Πώς να βρεις το κατάλληλο foundation για το φθινόπωρο

Πώς να βρεις το κατάλληλο foundation για το φθινόπωρο
ΠΗΓΗ:@_byjessevans
4 tips για να βρεις το τέλειο foundation για αυτή την εποχή
Το καλοκαίρι τελείωσε και μαζί με την αλλαγή της εποχής, η επιδερμίδα σου έχει άλλες ανάγκες. Αν βρίσκεσαι στη φάση που σκέφτεσαι να ανανεώσεις το νεσεσέρ σου, τότε το foundation είναι σίγουρα ένα από τα βασικά προϊόντα που χρειάζονται λίγη "προσαρμογή" στις φθινοπωρινές συνθήκες. Παρακάτω σου έχω τα απόλυτα tips για να επιλέξεις το ιδανικό foundation που θα σε συνοδεύσει αυτή την περίοδο, χαρίζοντάς σου μια αψεγάδιαστη βάση.

1. Άκου τις ανάγκες της επιδερμίδας σου

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν επιλέξεις ένα νέο foundation είναι να καταλάβεις τι ζητάει η επιδερμίδα σου αυτή την περίοδο. Μετά το καλοκαίρι, το δέρμα σου μπορεί να είναι λίγο πιο ξηρό ή αφυδατωμένο λόγω του ήλιου και της θάλασσας. Αν αισθάνεσαι ότι η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση, τότε προτίμησε ένα foundation σε κρεμώδη ή υγρή μορφή που θα προσφέρει φρέσκο και λαμπερό φινίρισμα.

Από την άλλη, αν έχεις παρατηρήσει ότι το δέρμα σου γίνεται πιο λιπαρό με την αλλαγή του καιρού (ναι, μπορεί το δέρμα να είναι αφυδατωμένο, αλλά ταυτόχρονα να παράγει υπερβολική λιπαρότητα), τότε χρειάζεσαι πρώτα καλή ενυδάτωση με την καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σου. Μετά από αυτό, διάλεξε ένα foundation που βοηθάει στον έλεγχο της λιπαρότητας, χωρίς να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται ξηρό.

2. Μην ξεχάσεις να αλλάξεις απόχρωση

Καθώς το καλοκαίρι φεύγει, το ίδιο συμβαίνει και με το μαυρισμένο σου δέρμα. Αν έχεις πάρει χρώμα από τον ήλιο, μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι οι καλοκαιρινές αποχρώσεις foundation που χρησιμοποιούσες δείχνουν πιο σκούρες πάνω σου. Ήρθε λοιπόν η ώρα να προσαρμοστείς σε μια πιο ανοιχτή απόχρωση για το φθινόπωρο.

Δοκίμασε το νέο foundation σε φυσικό φως (αυτό είναι το κλειδί!) και όχι μόνο στο πρόσωπο, αλλά και στον λαιμό σου. Έτσι θα βεβαιωθείς ότι η απόχρωση ταιριάζει απόλυτα και δεν υπάρχει διαφορά χρώματος μεταξύ προσώπου και λαιμού, κανείς δεν θέλει "μάσκα" foundation!

3. Δώσε έξτρα λάμψη στο φθινοπωρινό look σου

Με τον καιρό να γίνεται πιο κρύος, η επιδερμίδα μας χάνει τη φυσική λάμψη που είχε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αν θέλεις να επαναφέρεις αυτή τη φωτεινότητα, μπορείς να διαλέξεις ένα foundation που περιέχει μικροπέρλες στη σύνθεσή του. Αυτές οι μικρές λάμψεις βοηθούν στην αντανάκλαση του φωτός και κάνουν το δέρμα σου να δείχνει πιο ζωντανό και λαμπερό.

Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις ένα illuminating primer κάτω από το foundation σου για να χαρίσεις αυτή την extra λάμψη. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο σου highlighter στα σημεία που θες να τονίσεις, όπως τα ζυγωματικά, το κόκκαλο της μύτης και το τόξο των χειλιών σου.

4. Μην ξεχνάς την προετοιμασία της επιδερμίδας

Πριν εφαρμόσεις το foundation σου, είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσεις σωστά την επιδερμίδα σου. Ξεκίνα με έναν καλό καθαρισμό για να απομακρύνεις τυχόν υπολείμματα από προϊόντα ή ρύπους. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα toner ή ένα serum που να ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου (π.χ. ενυδάτωσης, αναζωογόνησης).

Μετά, εφαρμόζεις μια καλή κρέμα ενυδάτωσης για να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου την ενυδάτωση που χρειάζεται. Αν το δέρμα σου είναι ξηρό ή αφυδατωμένο, μια πλούσια κρέμα ή μια κρέμα με έλαια μπορεί να κάνει θαύματα.

Ένα ακόμα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπεις είναι η χρήση ενός primer. Το primer όχι μόνο θα βοηθήσει το foundation σου να κρατήσει καλύτερα, αλλά και θα εξομαλύνει την επιφάνεια της επιδερμίδας σου, κρύβοντας μικρές ατέλειες και πόρους. Έτσι, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πιο λείο και επαγγελματικό!

Με αυτά τα απλά tips, μπορείς να προσαρμόσεις το μακιγιάζ σου στις φθινοπωρινές ανάγκες της επιδερμίδας σου και να δείχνεις λαμπερή όλη την ημέρα. Το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να ανανεώσεις τη βάση σου και να βρεις το foundation που θα αγκαλιάσει τη φυσική σου ομορφιά!

Τελευταία τροποποίηση στις 05.10.2024 - 02:51

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ