Απόλυτη θεά πριν τις γιορτές!

03.12.2010
Θέλεις να δείχνεις νεότερη και να θαμπώνονται οι άλλοι από τη λάμψη, την ομορφιά και τη φρεσκάδα σου; Ειδικά τώρα που είμαστε μια ανάσα από τις γιορτές η λάμψη γίνεται το απαραίτητο συστατικό για να θαμπώσεις του πάντες με την ομορφιάς σου!

Θέλεις να δείχνεις νεότερη και να θαμπώνονται οι άλλοι από τη λάμψη, την ομορφιά και τη φρεσκάδα σου; Ειδικά τώρα που είμαστε μια ανάσα από τις γιορτές η λάμψη γίνεται το απαραίτητο συστατικό για να θαμπώσεις του πάντες με την ομορφιάς σου! Ακολούθησε τους παρακάτω απλούς κανόνες και θα δεις όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα επάνω σου αφού θα λάμπεις περισσότερο και από λαμπιόνι του χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Αφού καθαρίσεις την επιδερμίδα με γαλάκτωμα, τυλίξε ένα παγάκι μέσα σε ένα κομμάτι γάζα και πέρασε το σε όλο το πρόσωπο για να τονώσεις την κυκλοφορία και να σφίξουν οι πόροι. Άπλωσε μια ενυδατική κρέμα κάνοντας απαλό μασάζ ή αν το πρόσωπό σου δείχνει κουρασμένο βάλε μια θρεπτική μάσκα που θα αφήσεις να δράσει για δέκα λεπτά, ενώ εσύ ξεκουράζεσαι!

Για να δείχνει πιο νεανική η επιδερμίδα πρέπει να είναι άψογη, ομοιόμορφη και βελούδινη. Αν γυαλίζει δεν θα αντανακλά ομοιόμορφα το φως, ενώ αν είναι υπερβολικά ματ θα τονίζονται οι ρυτίδες αν υπάρχουν. Επίλεξε ένα μέικ-απ στην ίδια απόχρωση με το δέρμα σου και άπλωσε το προσεκτικά, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πινέλο και ξεκινώντας από το κέντρο του προσώπου προς τους κροτάφους. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο περίγραμμα του προσώπου κοντά στις ρίζες των μαλλιών και στο σαγόνι, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διχρωμίες.

Χρησιμοποίησε το κονσίλερ για να καλύψεις τις ρυτίδες έκφρασης, χωρίς να κάνεις υπερβολές με την ποσότητα για να μη δείχνεις σα να έχει απλώσει στόκο στο προσωπάκι σου! Άπλωσε το κονσίλερ κάτω από τα μάτια με ένα βρεγμένο σφουγγάρι για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Ολοκλήρωσε τη βάση του μακιγιάζ με μια λεπτή στρώση πούδρα σε όλο το πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πινέλο. Έτσι το προσωπάκι σου θα δείχνει πιο νεανικό με ένα φυσικό μακιγιάζ! Γενικά να θυμάσαι ότι οι υπερβολές σκληραίνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου!

Τόνισε τα μάτια με μαύρο ή καφέ μολύβι αν έχεις καστανά μάτια, γκρίζο ή μπλε αν έχεις γαλανά μάτια. Απέφυγε τις περλέ σκιές που τονίζουν τις ατέλειες- χρησιμοποίησε μόνο μια μικρή ποσότητα για να φωτίσεις το κέντρο του βλεφάρου. Με τη μάσκαρα μπορείς να υπερβάλλεις όσο θέλεις! Πέρασε τη στις βλεφαρίδες από τη ρίζα προς τις άκρες επιμένοντας στην εξωτερική γωνία και θα δεις το βλέμμα σου πιο έντονο από ποτέ!

Για χείλη σαρκώδη προτίμησε ένα λαμπερό κραγιόν που προσθέτει όγκο σε μια απόχρωση μπεζ-ροζέ για φυσικό λουκ, έντονο κόκκινο-καφετί για να μαλακώσεις τα χαρακτηριστικά, κερασί για να δώσεις περισσότερο ζωντάνια στο προσωπάκι σου!

Το ρουζ φρόντισε να είναι σε απόχρωση ροδακινί ή μπρονζέ αν είσαι πιο μελαχρινή, και το απλώνεις μόνο στα μήλα του προσώπου για να δώσεις λάμψη και χρώμα.

Αν πρόκειται να περάσεις μια βραδιά σε κάποιον χώρο με έντονο φωτισμό μην ξεχνάς ότι τα φώτα τονίζουν την παραμικρή ατέλεια, οπότε καλό είναι να αποφύγεις τα έντονα χρώματα για να μη φτάσεις στο άλλο άκρο!

Επίλεξε απαλές αποχρώσεις για το μακιγιάζ και δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα φρύδια που πρέπει να είναι καλοσχηματισμένα και όχι πολύ λεπτά.

Τα μυστικά του κραγιόν
Κάθε χρώμα έχει τα μυστικά του, που πρέπει να γνωρίζετε για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Φυσικό: διακριτικό και κομψό, ταιριάζει ιδιαίτερα στις καστανές και χαρίζει ένα σοφιστικέ λουκ. Προσθέτει γοητεία σε ένα πρόσωπο με έντονα χαρακτηριστικά και είναι ιδανικό για τα σαρκώδη χείλη που δεν θέλεις να τονίσεις ή αν θέλεις να αναδείξεις τα λεπτά χείλη. Για άψογο αποτέλεσμα, άπλωσε πρώτα το κραγιόν στο περίγραμμα των χειλιών και σβήσε το απαλά προς το κέντρο.

Κόκκινο της φωτιάς: το πιο σαγηνευτικό χρώμα, που χαρίζει αισθησιακό λουκ και ταιριάζει στα καλοσχηματισμένα χείλη, ιδιαίτερα στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες αλλά και σε όσες έχουν καστανά ή μαύρα μαλλιά και είναι το απόλυτο χρώμα για τις γιορτές. Για άψογο αποτέλεσμα σχημάτισε πρώτα με το μολύβι χειλιών το περίγραμμα και στη συνέχεια άπλωσε το κραγιόν σε όλη την επιφάνεια.

Ροζ: χαρίζει φωτεινότητα και λάμψη στο πρόσωπο και ένα ρομαντικό κοριτσίστικο λουκ. Για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα πρόσθεσε λίγο διάφανο γκλος στο κέντρο των χειλιών. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να προσθέσεις όγκο στα λεπτά χείλη και να φαίνονται πιο σαρκώδη και αισθησιακά.

Από τη Νέλλη Παρασκευοπούλου

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη