Vertical Contouring: Το νέο makeup hack που «υπόσχεται» τέλειες γωνίες

Vertical Contouring: Το νέο makeup hack που «υπόσχεται» τέλειες γωνίες
ΠΗΓΗ:@dianabeglova_beauty
Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο πρέπει να το δοκιμάσεις.

Μπορεί να πιστεύεις ότι έχεις δοκιμάσει κάθε beauty hack για το contouring, από τη χρήση self tan, για ένα πιο ημιμόνιμο αποτέλεσμα, μέχρι τη μέθοδο των τριών δακτύλων που κάνει την εφαρμογή του μακιγιάζ στα ζυγωματικά παιχνιδάκι. Ωστόσο, υπάρχει ένα νέο κόλπο που κάνει τον γύρο του TikTok και αξίζει να το προσθέσεις στη ρουτίνα σου: το κάθετο contouring.

Το κάθετο contouring είναι ιδανικό για να τονίσεις τα χαρακτηριστικά σου, ειδικά αν έχεις πιο στρογγυλό σχήμα προσώπου. Αντί να κάνεις τα παραδοσιακά οριζόντια κοψίματα που διατρέχουν τα ζυγωματικά σου μέχρι τους κροτάφους, με αυτή τη μέθοδο θα εφαρμόσεις το προϊόν κάτω από τα ζυγωματικά και κάθετα προς το σαγόνι. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση «βαθουλώματος» στο πρόσωπο, ακόμα κι αν φυσικά δεν υπάρχει. Αν έχεις πρόσωπο με γεμάτα μάγουλα ή ζυγωματικά που προεξέχουν περισσότερο προς τα πλαϊνά, παρά προς τα εμπρός, αυτό το hack θα κάνει θαύματα.

Πώς να κάνεις κάθετο contouring

Αρχικά, πρέπει να είσαι σίγουρη ότι έχεις προσδιορίσει το σχήμα του προσώπου σου. Αν δεν είσαι σίγουρη, σύγκρινε το δικό σου με διασημότητες που έχουν στρογγυλά πρόσωπα, όπως η Chrissy Teigen, η Selena Gomez ή η Jennifer Lawrence. Μόλις καθορίσεις το σχήμα, συγκέντρωσε τα κατάλληλα προϊόντα.

Για πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις κρεμώδες προϊόν για τα κοψίματα, γιατί είναι ευκολότερο να το τοποθετήσεις και να το αναμείξεις. Το κρεμώδες προϊόν σου επιτρέπει να πετύχεις πιο φυσικό αποτέλεσμα, ειδικά όταν καλύπτεις μεγαλύτερη περιοχή όπως απαιτεί αυτή η τεχνική. Μπορείς, φυσικά, να «σετάρεις» το αποτέλεσμα με πούδρα αν θέλεις μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά το κρεμώδες προϊόν είναι συνήθως πιο εύχρηστο.

@cczuleighka My face really shape shifted 😭✋ #verticalcontour #roundface ♬ End of Beginning - Djo

Αν έχεις πιο σκούρη επιδερμίδα, η πρόκληση είναι να αποφύγεις την έντονη αντανάκλαση του φωτός. Σε αυτή την περίπτωση, προτίμησε ένα ματ προϊόν για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς να προσελκύσεις υπερβολικά την προσοχή σε λάμψεις.

Γιατί να δοκιμάσεις το κάθετο contouring

Πολλές φορές, πέφτουμε στην παγίδα να ακολουθούμε γενικές τεχνικές που βλέπουμε στα social media, χωρίς να σκεφτόμαστε αν ταιριάζουν στο δικό μας πρόσωπο. Το κάθετο contouring σου θυμίζει ότι το μακιγιάζ πρέπει να προσαρμόζεται στο δικό σου σχήμα προσώπου και στις δικές σου ανάγκες, αντί να ακολουθείς τυφλά τις τάσεις.

Με αυτή τη μέθοδο, μπορείς να δημιουργήσεις φυσικές σκιάσεις που αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά σου χωρίς να φαίνεται υπερβολικό. Το σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι το μακιγιάζ είναι ένας τρόπος να εκφράσεις τον εαυτό σου και να αναδείξεις την προσωπική σου ομορφιά, με βάση τις δικές σου προτιμήσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 26.09.2024 - 15:42