8 beauty secrets για να δείχνεις 20 (κι ας έκλεισες μόλις τα 30)

8 beauty secrets για να δείχνεις 20 (κι ας έκλεισες μόλις τα 30)
ΠΗΓΗ:@livmanni
Μικρά μυστικά για να δείχνει αψεγάδιαστο το μακιγιάζ σου και μετά τα 30.

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που σκέφτηκες όταν έκλεισες τα 30; Ανέβασες ένα insta post με caption «thirty, flirty, and thriving», έκατσες σε έναν καναπέ με παγωτό επειδή μόλις αποχαιρέτησες τα 20, ή το γιόρτασες με ένα μεγάλο ταξίδι; Όπως κι αν τα πέρασες, τα 30 είναι μια μεγάλη, συναρπαστική στιγμή στη ζωή σου, και δεν μπορούμε να μην πούμε ότι δεν θα υπάρξουν μερικές αλλαγές. Η πρώτη που μπορεί να παρατηρήσεις είναι ότι η ρουτίνα μακιγιάζ που χρησιμοποιούσες για χρόνια απλώς δεν ταιριάζει πλέον στο δέρμα σου.

Τι θα γίνει, θα έχεις ξαφνικά λίγο πιο ξηρό και χαλαρό δέρμα την ημέρα που θα κλείσεις τα 30; Προφανώς και όχι, αλλά μια αλλαγή της ρουτίνας σου τώρα, που είναι νωρίς, θα σε ανταμείψει μελλοντικά και μπορεί να σε βοηθήσει να αναδείξεις την τέλεια επιδερμίδα που έχεις τώρα. Άλλωστε μια μικρή αλλαγή είναι απαραίτητη για να ανανεωθούμε λίγο.

Προφανώς, αυτές είναι μόνο οδηγίες, οπότε αν νιώθεις ότι οι μαύρες σκιές και το shimmer είναι αυτά που σου ταιριάζουν, εσυ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα. Αλλά προσθέτοντας μερικές από αυτές τις αλλαγές στη ρουτίνα σου, σίγουρα θα νιώσεις σαν να είαι πάλι στα 20 σου (και ίσως ακόμα να σου ζητήσουν ταυτότητα, ναι!).

Απολέπιση και σωστή ενυδάτωση

Αυτό είναι ένα tip που πρέπει να ακολουθούν όλοι από τα 16 έως τα 65, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους παρατηρούν ότι το δέρμα τους έχει αλλάξει λίγο με το πέρασμα των χρόνων. Το δέρμα μας φυσικά χάνει κολλαγόνο και υγρασία με την πάροδο του χρόνου, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη ότι μπορεί να αισθανθείς το δέρμα σου πιο σφιχτό (και όχι με την καλή έννοια) και πιο ξηρό στα 30 σου. Η εφαρμογή μακιγιάζ σε ξηρό δέρμα είναι απογοητευτική, οπότε είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν απολέπισης που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τυχόν ξηρότητα και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις μια ενυδατική κρέμα. Αν έχεις λιπαρό δέρμα, ενυδάτωσε μόνο όπου χρειάζεται.

Αντικατέστησε τη μάσκαρα και το eyeliner με οφθαλμικές σταγόνες

Αντί να προσπαθείς να «μεγαλώσεις» τα μάτια σου με πολλή μάσκαρα και eyeliner, χρησιμοποίησε οφθαλμικές σταγόνες. Αν και η μάσκαρα και το eyeliner είναι εξαιρετικοί τρόποι για να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται πιο ανοικτά, οι έντονες γραμμές μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα, κάνοντας το μακιγιάζ σου να φαίνεται υπερβολικό. Οι οφθαλμικές σταγόνες, ωστόσο, φωτίζουν τα μάτια από μέσα, κάνοντάς σε να φαίνεσαι πιο ξύπνια χωρίς καθόλου μακιγιάζ.

Οι κορέκτορες θα γίνουν «σύμμαχοί» σου

Αντί να βαραίνεις την επιδερμίδα σου με κονσίλερ, όπως έκανες παλιά, δοκίμασε έναν ελαφρύ κορέκτορα που θα εξουδετερώσει τους μαύρους κύκλους και θα φωτίσει την περιοχή κάτω από τα μάτια. Προτίμησε κονσίλερ σε αποχρώσεις ροδακινί ή πορτοκαλί για να εξουδετερώσεις τους μπλε/μωβ τόνους των μαύρων κύκλων.

Χρησιμοποίησε κρεμώδη προϊόντα για λάμψη

Αντί να εφαρμόζεις γκλίτερ για να δείχνεις λαμπερή, δοκίμασε να βάλεις τα κρεμώδη προϊόντα μακιγιάζ στη ρουτίνα σου. Προϊόντα όπως κρεμώδη ρουζ ή υγρό μπρόνζερ θα δημιουργήσουν μια φυσική λάμψη χωρίς να τονίζουν την υφή της επιδερμίδας σου.

Πες «αντίο» στη βαριά μάσκαρα όγκου και καλωσόρισε αυτή που μακραίνει και διαχωρίζει τις βλεφαρίδες

Αντί για βαριές μάσκαρες που κάνουν τις βλεφαρίδες σου να φαίνονται βαριές και κολλώδεις, δοκίμασε πιο ελαφριές επιλογές που χαρίζουν μήκος και διαχωρίζουν.

{https://www.instagram.com/p/Cut1mdQoxJg/?utm_source=ig_embed&ig_rid=2729d9b8-69c5-4af4-bbd1-db8eb4f59bd1}

Άφησε το φυσικό σχήμα των φρυδιών σου

Είναι καιρός να αφήσεις τα φρύδια σου να αναδείξουν το φυσικό τους σχήμα, που ταιριάζει καλύτερα με τα χαρακτηριστικά σου.

Προϊόντα με γυαλάδα, αντί για λάμψη

Μετά τα 30, καλό είναι να επιλέγεις προϊόντα που δίνουν λάμψη χωρίς έντονο glitter. Αυτά τονίζουν τις λεπτές γραμμές, ενώ οι κρεμώδεις υφές προσφέρουν πιο φυσική λάμψη.

Προτίμησε glowy, ενυδατικά προϊόντα χειλιών

Αν τα χείλη σου γίνονται πιο ξηρά, τα γυαλιστερά, ενυδατικά balm είναι η ιδανική λύση. Επέλεξε προϊόντα με χρώμα αν προτιμάς περισσότερη ένταση στα χείλη σου.

Τελευταία τροποποίηση στις 22.09.2024 - 21:02