρματος, οπότε αν το πρόσωπό σου δεν καθαριστεί και ενυδατωθεί σωστά, το αποτέλεσμα δε θα είναι το επιθυμητό.

Αφού κάνεις καθαρισμό προσώπου, κάνε ένα ελαφρύ μασάζ με την ενυδατική σου κρέμα στο πρόσωπό σου (μαζί με οποιαδήποτε άλλα προϊόντα περιποίησης συνήθως χρησιμοποιείς το πρωί) και στη συνέχεια περίμενε 15 λεπτά πριν προχωρήσεις στο μακιγιάζ.

Αυτό το είδες; Το μυστικό για λαμπερό δέρμα που αντιστέκεται στο κρύο

Βήμα 2: Διάλεξε το στυλ που σου ταιριάζει

Η κάλυψη
Τα περισσότερα foundation ανήκουν στις εξής κατηγορίες: ελαφριά, μεσαία και πλήρης κάλυψη. Αν αγαπάς τις φακίδες σου και γενικά δεν έχεις σημάδια που θέλεις να καλύψεις, επίλεξε κάτι ενυδατικό ή ελαφρύ. Εάν θέλεις να εξισορροπήσεις τον τόνο του δέρματός σου, αναζήτησε κάτι με μεσαία κάλυψη, που θα μπορούσε να λέει "ημι-ματ" ή "σατέν" φινίρισμα. Αν έχεις κηλίδες, ερυθρότητα ή υπερ-χρωματισμό που θα ήθελες να καλύψεις, προτίμησε μια φόρμουλα που έχει περισσότερη κάλυψη, κατά προτίμηση ματ.

Η απόχρωση
Ο καλύτερος τρόπος να βρεις τη σωστή απόχρωση για σένα, είναι να εφαρμόσεις το foundation στο πρόσωπό σου όπως θα έκανες στην πραγματική ζωή, και να το δεις κάτω από διαφορετικό φωτισμό. Το φυσικό φως είναι το πιο ακριβές, οπότε αν φαίνεται καλό έξω, πιθανότατα έκανες τη σωστή επιλογή.

Διάβασε επίσης: Χάλασε το μακιγιάζ σου κατά τη διάρκεια της ημέρας; Να πώς να το φτιάξεις

Βήμα 3: Εφάρμοσε και ανάμειξε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εφαρμόσεις και να αναμείξεις το foundation, αλλά ένα σφουγγάρι μακιγιάζ είναι ο καλύτερος τρόπος.

Πάρε, λοιπόν, το σφουγγάρι σου, βάλε λίγες σταγόνες foundation στο πρόσωπό σου (μέτωπο, μάγουλα και πηγούνι) με το δάχτυλό σου. Στη συνέχεια, πίεσε τις κηλίδες αναμειγνύοντας τις μέχρι να πετύχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Τα foundation, κατά κανόνα, δεν έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τα σπυράκια, οπότε μην ανησυχείς αν εξακολουθούν να είναι ορατά μετά την ολοκλήρωση της ανάμειξης. Απλά βάλε πάνω τους λίγο concealer και ανάμειξε.

Βήμα 4: Σέταρε το

Δεν χρειάζεται να γεμίσεις ολόκληρο το πρόσωπό σου με πούδρα για να κάνεις το foundation σου να διαρκέσει. Με ένα μεγάλο χνουδωτό πινέλο και μια πούδρα σε ελεύθερη μορφή (σκόνη), άπλωσε απαλά την πούδρα μόνο στις περιοχές που τείνουν να γίνονται πιο λιπαρές, όπως η ζώνη Τ. Και μην ανησυχείς - εάν κατά λάθος εφαρμόσεις υπερβολική πούδρα, ψέκασε το δέρμα σου με ένα mist ή σπρέι σταθεροποίησης για να "λιώσεις" τη σκόνη στο δέρμα σου για πιο φυσικό φινίρισμα.