Καλοκαιρινοί μύθοι μαλλιών που θα ανατρέψεις

01.08.2011
Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος, το μόνιμο σου άγχος είναι πώς θα καταφέρεις να έχεις τέλεια μαλλάκια.

Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος, το μόνιμο σου άγχος είναι πώς θα καταφέρεις να έχεις τέλεια μαλλάκια. Για να το πετύχεις αυτό δεν έχεις παρά να ανατρέψεις τους καλοκαιρινούς μύθους μαλλιών και να εντυπωσιάσεις με το πιο δυνατό σου όπλο: τα μαλλάκια σου!

Κρύψε τα γκρίζα: οκ μπορεί η γκρίζα ρίζα να μην είναι το φόρτε σου όμως το ήξερες ότι το νέο τρεντ είναι γκρίζες τούφες που όχι μόνο καμουφλάρουν τέλεια τη γκρίζα ρίζα σου αλλά σου χαρίζουν σέξι εκκεντρικό λουκ. Εξάλλου η ξανθο-μανία που είναι η τάση του να βάφουμε το μαλλάκι μας όλο και πιο ξανθό στην πιο ακραία του εκδοχή συμπεριλαμβάνει και το πλατινέ-άσπρο και η νέα μόδα στα μαλλιά είναι οι ξανθές σχεδόν άσπρες τούφες!

Κυματιστές αφέλειες: ποιος είπε ότι οι αφέλειες δεν πρέπει να είναι κυματιστές; Μπορεί να τις έχουμε συνηθίσει στην ίσια τους εκδοχή όμως τώρα πια το νέο τρεντ θέλει τις αφέλειες σου το καλοκαίρι όσο πιο φυσικές και σέξι, δηλαδή κυματιστές. Αφού λουστείς, τράβηξε τις αφέλειες σου προς μια πλευρά και άφησε τις να στεγνώσουν φυσικά, ειδικά να έχεις σπαστό μαλλάκι, που είναι ιδανικό. Αν πάλι έχεις πολύ σγουρό μαλλάκι πρέπει να το τιθασεύσεις λιγάκι έτσι να γίνει πιο χαλαρή η κλίση του.

Κόψιμο κάθε 6 εβδομάδες: σπάσε το μύθο αφού όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί, τα περισσότερα καλοκαιρινά κουρέματα κρατάνε αρκετά αφού χάνουν τη γραμμή τους περίπου μετά πό 3 μήνες. Το βασικό που έχεις να κάνεις είναι να περιποιείσαι τις άκρες σου έτσι ώστε να μην σπάνε και η τρίχα να είναι τέλεια , γιατί τότε πραγματικά είναι που θα έχεις την ανάγκη να απευθυνθείς στον κομμωτή σου για κούρεμα! Ενυδάτωσε σωστά τις άκρες σου και μην ανησυχείς για τίποτα μπορείς να κρατήσεις το κούρεμα σου σχεδόν όλο το καλοκαίρι!

Το wet λουκ δεν είναι θηλυκό: το βρεγμένο στιλ μπορεί να κάνει τα μαλλιά σου να χάνουν τον όγκο τους όμως είναι το πιο σέξι και τρέντι λουκ ειδικά για το καλοκαίρι. Ένας ακόμη μύθος που καλά θα κάνεις να ανατρέψεις θα εκτοξεύσει στα ύψη τις μετοχές των μαλλιών σου και θα σε μεταμορφώσει αυτό το καλοκαίρι!

Αν είσαι κοκκινομάλλα ξέχασε το κόκκινο κραγιόν: το κόκκινο μπορεί να είναι σέξι και πολλά άλλα πράγμα όμως είναι ένα πολύ παρεξηγημένο χρώμα! Όποια απόχρωση του κόκκινου και να έχεις στα μαλλάκια σου το κόκκινο κραγιόν δεν είναι απαγορευτικό για εσένα ειδικά αν καταφέρεις να φορέσεις την ίδια ακριβώς απόχρωση στα χείλη σου που να ταιριάζει τέλεια.

Τα σατέν λουλούδια είναι για τις νύφες: τα λουλούδια στα μαλλιά είναι τρεντ κάθε καλοκαίρι και ειδικά φέτος είναι απόλυτο must! Φούξια, τιρκουάζ, πορτοκαλί , πράσινο είναι καλοκαιρινά χρώματα για τα λουλούδια που είναι τα καλύτερα αξεσουάρ για τα μαλλάκια σου και οφείλεις να ανατρέψεις αυτόν τον καλοκαιρινό κανόνα μαλλιών!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη