Πώς να καθαρίσεις το σφουγγαράκι του μακιγιάζ σου

16.04.2019
Πώς να καθαρίσεις το σφουγγαράκι του μακιγιάζ σου
Έτσι θα το κάνεις να φαίνεται και πάλι ολοκαίνουργιο

Αν νομίζεις ότι το να πλύνεις τα πινέλα σου είναι μια πολύ εύκολη δουλειά, δοκίμασε να αφαιρέσεις λεκέδες από το foundation σου από ένα σφουγγαράκι, χωρίς να το καταστρέψεις και χωρίς να αφήσεις ένα υπόλειμμα σαπουνιού που μπορεί να επηρεάσει την επιδερμίδα σου.

Δες και αυτό: Τα λάθη που κάνεις όταν βάζεις κραγιόν

Ευτυχώς, με τα σωστά προϊόντα και τις σωστές οδηγίες, ο καθαρισμός του εν λόγω εργαλείου δεν χρειάζεται να είναι τόσο περίπλοκος. Και αν δεν είσαι σίγουρη από πού να ξεκινήσεις, μάθε παρακάτω τους δύο καλύτερους τρόπους για να πλύνετε το σφουγγάρι του μακιγιάζ σου, γρήγορα και εύκολα.

Επιλογή 1: Σαπούνι

Βήμα 1: Βρέξε το σφουγγάρι σου
Πίεσε το σφουγγάρι κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να φουσκώσει.

Βήμα 2: Πρόσθεσε το σαπούνι
Εάν χρησιμοποιείς υγρό σαπούνι, βάλε το απευθείας πάνω στο σφουγγάρι και ξεκίνα να το τρίβεις, πιέζοντάς το στην παλάμη του χεριού σου. Εάν χρησιμοποιείς ράβδο σαπουνιού, τρίψε το σφουγγάρι πάνω στη ράβδο ενώ ασκείς πίεση για να δημιουργήσεις αφρό.

Βήμα 3: Ξέπλυνε
Πίεσε το σφουγγάρι κάτω από το καθαρό νερό έως ότου το νερό να τρέχει καθαρό και στη συνέχεια άφησε το στην άκρη για να στεγνώσει.

Αυτό το είδες; Έτσι θα κάνεις το highlighter σου να λάμπει ακόμα περισσότερο

Επιλογή 2: Υγρό καθαριστικό

Εάν είσαι τελειομανής, μπορείς να δοκιμάσεις τη μέθοδο διπλού καθαρισμού: Βύθισε το σφουγγάρι σου σε υγρό καθαριστικό και στη συνέχεια κάνε ένα απαλό τρίψιμο με σαπούνι για να αφαιρέσεις κάθε τελευταίο υπόλειμμα.

Βήμα 1
Βάλε μερικές σταγόνες υγρού καθαριστικού σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό, βυθίζοντας το βρώμικο σφουγγάρι στην σαπουνάδα. Άφησε το να στεγνώσει για λίγα λεπτά πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

Βήμα 2
Δούλεψε το σφουγγάρι σου στη σαπουνάδα, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές με έντονους λεκέδες. Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου για να κάνεις μασάζ με το σαπούνι βαθύτερα στο σφουγγάρι.

Βήμα 3
Μόλις οι λεκέδες υποχωρήσουν, βάλε το σφουγγάρι κάτω από τρεχούμενο νερό για να το ξεπλύνεις και άφησε το στο πλάι για να στεγνώσει.

Δες επίσης: Πώς να εφαρμόσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες για να φαίνονται πιο αληθινές