Πώς να βρεις το σωστό highlighter για εσένα

28.02.2019
Πώς να βρεις το σωστό highlighter για εσένα
Ένας αναλυτικός οδηγός για να βρεις το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα σε εσένα

Μετά το contouring, το strobing, και οποιαδήποτε νέα τάση εμφανίζεται κατά καιρούς στα social media, το highlighter φαίνεται πως είναι αυτό που ήρθε για να μείνει.

Αν νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα μέχρι τώρα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει περισσότερες μορφές αυτού του λαμπερού προϊόντος από όσες νομίζεις. Μια αφθονία υφών, τελειωμάτων και αποχρώσεων σημαίνει ότι μπορείς να προσαρμόσεις τη λάμψη σου στο στυλ μακιγιάζ σου.

Δες και αυτό: 7 τρόποι να κάνεις το μακιγιάζ σου πιο φυσικό

Από εύχρηστες κρέμες μέχρι τα glosses που φαίνονται να ήρθαν από άλλο πλανήτη, οι celebrity makeup artists Katie Jane Hughes και Chanel Temple μοιράζονται τις συμβουλές τους για το πώς μπορείς να βρεις το ιδανικό για εσένα highlighter.

ΥΓΡΟ
Εύκολο στην ανάμειξη, εύκολο να φορεθεί και εύκολο στα μάτια: Το υγρό highlighter είναι το προϊόν που θα σου λύσει τα χέρια. Σύμφωνα με την Hughes, το υγρό highlighter είναι το πιο ευπροσάρμοτο. "Θα μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις πριν το foundation για μια λαμπερή βάση, να το τοποθετήσεις στρατηγικά πάνω στο foundation σου για να προσθέσεις λάμψη μόνο σε μερικά σημεία, ή μπορείς να το αναμίξεις στο μακιγιάζ σου για ένα πιο λαμπερό τελείωμα", λέει.

ΚΡΕΜΑ
Εάν είστε νέα στον κόσμο του highlighter, η Temple λέει ότι οι κρέμες "είναι εύκολες στη χρήση, φιλικές προς τα ταξίδια, και δεν χρειάζονται πινέλο". "Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλά σου για να εφαρμόσεις το προϊόν".

Σύμφωνα με την Hughes, αν εφαρμόσεις highlighter σε μορφή κρέμας πριν το μακιγιάζ, θα μπορούσε να σε βοηθήσει να μειώσεις το πόσο foundation και concealer χρειάζεσαι. "Χρησιμοποίησε το δάχτυλο σου για να πιέσεις πολύ ελαφρώς την κρέμα σε όλα τα 'ψηλά' σημεία του προσώπου σου", συμβουλεύει.

Αυτό το είδες; Είσαι αρχάρια στο μακιγιάζ; Μάθε πώς να εφαρμόσεις σωστά το foundation

ΠΟΥΔΡΑ
Αν θέλεις ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, η Hughes λέει ότι το highlighter σε πούδρα είναι η επιλογή για εσένα. "Το highlighter σε πούδρα είναι μια τελική πινελιά", σημειώνει η Hughes, "που σημαίνει ότι είναι το τελευταίο βήμα αφού έχεις κάνει όλα τα προηγούμενα". Ο καλύτερος τρόπος να το εφαρμόσεις είναι να χρησιμοποιήσεις ένα μεγάλο χνουδωτό πινέλο και να το "σκουπίσεις" στα ζυγωματικά, στη μύτη και στο τόξο των χειλιών. Απλά βεβαιώσου ότι το δέρμα σου είναι εντελώς στεγνό προτού αρχίσεις - η σκόνη θα κολλήσει στα υγρά σημεία και θα συσσωρευτεί αν δεν είσαι προσεκτική.

GLOSS
Το 'γυάλινο' δέρμα είναι τεράστια τάση αυτή τη στιγμή, χάρη στην κορεάτικη ομορφιά που προτάσσει την φαινομενικά ημιδιαφανή και φωτεινή επιδερμίδα. Ο καλύτερος τρόπος να πετύχεις αυτό το γυαλιστερό αποτέλεσμα είναι με ένα gloss προσώπου. "Θα 'πιάσει' το φως και θα χαρίσει μια σχεδόν υγρή εμφάνιση".

Δες επίσης: Meghan Markle: Χρησιμοποιεί το πιο αναπάντεχο προϊόν αντί για highlighter!