Η πολύχρωμη μάσκαρα που μεταμορφώνει

14.05.2010
Μπορεί μέχρι τώρα να είχες συνηθίσει τη διαχρονική μαύρη μάσκαρα ή την πιο διακριτική καφέ μάσκαρα όμως αυτή τη σεζόν οι πασαρέλες γέμισαν χρώμα ακόμη και στα μάτια!

Μπορεί μέχρι τώρα να είχες συνηθίσει τη διαχρονική μαύρη μάσκαρα ή την πιο διακριτική καφέ μάσκαρα όμως αυτή τη σεζόν οι πασαρέλες γέμισαν χρώμα ακόμη και στα μάτια! Αυτή τη σεζόν τα βλέφαρα σου μπορεί να έχουν πολλά χρώματα : λευκό, μπλε ακόμη και μοβ! Μάθε πώς θα υιοθετήσεις το πιο hot τρεντ της φετινής σεζόν.

Τα πιο τρέντι χρώματα: μοβ, μπλε- γαλάζιο, ροζ, μπλε- ελεκτρίκ, ανοιχτό πράσινο, λευκό!

Τα χρώματα της ημέρας στα βλέφαρα σου: όσο να ‘ναι το πρωινό μακιγιάζ σε περιορίζει λίγο περισσότερο από το βραδινό. Και εδώ το κλειδί είναι να βρεις την κατάλληλη μάσκαρα που αναδεικνύει σωστά το χρώμα των ματιών σου , πόσο μάλλον το πρωί που όλα φαίνονται λιγάκι πιο έντονα από ότι είναι! Αν έχεις μπλε μάτια τότε το μπλε ελεκτρίκ θα τονίσει και θα αναδείξει το χρώμα των ματιών σου ενώ η πράσινη μάσκαρα είναι ότι πρέπει για εσένα που έχεις πράσινα μάτια. Αν το μοβ είναι το αγαπημένο σου χρώμα καλό θα είναι να έχεις πάντα κατά νου ότι είναι ιδιαίτερα έντονο ειδικά για πρωινό μακιγιάζ -αλλά αν έχεις καστανά μάτια μην το παρακάνεις με τη μοβ μάσκαρα , απλά δώσε προσοχή στην ποσότητα αν θέλεις οπωσδήποτε μοβ βλέφαρα. Μια στρώση είναι αρκετή για να δώσει χρώμα στις βλεφαρίδες σου χωρίς υπερβολές.

Τιπ: ο τρόπος που θα απλώσεις την πολύχρωμη μάσκαρα είναι αυτός που παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα γι’ αυτό φρόντισε να απλώσεις τη μάσκαρα στο εσωτερικό των βλεφαρίδων ενώ για πιο "διακριτικό" αποτέλεσμα δεν έχεις παρά να απλώσεις πάνω από τη χρωματιστή μια απαλή στρώση μαύρη μάσκαρα.

Τα χρώματα της νύχτας στα βλέφαρα σου: μην ξεχνάς ότι το βασικό μυστικό στην περίπτωση της μάσκαρας με χρώμα(εκτός μαύρου) δεν είναι άλλο από το να βρεις εκείνη τη μάσκαρα που ταιριάζει στο χρώμα των ματιών σου. Αν θέλεις να τονίσεις το βλέμμα ακόμη περισσότερο π.χ αν έχει μπλέ μάτια επίλεξε μια ανοιχτόχρωμη σκιά στους τόνους του γαλάζιου και με τη βοήθεια της μπλε ελεκτρίκ μάσκαρα σου , δώσε στα μάτια σου τη λάμψη που τους αξίζει! Οι πράσινες και οι μοβ σκιές απαιτούν την προσοχή σου όλο το εικοσιτετράωρο αφού είναι πιο έντονα χρώματα και μπορούν πολύ εύκολα να σε κάνουν να περάσεις στην αντίπερα όχθη.

Τιπ: πρόσεξε όταν ετοιμάζεσαι για τη βραδινή σου έξοδο να συνυπολογίσεις ότι ο χρυσός κανόνας less is more ισχύει και στην περίπτωση του μακιγιάζ. Ένα υπερφορτωμένο μακιγιάζ θα έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θέλεις. Για παράδειγμα το κόκκινο κραγιόν δε μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με μοβ ή πράσινη μάσκαρα έτσι καλά θα κάνεις να κρατήσεις το υπόλοιπο μακιγιάζ σου σε απαλούς -σχεδόν φυσικούς τόνους- αν θέλεις να δώσεις έμφαση στο βλέμμα σου με μάσκαρα έντονου χρώματος!

Πάνω- κάτω: ακόμη και όταν μιλάμε για βραδινό μακιγιάζ καλό θα ήταν να μην το παρακάνεις με την πολύχρωμη μάσκαρα. Οκ είπαμε λατρεύεις το μοβ και αποφάσισες να βάψεις μοβ τα επάνω βλέφαρα σου, τα κάτω όμως θα είναι απλά μια υπερβολή! Ειδικά στην περίπτωση που η μάσκαρα είναι ανοιχτόχρωμη πχ. γαλάζια το πιο πιθανό είναι να φαίνεται σα να έχει κάποιο πρόβλημα στα μάτια!

Ελένη Αναστασάκη