Less Is More: Γιατί η απόρριψη αυτού του προϊόντος είναι η μεγαλύτερη τάση μακιγιάζ του 2024

Less Is More: Γιατί η απόρριψη αυτού του προϊόντος είναι η μεγαλύτερη τάση μακιγιάζ του 2024
ΠΗΓΗ:@cam_kangas
Ίσως απο τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις μακιγιάζ που είδαμε το 2024

Ας το παραδεχτούμε! Το 2024 έφερε πολλές απρόσμενες τάσεις ομορφιάς. Είδαμε τις πασαρέλες να γεμίζουν με grungy μακιγιάζ ματιών, το graphic eyeliner να κλέβει την παράσταση και τα τολμηρά χρώματα στα μαλλιά να είναι παντού. Όμως, υπήρχε μια τάση που πραγματικά ξεχώρισε και έκανε την ανατροπή και αυτή δεν είναι άλλη από την απουσία μάσκαρας!

Από το Met Gala, που πραγματοποιήθηκε τρην άνοιξη, όπου διάσημες όπως η Jennifer Lopez, η Gracie Abrams και η Riley Keough περπάτησαν στο κόκκινο χαλί χωρίς ίχνος μάσκαρας, μέχρι και σε επιδείξεις μόδας, αυτή η τάση έχει κυριαρχήσει. Και αν αναρωτιέσαι γιατί, ήρθε η ώρα να σου τα εξηγήσουμε όλα.

Γιατί το «no mascara» trend είναι must;

Τα τελευταία χρόνια η φυσική ομορφιά κερδίζει έδαφος και αυτό είναι κάτι που βλέπουμε όλο και πιο έντονα (και μεταξύ μας; Το λατρεύουμε). Πολλοί επιλέγουν πλέον να φοράνε λιγότερο μακιγιάζ, επιλέγοντας πιο απλά και φυσικά looks. Η έμφαση δίνεται στην αυθεντικότητα και τη λιτότητα, όχι μόνο στο μακιγιάζ, αλλά και στη γενική περιποίηση του προσώπου. Αυτό το trend συνδέεται με την ανάγκη για βιωσιμότητα και πιο συνειδητή κατανάλωση. Αντί για βαριά μακιγιάζ, οι λάτρεις της ομορφιάς, ακόμα και οι celebrities, επενδύουν στην ανάδειξη των φυσικών τους χαρακτηριστικών.

Ναι, μπορεί να βλέπεις τις διάσημες να φοράνε σκιά ματιών, lip gloss και λίγο ρουζ, αλλά έχουν αποχαιρετήσει τη μάσκαρα. Το αποτέλεσμα είναι πιο φρέσκο και ανάλαφρο, και ξέρεις κάτι; Λειτουργεί τέλεια.

{https://www.instagram.com/p/C5rSqH_yQK1/?img_index=1}

Το κλειδί είναι το σωστό skincare

Αν σκεφτείς αυτή την τάση λιγάκι περισσότερο, θα καταλάβεις ότι το να μην φοράς μάσκαρα αναδεικνύει κάτι ακόμα πιο σημαντικό: την υγεία της επιδερμίδας σου. Αντί να καλύπτουμε, δίνουμε πλέον έμφαση στο να αναδείξουμε το φυσικό χρώμα και την υφή των βλεφαρίδων μας και αφήνουμε άλλα χαρακτηριστικά να ξεχωρίζουν, όπως η λαμπερή επιδερμίδα και τα φυσικά ροδαλά μάγουλα. Το look χωρίς μάσκαρα υπογραμμίζει ότι η λιτότητα μπορεί να είναι πιο εντυπωσιακή από την υπερβολή.

Και εδώ είναι που έρχεται η περιποίηση του δέρματος. Η στροφή προς τη φυσική ομορφιά έχει αυξήσει το ενδιαφέρον για το skincare. Πολλοί επενδύουν πλέον σε προϊόντα που προάγουν την υγεία του δέρματος, όπως ενυδατικούς ορούς, αντηλιακά και απαλές καθαριστικές φόρμουλες, αντί να αγοράζουν καλλυντικά που απλώς καλύπτουν τις ατέλειες. Η τάση αυτή συνδέεται άμεσα με το «skinimalism», όπου χρησιμοποιείς λιγότερα, αλλά πιο αποτελεσματικά προϊόντα για να έχεις λαμπερή, υγιή επιδερμίδα.

Πώς να υιοθετήσεις την τάση

Αν θες να ακολουθήσεις το μεγαλύτερο beauty trend του 2024 (και ίσως το πιο αμφιλεγόμενο), έχουμε μερικές προτάσεις. Μπορείς, για παράδειγμα, να κάνεις lash lift ή βαφή βλεφαρίδων για να δώσεις ένταση χωρίς να χρησιμοποιήσεις μάσκαρα. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις ψεύτικες βλεφαρίδες για έξτρα δράμα. Αν θέλεις πραγματικά να ακολουθήσεις πιστά την τάση, απλά κάνε το μακιγιάζ σου κανονικά και άσε τη μάσκαρα στην άκρη! Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις το «no-makeup makeup look», που είναι ιδανικό για αυτό το trend.

{https://www.instagram.com/p/C_1PHt5OxfZ/?img_index=1}

Το ενδιαφέρον με την τάση χωρίς μάσκαρα είναι ότι αντικατοπτρίζει μια μεγαλύτερη αλλαγή στον κόσμο της ομορφιάς. Αναδεικνύει την αυθεντικότητα, προωθεί καλύτερες συνήθειες περιποίησης της επιδερμίδας και αγκαλιάζει την απλότητα και τον μινιμαλισμό. Παρόλο που μπορεί να θεωρηθεί τολμηρό για κάποιους, το σίγουρο είναι ότι το 2024 μας έκανε να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με το μακιγιάζ και να προσεγγίσουμε την ομορφιά με μια πιο φυσική και αυθεντική ματιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 08.10.2024 - 15:26