Concealer: Τα απόλυτα μυστικά για να το εφαρμόσεις like a pro

Concealer: Τα απόλυτα μυστικά για να το εφαρμόσεις like a pro
ΠΗΓΗ:@meredithduxbury
Η σωστή εφαρμογή για το τέλειο, αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

Το concealer είναι ένα από τα πιο βασικά step στο μακιγιάζ, ειδικά για την περιοχή κάτω από τα μάτια. Η κάλυψη των μαύρων κύκλων μπορεί να προσφέρει άμεσα μια πιο φωτεινή και ξεκούραστη όψη στο πρόσωπό σου, ακόμα και αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά.

Ωστόσο, η εφαρμογή του concealer μπορεί να είναι δύσκολη, καθώς το προϊόν τείνει να εισχωρεί σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες, δημιουργώντας ανεπιθύμητα «σπασίματα».

Ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά, μπορείς να εφαρμόσεις το concealer σαν ειδικός και να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου αψεγάδιαστο.

Προετοιμασία με κρέμα ματιών

Όπως προετοιμάζεις την επιδερμίδα σου πριν από το μακιγιάζ, η περιοχή κάτω από τα μάτια χρειάζεται την ίδια φροντίδα. Επέλεξε μια κρέμα ματιών ή έναν ορό που απορροφάται γρήγορα, για να ενυδατώσεις την περιοχή και να δημιουργήσεις μια λεία βάση για το concealer.

Επέλεξε concealer με ελαφριά υφή

Η υφή του concealer είναι σημαντική για την αποφυγή εισχώρησης σε λεπτές γραμμές. Προτίμησε ένα concealer με ελαφριά σύνθεση, καθώς τα πιο ξηρά προϊόντα τείνουν να «σπάνε» ευκολότερα.

Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα beauty tools

Τα εργαλεία που χρησιμοποιείς για την εφαρμογή του concealer είναι πολύ σημαντικά. Για ένα φυσικό αποτέλεσμα, εφάρμοσε το concealer μόνο στα σημεία που χρειάζονται κάλυψη. Χρησιμοποίησε ένα μικρό, συνθετικό πινέλο με μυτερή άκρη για να τοποθετήσεις το προϊόν στις σκοτεινές περιοχές και μετά ταμπονάρισέ το με το δάχτυλό σου. Η θερμότητα του δέρματός σου βοηθάει το concealer να ενσωματωθεί καλύτερα, δημιουργώντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

«Κλείδωσε» το concealer με πούδρα

Για να διατηρήσεις το concealer στη θέση του όλη μέρα, χρησιμοποίησε πούδρα σεταρίσματος. Εφάρμοσε μια ελαφριά στρώση πούδρας πάνω από το concealer για να το «κλειδώσεις» και να αποτρέψεις το σπάσιμο του προϊόντος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 02.08.2024 - 01:29