Τα απαραίτητα του νεσεσέρ όταν μείνεις σπίτι του (Μέρος Α’)

31.08.2009
Μέχρι τώρα κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, κοιμόσουν αγκαλιά με τον αγαπημένο σου και απλά ξυπνούσες λίγο νωρίτερα προκειμένου να ασχοληθείς με το τρίπτυχο: μαλλιά, δόντια, μέηκ-απ έτσι ώστε όταν ξυπνήσει να μη νομίσει ότι βρίσκεται δίπλα στη λάθος κοπέλα.

Μέχρι τώρα κατά τη διάρκεια των διακοπών σου, κοιμόσουν αγκαλιά με τον αγαπημένο σου και απλά ξυπνούσες λίγο νωρίτερα προκειμένου να ασχοληθείς με το τρίπτυχο: μαλλιά, δόντια, μέηκ-απ έτσι ώστε όταν ξυπνήσει να μη νομίσει ότι βρίσκεται δίπλα στη λάθος κοπέλα.

Τώρα όμως που ο καλός σου, δε θέλει ούτε να ακούει για καλοκαίρια, για ακρογιαλιές και αστέρια αλλά αντίθετα θέλει να σε φιλοξενήσει σπίτι του σε έχει πιάσει πανικός. Ειδικά αν πηγαίνεις πρώτη φορά, μάθε τι δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου ακόμη και αν πρόκειται να μείνεις μαζί του ένα βράδυ, ένα σαββατοκύριακο ή ένα μήνα!

Κονσίλερ: οι πιθανότητες είναι, αφού πέρασες τη νύχτα στο σπίτι του, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να το ξενυχτήσατε. Το κονσίλερ λοιπόν είναι η σανίδα σωτηρίας σου προκειμένου τα μάτια σου να φαίνονται φωτεινά και ξεκούραστα την επόμενη μέρα. Μην τρομάξεις με τους μαύρους κύκλους! Απλά άπλωσε μια ελαφριά στρώση κονσίλερ κάτω από τα μάτια πριν το μέηκ-απ για ακόμη πιο φωτεινό και φυσικό αποτέλεσμα και μη φοβάσαι τίποτα!

Αν το ξεχάσεις: δε μπορείς να βρεις το μαγικό άσπρο παχύρευστο υγρό με το όνομα κονσίλερ; Δε χρειάζεται πανικός, απλά πήγαινε στην κουζίνα του, βρες ένα κουταλάκι του γλυκού και βούτηξε το μέσα σε ένα ποτήρι νερό. Βγάλε το κουταλάκι μετά από 5 λεπτά και ακούμπησε το στα κλειστά σου βλέφαρα μέχρι να τα νιώσεις πιο δροσερά και φωτεινά.

Λιπ-γκλος: προτίμησε τη ροζ απαλή εκδοχή του, που θα αφήσει μια φυσική λάμψη στα χείλη σου, η οποία μπορεί κάλλιστα στα δικά του ερωτευμένα μάτια να φαντάζει φυσική λάμψη των χειλιών σου!

Αν το ξεχάσεις: θα έχεις καταφέρει το ακατόρθωτο. Πράγμα πολύ δύσκολο για γυναίκα! Στην περίπτωση βέβαια που δεν έχεις προνοήσει φτιάξε το δικό σου λιπ γκλος σε χρόνο dt!

Θα χρειαστείς:

  • 30 ml/2 κουτ. σούπας βαζελίνη
  • 5 ml/περίπου ένα κουτ. τσαγιού μέλι
  • 2 δόσεις από κάποιο καρύκευμα που θα βρεις στην κουζίνα του π.χ. βανίλια σε μορφή σκόνης, μέντα ή ότι άλλο βρεις είναι ιδανικό αφού είσαι σε έκτακτη κατάσταση
  • Αν βρεις κάπου γκλίτερ σε ρευστή μορφή πρόσθεσε μια δόση.

Εκτέλεση: ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα και μην αγχώνεσαι έχεις αρκετή ώρα μέχρι να ξυπνήσει, να βάλεις το μείγμα σε ένα βαζάκι και να απλώσεις λίγη ποσότητα στα χείλη σου!

Λιπ-μπάλμ: απαραίτητο μιας και τα χείλη σου είναι λογικό να είναι αφυδατωμένα ακόμη και ξεφλουδισμένα μετά από μια νύχτα με το αγόρι σου. Οι ωραίοι μπορεί να έχουν χρέη αλλά το ότι το πληρώνουν με φιλιά όσο τέλειο και να είναι ταυτόχρονα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στα χείλη σου! Φρόντισε μόλις ξυπνήσεις να απλώσεις μια στρώση λιπ-μπάλμ πριν από οτιδήποτε άλλο.

Αν το ξεχάσεις: στην αναβροχιά καλή και η βαζελίνη! Βάλε λίγη βαζελίνη στα ταλαιπωρημένα χείλη σου και θα δεις ότι θα μαλακώσουν αμέσως!

Γερές βάσεις: το μεηκ-απ σου και τα μάτια σου! Επίλεξε ένα ελαφρύ μέηκ-απ που θα μπορείς να φοράς από το πρωί μέχρι το βράδυ, έτσι ώστε να μην είναι πολύ έντονο. Φρόντισε η απόχρωση του να είναι ακριβώς ίδια με αυτή του δέρματος σου, γιατί ειδικά άμα χρησιμοποιήσεις το βραδινό σου μέηκ-απ που έχει και λίγο παραπάνω χρώμα ενόψει διατήρησης της καλοκαιρινής σου ομορφιάς, μπορεί να πιστέψει ότι κάτι έπαθες! Επιπλέον, έχε κατά νου πως το φως της ημέρας δεν έχει σχέση με το φως των κεριών που τον έκαναν τρελό για εσένα το προηγούμενο βράδυ.

Αν το ξεχάσεις: περίμενε μέχρι να ανοίξει το πλησιέστερο πολυκατάστημα προκειμένου να αγοράσεις ένα!

Ρουζ: less is more και στα μάγουλα σου! Μπορεί αντικρίζοντας τον εαυτό σου στον καθρέφτη να σου φαίνεται ότι είσαι πιο χλωμή και από φάντασμα, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να το παρακάνεις με το ρουζ σου. Επίλεξε κάποιο από τα καλοκαιρινά ρουζ σου και άπλωσε μια πινελιά (ρουζ) σε παλ απόχρωση σε κάθε μάγουλο προκειμένου να φαίνεται φυσικό γιατί το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να φαίνεσαι πρωί-πρωί σαν να βγήκες από το τσίρκο!

Αν το ξεχάσεις: και έχεις κραγιόν, μπορείς να απλώσεις μια μικρή ποσότητα κραγιόν στα μάγουλα σου και να την απλώσεις καλά με κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω. Και εδώ ο φόβος του κλόουν παραμένει ένα ενδεχόμενο γι ’αυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή.