Τέλειο καλοκαιρινό μακιγιάζ για το πρόσωπό σου

24.07.2009
Τους καλοκαιρινούς μήνες το μακιγιάζ γίνεται πιο ανάλαφρο και προσθέτει λάμψη στην ηλιοκαμένη επιδερμίδα.

Τους καλοκαιρινούς μήνες το μακιγιάζ γίνεται πιο ανάλαφρο και προσθέτει λάμψη στην ηλιοκαμένη επιδερμίδα. Την ημέρα αρκεί λίγο ρουζ σε χρυσαφένια απόχρωση, ενώ το βράδυ μπορείς να τονίσεις μάτια και χείλη, παίζοντας με τις φωτεινές αποχρώσεις.

Τα καλοκαιρινά ρουζ είναι απαλά και εύχρηστα, δεν δημιουργούν κηλίδες και απλώνονται εύκολα ενώ χαρίζουν λάμψη και φωτεινότητα στο πρόσωπο. Διάλεξε το δικό σου ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας σου: χρυσαφένιο αν έχεις λευκή επιδερμίδα, στο χρώμα του μπρούντζου για τις πιο μελαχρινές.

Μικρά μυστικά δροσιάς
Με τις υψηλές θερμοκρασίες οι πόροι διαστέλλονται και το μακιγιάζ δεν διαρκεί όπως θα ήθελες. Για να κρατήσει περισσότερο μπορείς να ταμπονάρεις πρώτα το πρόσωπο με λίγη τονωτική λοσιόν, που θα έχεις φυλάξει στο ψυγείο για να είναι δροσερή. Αν προτιμάς, μπορείς να περάσεις το πρόσωπό σου με ένα παγάκι ή με μεταλλικό νερό σε δροσιστικό σπρέι, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Αντί για τη συνηθισμένη υδατική κρέμα, προτίμησε ένα υδατικό τζελ που στεγνώνει αμέσως. Άπλωσε πρώτα μια στρώση από ένα ειδικό προϊόν που χαρίζει λάμψη στο πρόσωπο και κρύβει τις ατέλειες.

Τις καλοκαιρινές βραδιές παίξε με τα χρώματα, διατηρώντας πάντα το ανέμελο ύφος της εποχής. Λίγο μέικαπ σε μια απόχρωση έναν τόνο πιο σκούρα από το φυσικό σου χρώμα, θα φωτίσει την ήδη ηλιοκαμένη επιδερμίδα, ενώ τα μάτια τονίζονται με μια σκιά σε πούδρα ή κρέμα σε γήινους τόνους, όπως το μπεζ ή στις αποχρώσεις της θάλασσας, γαλάζιο και πράσινο.

Τα χείλη είναι φωτεινά και λαμπερά με γκλος σε τριανταφυλλί, φούξια, κόκκινο της φωτιάς ή δαμασκηνί.

Για να κρατήσει το μακιγιάζ στα μάτια, άπλωσε πρώτα μια ειδική βάση σε πούδρα ή στικ.

Αν έχεις ξηρή επιδερμίδα προτίμησε ένα ρουζ σε κρεμώδη μορφή που κρύβει τις μικρές ατέλειες. Άπλωσε το ρουζ ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου χωρίς να παραλείψεις την περιοχή του λαιμού.

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, ταμπόναρε πρώτα το πρόσωπό σου με λίγη τονωτική λοσιόν, άπλωσε μια λεπτή στρώση διάφανη πούδρα και στη συνέχεια το ρουζ στην απόχρωση που προτιμάς, χρησιμοποιώντας πάντα ένα ειδικό πινέλο για να το απλώσεις ομοιόμορφα.

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο
Προτίμησε ένα ματ ρουζ που θα απλώσεις σε μια λοξή γραμμή από το κέντρο των ζυγωματικών μέχρι τους κροτάφους και πρόσθεσε λίγη λαμπερή πούδρα κάτω από τα φρύδια.

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο
Άπλωσε το ρουζ οριζόντια στα ζυγωματικά, ξεκινώντας από τη βάση των αυτιών μέχρι τα μάγουλα, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο, σε μια ανάλαφρη στρώση. Ολοκλήρωσε με λίγη λαμπερή πούδρα κάτω από τα ζυγωματικά και στο μέτωπο.

Για μεγάλα μάτια
Τονίστε το περίγραμμα με φωτεινό γαλάζιο ή πράσινο για να δείξουν μικρότερα και με πιο αρμονικό σχήμα και βάλτε μάσκαρα μόνο στις άκρες των βλεφαρίδων.

Για μικρά μάτια
Θα δείξουν πιο μεγάλα αν χρησιμοποιήσετε για το μακιγιάζ ανοικτά χρώματα στην εσωτερική γωνία και φωτίσετε την περιοχή κάτω από τα φρύδια και την εξωτερική γωνία των ματιών με λίγη άσπρη σκιά.

Αν έχεις σαρκώδη χείλη
Τόνισέ τα με ένα υδατικό ματ κραγιόν σε έντονο χρώμα, όπως κόκκινο της φωτιάς, δαμασκηνί ή βυσσινί.

Για λεπτά χείλη
Για να δείξουν πιο σαρκώδη, άπλωσε μια ανοιχτόχρωμη βάση σε όλη την επιφάνεια των χειλιών και σχημάτισε το περίγραμμα με ένα μπεζ μολύβι, διορθώνοντας το σχήμα των χειλιών. Ενα λαμπερό γκλος θα προσθέσει όγκο στα χείλη σου.

από την Νέλλη Παρασκευοπούλου