Είσαι αρχάρια στο μακιγιάζ; Πώς να εφαρμόσεις ένα υγρό foundation like a Pro

Είσαι αρχάρια στο μακιγιάζ; Πώς να εφαρμόσεις ένα υγρό foundation like a Pro
ΠΗΓΗ:@alissajanay
Όλα τα μυστικά για ένα αψεγάδιαστο και λαμπερό αποτέλεσμα

Το υγρό foundation είναι ένα από τα πιο βασικά προϊόντα του μακιγιάζ που μπορεί να σου χαρίσει μια ομοιόμορφη και λαμπερή επιδερμίδα. Όμως, πολλές φορές η εφαρμογή του μπορεί να φαίνεται δύσκολη. Εδώ λοιπόν, θα σου πω βήμα-βήμα πώς να εφαρμόσεις το υγρό foundation για ένα άψογο αποτέλεσμα, καθώς και τις μεθόδους και τα εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις.

Πώς να εφαρμόσεις το υγρό foundation

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να προετοιμάσεις το δέρμα σου. Ξεκίνησε με τον καθαρισμό του προσώπου σου, ώστε να αφαιρέσεις τυχόν ρύπους και λιπαρότητα. Αφού το καθαρίσεις, είναι σημαντικό να βάλεις μια ενυδατική κρέμα, έτσι ώστε το δέρμα σου να είναι ενυδατωμένο και έτοιμο να υποδεχτεί το foundation. Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις ένα primer, το οποίο θα εξομαλύνει την επιδερμίδα σου και θα εξασφαλίσει ότι το μακιγιάζ σου θα διαρκέσει περισσότερο.

Όσον αφορά τις μεθόδους εφαρμογής, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διάφορες τεχνικές. Αν χρησιμοποιήσεις ένα σφουγγάρι, φρόντισε πρώτα να το βρέξεις και να το στραγγίξεις καλά, ώστε να μην είναι υπερβολικά υγρό. Βάλε λίγο foundation στο πίσω μέρος του χεριού σου και βούτηξε το σφουγγάρι, εφαρμόζοντας το προϊόν στο πρόσωπό σου με ταμποναριστές κινήσεις. Συνέχισε μέχρι να έχεις πετύχει μια ομοιόμορφη κάλυψη.

Αν προτιμάς να χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλά σου, πλύνε τα καλά και βάλε επίσης λίγο foundation στο χέρι σου. Με τα δάχτυλά σου, άρχισε να εφαρμόζεις το προϊόν στο πρόσωπό σου, κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να ενσωματωθεί καλά στο δέρμα.

Για εκείνους που προτιμούν το πινέλο, είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα πινέλο με συνθετικές τρίχες, ώστε να αποφευχθεί η απορρόφηση του προϊόντος. Μπορείς να βάλεις το foundation είτε στο πίσω μέρος του χεριού σου είτε απευθείας στο πινέλο. Απλώνοντάς το με κυκλικές κινήσεις, θα εξασφαλίσεις ομοιόμορφη κάλυψη.

Αφού εφαρμόσεις το foundation, μπορείς να ολοκληρώσεις το μακιγιάζ σου με concealer, πούδρα, bronzer και ρουζ για να προσθέσεις λίγη λάμψη και να δώσεις χρώμα στο πρόσωπό σου.

Για ένα τέλειο αποτέλεσμα, μην ξεχνάς μερικές χρήσιμες συμβουλές. Χρησιμοποίησε πάντα primer, καθώς αυτό βοηθά στην ομοιόμορφη εφαρμογή και στη διάρκεια του μακιγιάζ σου. Επίσης, δεν χρειάζεται να παρακάνεις με το προϊόν, χρησιμοποίησε όσο foundation χρειάζεται για να καλύψεις τυχόν ατέλειες. Και μην ξεχνάς, η σωστή ανάμειξη είναι το παν! Βεβαιώσου ότι το foundation είναι καλά αναμειγμένο, ώστε να αποφύγεις τυχόν γραμμές ή σπασίματα στην υφή.

{https://www.tiktok.com/@lookssbylivvv/video/7318519684679159070?q=how%20to%20apply%20liquid%20foundation&t=1728393540032}

Τελευταία τροποποίηση στις 08.10.2024 - 16:39