Οι αποχρώσεις του κόκκινου που θα σε εξιτάρουν

10.10.2011
Νέα σεζόν σημαίνει ανανεωμένη διάθεση και νέα χρώματα στα μαλλάκια σου! φέτος λοιπόν και με την είσοδο του φθινοπώρου έχεις το ελεύθερο

Νέα σεζόν σημαίνει ανανεωμένη διάθεση και νέα χρώματα στα μαλλάκια σου! φέτος λοιπόν και με την είσοδο του φθινοπώρου έχεις το ελεύθερο να βάψεις τα μαλλάκια σου στο χρώμα του πάθους και να κόψεις την ανάσα. Παρακάτω θα βρεις τι αποχρώσεις του κόκκινου εκείνες που θα σε βάλουν στην καρδιά της μόδας και θα σε εξιτάρουν!

Ας μιλήσουν οι έρευνες: σκέφτεσαι να αλλάξεις το μαλλάκι και από ξανθό ή καστανό να το «γυρίσεις» στο κόκκινο; Και πολύ καλά θα κάνεις ειδικά φέτος! Βάσει ερευνών είναι πολύ πιθανό το νέο (κόκκινο) χρώμα των μαλλιών σου να δίνει το μήνυμα ότι βρίσκεσαι σε περίοδο αναζήτησης συντρόφου, ενώ επίσης βάσει ερευνών οι κοκκινομάλλες είναι ξεκάθαρα πιο ενεργές σεξουαλικά από τις ξανθές ή τις μελαχρινές. Θέλεις και άλλα επιστημονικά πειστήρια για να το "γυρίσεις";

Οι αποχρώσεις: το κόκκινο σε βάζει στην καρδιά τη μόδας φέτος και είναι η απόλυτη τάση που θα σ μαγέψει. Η φυσική απόχρωση του κόκκινου ή αλλιώς οι αποχρώσεις της φυσικής κοκκινομάλλας σε ζεστούς χάλκινους τόνους είναι εκείνες που σε βάζουν στην καρδιά της μόδας. Το ζεστό καστανοκόκκινο χρώμα είναι και αυτό με το μέρος σου, ειδικά αν είσαι καστανή και θέλεις να "γλυκάνεις" λιγάκι την απόχρωση των μαλλιών σου αλλά και να τη φωτίσεις. Το κόκκινο της φωτιάς, είναι μια ακόμη επιλογή που σίγουρα είναι πιο έντονη και δυναμική από τις υπόλοιπες και σου ταιριάζει τέλεια ειδικά αν έχεις λευκή επιδερμίδα γιατί κάνει τέλεια αντίθεση με το δερματάκι σου!

Τιπ: μην ξεχνάς ότι το κόκκινο είναι ένα χρώμα που δεν "φεύγει" πολύ εύκολα και έτσι πρέπει να είσαι προετοιμασμένη ότι δε θα το αποχωριστεί πολύ σύντομα. Ακόμη έχει κατά νου ότι αν χρησιμοποιείς ειδικά σαμπουάν με κόκκινο ρεφλέ καταφέρνεις να κρατήσεις το κόκκινο χρώμα ακόμη πιο ζωντανό και για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα.

Λίγο κόκκινο: αν δεν θέλεις να βάψεις όλο το μαλλάκι σου κόκκινο αλλά θέλεις να αποκτήσεις μια πιο κόκκινη λάμψη, τότε δεν έχεις παρά να τολμήσεις φέτος να χαρίσεις έξτρα λάμψη στο μαλλάκι σου με χάλκινες ανταύγειες. Ειδικά επάνω σε πιο καστανή βάση και αν έχεις λευκή επιδερμίδα, οι ανταύγειες καταφέρνουν να αλλάξουν τελείως το λουκ σου.

Χέννα, βαφή και τα άλλα: αν δεν είσαι σίγουρη για την επιλογή του χρώματα και γενικά το κόκκινο είναι ένα χρώμα που το φοβάσαι, δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις με λίγες χάλκινες ανταύγειες και να δεις αν σου αρέσουν και στην συνέχεια να περάσεις όλο το κεφάλι. Η χέννα από την άλλη είναι μια πιο φυτική λύση και όχι τόσο μόνιμη οπότε δεν έχεις παρά να τη δοκιμάσεις στην απόχρωση του κόκκινου που σου αρέσει.

Σαν κανέλλα και πάπρικα: το πιο βαθύ, γεμάτο κόκκινο στην απόχρωση ης πάπρικας και της κανέλλα σε κερδίζει φέτος και στα μαλλιά αφού όχι μόνο είναι μια ζεστή φθινοπωρινή απόχρωση αλλά σου ταιριάζει όποια απόχρωση και να έχει η επιδερμίδα σου!

Από την Ελένη Αναστασάκη