Burgundy Lipstick Tips: Πώς να φορέσεις το χρώμα του φθινοπώρου

Burgundy Lipstick Tips: Πώς να φορέσεις το χρώμα του φθινοπώρου
ΠΗΓΗ:@ksenia_tsaritsina
Τα μυστικά για την τέλεια εφαρμογή του κραγιόν στην πιο hot απόχρωση της σεζόν

Ήρθε η στιγμή να αφήσεις το κλασικό κόκκινο κραγιόν και να δοκιμάσεις κάτι εξίσου εντυπωσιακό: το βουργουνδί. Αντί για το συνηθισμένο κόκκινο, η απόχρωση αυτή (πέρα απο το οτι είναι η πιο hot τάση της σεζόν), θα σου προσφέρει μια μοντέρνα, δυναμική εμφάνιση, ιδανική για αυτή την εποχή. Το κόκκινο κραγιόν είναι αναμφίβολα κλασικό και διαχρονικό, αλλά το μπορντό μπορεί να δώσει στο μακιγιάζ σου μια πιο τολμηρή και εκλεπτυσμένη νότα.

Βρες την ιδανική απόχρωση μπορντό

Όπως και με το κόκκινο κραγιόν, έτσι και με το βουργουνδί, η επιλογή της σωστής απόχρωσης μπορεί να είναι δύσκολη. Πρέπει να σκεφτείς αν σου αρέσει μια πιο σκούρα, βαθιά απόχρωση ή αν προτιμάς κάτι πιο ανοιχτό και διακριτικό. Επίσης, έχει σημασία αν η απόχρωση έχει υποτόνους μούρου ή κεραμιδί κόκκινου.

Το πιο σημαντικό είναι να νιώθεις άνετα με την επιλογή σου. Η άνεση και η αυτοπεποίθηση με την οποία φοράς το κραγιόν σου είναι πιο σημαντικά από τον τόνο της επιδερμίδας σου. Κάθε ηλικία και χρωματικός τόνος μπορεί να υποστηρίξει μια μπορντό απόχρωση, αρκεί να βρεις αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα. Εάν σου κάνουν πολλά κομπλιμέντα για ένα συγκεκριμένο κραγιόν, τότε ξέρεις ότι έχεις βρει το σωστό.

Ματ ή γυαλιστερό κραγιόν;

Η επιλογή ανάμεσα σε ματ και γυαλιστερή υφή εξαρτάται από το σχήμα των χειλιών σου. Αν έχεις μικρά χείλη, απέφυγε τις σκούρες ματ υφές, καθώς αυτές τείνουν να κάνουν τα χείλη να φαίνονται ακόμα μικρότερα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα μολύβι χειλιών σε πιο ανοιχτή απόχρωση και να εφαρμόσεις ένα glossy κραγιόν για να δώσεις όγκο και φως στα χείλη σου. Η γυαλάδα θα αντανακλά το φως, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση πιο γεμάτων χειλιών.

Αν τα χείλη σου είναι φυσικά γεμάτα, μπορείς να επιλέξεις είτε ματ, είτε γυαλιστερή υφή. Το ματ κραγιόν, όμως, τείνει να δίνει ένα πιο κομψό και έντονο φινίρισμα, ιδανικό για ένα τολμηρό burgundy look.

{https://www.tiktok.com/@musthavesxt/video/7264320337318399237?lang=el-GR&q=burgundy%20lips&t=1729029996432}

Δοκίμασε το ombre burgundy look

Αν θέλεις να πας το look σου ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να δοκιμάσεις το ombre burgundy. Συνδύασε το μπορντό κραγιόν με ένα πιο φωτεινό κόκκινο στο κέντρο των χειλιών σου για να προσθέσεις διάσταση και βάθος. Άφησε το κέντρο των χειλιών σου χωρίς μολύβι και ανάμειξε τις άκρες προσεκτικά για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Κράτα το υπόλοιπο πρόσωπο απλό

Όταν φοράς έντονο κραγιόν, το υπόλοιπο μακιγιάζ πρέπει να είναι απλό και φυσικό. Εφάρμοσε μερικές επιπλέον στρώσεις μάσκαρα και πρόσθεσε μια απαλή σκιά σε πιο γήινες αποχρώσεις στα βλέφαρά σου. Αν θέλεις, μπορείς να φωτίσεις τις εσωτερικές γωνίες των ματιών σου με μια σαμπανιζέ ή λευκή σκιά για να δώσεις μια διακριτική λάμψη.

Η επιδερμίδα σου πρέπει να δείχνει φυσική και φρέσκια. Φρόντισε να καλύψεις τυχόν κοκκινίλες γύρω από τα χείλη και τη μύτη, καθώς αυτές θα τονιστούν περισσότερο με ένα έντονο κραγιόν.

{https://www.tiktok.com/@lydiafowlermakeup/video/7369609907571674401?lang=el-GR&q=burgundy%20lips&t=1729029996432}

Η σωστή εφαρμογή είναι το κλειδί

Για να πετύχεις ένα καθαρό και κομψό αποτέλεσμα, θα χρειαστείς μολύβι χειλιών. Πρώτα, σχεδίασε και γέμισε το περίγραμμα των χειλιών σου με το μολύβι. Πίεσε απαλά τα χείλη σου σε ένα χαρτομάντιλο για να σταθεροποιηθεί το χρώμα και στη συνέχεια εφάρμοσε μια δεύτερη στρώση. Αν βρεις ένα μολύβι που σου ταιριάζει, μπορείς να σταματήσεις εκεί, δεν είναι απαραίτητο να προσθέσεις και κραγιόν από πάνω.

Αν προτιμάς κραγιόν, επέλεξε ένα μολύβι σε παρόμοια απόχρωση για να εξασφαλίσεις καθαρές γραμμές. Εφάρμοσε το κραγιόν πάνω από το μολύβι και πίεσέ το ξανά σε ένα χαρτομάντιλο για να σταθεροποιηθεί το χρώμα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε μια δεύτερη στρώση κραγιόν για μεγαλύτερη διάρκεια.

{https://www.tiktok.com/@charbarker/video/7292837745796435233?lang=el-GR&q=burgundy%20lips&t=1729029996432}

Προσθήκη Lip Gloss

Το lip gloss μπορεί να προσθέσει λάμψη στα χείλη σου, αλλά χρειάζεται προσοχή. Η υπερβολική ποσότητα gloss μπορεί να κάνει το lip liner να φύγει απο τη θέση του και να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση υγρών γωνιών στο στόμα. Εφάρμοσε το gloss κυρίως στο κέντρο των χειλιών για να δώσεις έμφαση στο σωστό σημείο και να αποφύγεις τυχόν προβλήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 16.10.2024 - 01:17