Σέξι ποδαρικό με στριφογυριστά μαλλάκια

02.01.2012
Με αέρα άλλης εποχής ή με άλλα λόγια retro, τα στιλ στα μαλλάκια σου φέτος είναι πολλά. Ένα όμως ξεχωρίζει και

Με αέρα άλλης εποχής ή με άλλα λόγια retro, τα στιλ στα μαλλάκια σου το 2012 είναι πολλά. Ένα όμως ξεχωρίζει και σε μεταμορφώνει ολοκληρωτικά αφού είναι η τάση που κάνει θραύση τη νέα σεζόν! Το ατημέλητο πιάσιμο, τα ανάλαφρα μαλλάκια, τα απείθαρχα τσουλούφια και τα στριφοργυριστά μαλλάκια σε κότσο ψηλά ή στο πλάι όμως είναι η τάση που θα λατρέψεις. Διάβασε παρακάτω πώς θα πετύχεις τα στριφογυριστά μαλλάκια στο σπίτι σου χωρίς να χαλάσεις ευρώ!

Retro για πάντα: η τάση retro στα μαλλιά, σημαίνει «καλοφτιαγμένα» μαλλάκια που αποπνέουν γοητευτική επιτήδευση με τον ψηλό κότσο, ή στριφογυριστό κότσο στο ένα πλάι ή ψηλά στο κεφάλι.

Η στριφογυριστή κοτσίδα: είναι πολύ απλή αφού δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από το να πιάσεις τα μαλλάκια σου σε χαμηλή αλογοουρά –σαν να ετοιμάζεσαι να τα πλέξεις- και να τα στριφογυρίσεις με τα χέρια ή ακόμη καλύτερα με το ψαλίδι για τις μπούκλες σου και είσαι έτοιμη!

Πώς θα το πετύχεις, βήμα-βήμα:

Βήμα πρώτο: λούσε και ενυδάτωσε καλά τα μαλλάκια σου γιατί το σωστό λούσιμο είναι η βάση για να πετύχει τέλεια το χτένισμα σου! Μετά το λούσιμο άπλωσε στα μαλλάκια σου ένα leave-in μαλακτικό για να εξασφαλίσεις ότι η τρίχα σου θα είναι λεία και απαλή και θα καταφέρεις να πετύχεις τέλεια το χτένισμα αλλά και να κρατήσει πολύ περισσότερο!

Βήμα δεύτερο: στέγνωσε τα μαλλάκια σου και ίσωσε τα καλά με προσοχή για να μην ταλαιπωρήσεις την τρίχα σου, χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή βούρτσα.

Βήμα τρίτο: χτένισε τα μαλλάκια σου καλά και κάνε τη χωρίστρα σου στο ένα πλάι. Βρες ποιο είναι από τα δυο το πλάι που σου αρέσει και σε βολεύει καλύτερα!

Βήμα τέταρτο: στην πλευρά με τα λιγότερα μαλλάκια, δημιούργησε χωρίσματα. Πώς; Μα φυσικά ξεκινώντας πίσω από το αυτί μέχρι την κορυφή του κεφαλιού. Τα υπόλοιπα μαλλάκια στερέωσε τα με ένα κλιπάκι για να σιγουρευτείς ότι δε θα σου πέσουν όλα στο κεφάλι σου!

Βήμα πέμπτο: χτένισε απαλά τις ρίζες προς τα πίσω και χρησιμοποιώντας ένα μολύβι γύρισε τα μαλλάκια σου ξεκινώντας από τις άκρες μέχρι τις ρίζες, δημιουργώντας κάτι σαν σφιχτό κύλινδρο. Αφαίρεσε το μολύβι και στερέωσε τα μαλλάκια σου με τσιμπιδάκια, όπως το αρχικό χώρισμα που έκανες.

Βήμα έκτο: αφαίρεσε το κλιπάκι από την άλλη πλευρά και χτένισε προς τα κάτω τα μαλλάκια σου, πίσω παό το αυτί, χρησιμοποιώντας ένα κοκαλάκι διαφορετικού χρώματος για να στερεώσεις επίπεδα στους κροτάφους.

Βήμα έβδομο: τράβηξε τα μαλλιά σε μια χαμηλή , πλαϊνή αλογοουρά και στριφογύρισε τα μαλλάκια σου στο σβέρκο σου. Μόλις το κάνεις βάλε ένα κοκαλάκι κάθετα και ένα οριζόντια για να σταθεροποιηθούν τα μαλλάκια σου.

Βήμα όγδοο: άφησε ελεύθερα τα μαλλάκια σου που ξέφυγαν, για μην δείχνουν στιλιζαρισμένα!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη