10 σούπερ βιβλία για μαθήματα μακιγιάζ

23.08.2013
Το μακιγιάζ είναι τέχνη που κυριολεκτικά μεταμορφώνει το πρόσωπό μας. Και ποια άλλη θα μπορούσε να μας μυήσει στα μυστικά του από μια μακιγιέζ; Ιδού λοιπόν 10 βιβλία-θησαυρός που μας προτείνει η κ. Αγάθου.

Η Αθηνά Αγάθου γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σπούδασε επαγγελματικό μακιγιάζ στα στούντιο του Σέπερτον στην Αγγλία. Έχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, στα σίριαλ «Το Δέκα» σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου και «Ματωμένα χώματα» σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη και στις ταινίες «Η Επιστροφή» σε σκηνοθεσία Βασίλη Δούβλη. «Μου αρέσει να μεταμορφώνω ανθρώπους μέσα από την τέχνη του μακιγιάζ», μας είπε χαρακτηριστικά η ίδια. Μπορούμε να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτή τη συναρπαστική τέχνη της ομορφιάς διαβάζοντας τα βιβλία που μας προτείνει.

1. Making faces του Kevyn Aucoin, εκδόσεις «Prion Books». Ένα πρωτοπόρο βιβλίο που περιγράφει και απεικονίζει μερικές από τις πιο συγκλονιστικές μεταμορφώσεις διασήμων. Ένα πολύτιμο εργαλείο για τον επαγγελματία αλλά και την καθημερινή γυναίκα.

2. Bobbi Brown Make up manual Ένας πλήρης οδηγός με τις πιο λεπτομερείς πληροφορίες για το πώς θα δημιουργήσουμε ένα καθημερινό ή πιο βραδινό μακιγιάζ. Βήμα προς βήμα οδηγίες για τα πάντα, από την περιποίηση προσώπου μέχρι το μακιγιάζ, ανάλογα με το σχήμα προσώπου και ματιών κ.ά.

3. Make up των Αχιλλέα Χαρίτου - Τάσου Βρεττού, εκδόσεις «Καστανιώτη». Από το γνωστό μακιγιέρ, ένα πλούσιο λεύκωμα με πολλά διαφορετικά look, πληροφορίες για χρώματα, μεταμορφώσεις γνωστών Ελληνίδων καλλιτεχνών. Μια πολυτελής έκδοση με πολλές και αναλυτικές φωτογραφίες και χρήσιμα στοιχεία.

4. Όμορφη εμφάνιση, γρήγορη φροντίδα του μακιγιάζ των Νόρτον, Γουέιντσον, Ομπερμπάιλ, εκδόσεις «Ντουντούμη»

Πολύτιμο εργαλείο που εξηγεί ευχάριστα και εύκολα πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια τέλεια εμφάνιση μέσα σε λίγα λεπτά, με πρακτικές συμβουλές και τεχνικές, και πώς να επιλέξουμε τα σωστά προϊόντα.

5. Τα ελιξίρια ομορφιάς της Δήμητρας Γουλά, εκδόσεις «Διόπτρα»

Εκπληκτικό βιβλίο με συνταγές που εξηγούν πώς μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας προϊόντα ομορφιάς από φυσικά συστατικά για περιποίηση προσώπου και σώματος, μαλλιών, καθώς και καλλυντικά για μακιγιάζ.

6. Φυσικές συνταγές ομορφιάς των Τάκη και Παμπίτσας Καβαλλιεράτου, εκδόσεις «Πατάκη»

Εύκολες συνταγές για περιποίηση προσώπου, σώματος, μαλλιών, φτιαγμένα με φυσικά συστατικά, αλλά και οδηγίες για να ετοιμάσουμε αφεψήματα με καλλυντικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Μια πολυτελής έκδοση, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

7. Μυστικά ομορφιάς, 60+1 συνταγές φυσικών καλλυντικών του Κώστα Αλτάνη, εκδόσεις «Ψύχαλος»

Πρακτικές λύσεις για καθημερινή περιποίηση. Το βιβλίο αυτό προτείνει έξυπνες ιδέες για να αποφύγουμε τα περιττά έξοδα ενώ μαθαίνουμε και τις ευεργετικές ιδιότητες των φυσικών υλικών.

8. Τα μυστικά του τέλειου μακιγιάζ
των Alexander & Elins, «Στρατηγικές εκδόσεις»

Αναλυτικές οδηγίες για να δημιουργήσετε το μακιγιάζ που ταιριάζει στα χρώματα και την ηλικία σας, με εικονογράφηση. Εξηγεί πώς μπορείτε να καλύψετε ατέλειες και πολλά άλλα τρικ για να πετύχετε μια άψογη εμφάνιση.

9. Make up The Body Shop της B. Bibiano, εκδόσεις «Μαλλιάρης Παιδεία»

Όλες οι συμβουλές για ένα τέλειο, φυσικό και γρήγορο μακιγιάζ με αναλυτικές οδηγίες εφαρμογής. Απλές συμβουλές περιποίησης του δέρματος και τεχνικές μακιγιάζ σε διαφορετικές αποχρώσεις από έμπειρους μακιγιέρ.

10. Make up, η τέχνη και η επιστήμη του επαγγελματικού μακιγιάζ του Stan Campbell Place, εκδόσεις «ΙΩΝ»

Ο πλήρης οδηγός για τον επαγγελματία μακιγιέρ. Χρωματολογία και προσωπολογία, ανάλυση της επίδρασης του φωτός, ανατομία και δημιουργικές λύσεις καθώς και λεπτομέρειες για εργασιακά θέματα του χώρου.