***Η άνοιξη στα μαλλιά σου!

09.05.2012
Ο Δημήτρης Γιαννέτος, Επίσημος Hair Stylist & Make-Up Artist της L’ Oreal Paris, προτείνει τα τρία πιο χαρακτηριστικά hairstyle της σεζόν πάνω στην πανέμορφη ηθοποιό Κατερίνα Γερονικολού. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Κρατήστε σημειώσεις.

Κοριτσίστικα κοτσιδάκια

Ενα χαριτωμένο, girly χτένισμα που μπορείτε να υιοθετήσετε όλες τις μέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού, που θέλετε τα μαλλιά σας να είναι περιποιημένα αλλά όχι επιτηδευμένα.

Οι συμβουλές του Δημήτρη Γιαννέτου

  • Λουστείτε με ειδικό σαμπουάν που προστατεύει τα βαμμένα μαλλιά από τον ήλιο. Ενα καλό κοντίσιονερ θα αποτρέψει το φριζάρισμα στις άκρες των μαλλιών.
  • Για να δημιουργήσετε αυτό το χτένισμα, δεν χρειάζεται τα μαλλιά σας να είναι τελείως στεγνά. Τα νωπά δουλεύονται πιο εύκολα, γιατί η τρίχα είναι πιο ευλύγιστη.
  • Χωρίστε τα μαλλιά σας σε δύο ίσα μέρη κάνοντας μια αυστηρή χωρίστρα στη μέση του κεφαλιού.
  • Ψεκάστε τα σε όλο το μήκος τους με λακ Elnett για βαμμένα μαλλιά που περιέχει αντιηλιακό φίλτρο UV και τα προστατεύει από τον ήλιο. Mε αυτόν τον τρόπο τα κοτσιδάκια θα παραμείνουν λαμπερά και στη θέση τους.
  • Πιάστε τα μαλλιά σας σε δύο κοτσίδες, ψηλά, στο ύψος των αυτιών. Στηρίξτε τες καλά με ένα λαστιχάκι και ελέγξτε στον καθρέφτη ώστε να είστε σίγουρη ότι είναι συμμετρικές.
  • Στη συνέχεια, δέστε κόμπο ένα φουλάρι σε κάθε κοτσίδα. Μπορείτε να επιλέξετε να είναι στην ίδια ή σε δύο διαφορετικές αποχρώσεις.
  • Χωρίστε κάθε τούφα σε τρία ίσα μέρη και αρχίστε να πλέκετε την πλεξούδα μαζί με το φουλάρι.
  • Στο τέλος, στερεώστε τη με ένα μικρό διαφανές λαστιχάκι.

Τι λέει η Κατερίνα

«Το καθημερινό μου hair styling είναι εξαιρετικά απλό. Αν τα μαλλιά μου είναι ατίθασα, απλώνω ελάχιστο λάδι θρέψης στις άκρες τους, αφού τα χτενίσω απαλά. Αν δεν έχω φορτωμένο πρόγραμμα, τα αφήνω κάτω και φοράω μια κορδέλα ή κάποιο άλλο διακριτικό αξεσουάρ μαλλιών. Αν έχω πολλές δουλειές και γύρισμα, τα πιάνω ψηλά σε μια αλογοουρά. Γενικά, μου αρέσει να αλλάζω χτενίσματα. Για παράδειγμα, οι πλεξούδες με το φουλάρι που μου δημιούργησε ο Δημήτρης είναι ένα χτένισμα που θέλω να υιοθετήσω το καλοκαίρι. Γίνεται πολύ απλά και έχει έντονο χαρακτήρα».

Σχετικά με το μακιγιάζ
Για το πρώτο look, ο Δημήτρης Γιαννέτος επέλεξε smoky μακιγιάζ σε παστέλ αποχρώσεις. Το απαλό βιολετί, έδωσε απαλότητα στο βλέμμα της Κατερίνας και έκανε τα μάτια της να φαίνονται ακόμα πιο λαμπερά. Τα χείλη τονίστηκαν ελάχιστα με ένα κραγιόν σε baby pink απόχρωση.

Για να κρατήσει το χτένισμα
Μόλις πλέξετε τις κοτσίδες, ψεκάστε όλα τα μαλλιά με λακ. Η Elnett για βαμμένα μαλλιά της L’ Oreal Paris με αντιηλιακό φίλτρο UV προστατεύει τα μαλλιά από τον ήλιο, δεν τα αφήνει να φριζάρουν από την υγρασία, αναδεικνύει το χρώμα και χαρίζει στο αποτέλεσμα φυσική κίνηση! Και μην ξεχνάτε, φυσικά, πως η Elnett ενώ προσφέρει τέλειο κράτημα, φεύγει με το πιο απαλό βούρτσισμα!

Ρομαντική πλεξούδα

Φαίνεται να είναι περίπλοκο αλλά το μόνο που απαιτεί είναι μικρή εμπειρία στο «πλέξιμο», μακριά μαλλιά και διάθεση να αποκαλύψετε τις ευαισθησίες σας με ένα χτένισμα που θα σας κάνει να ξεχωρίσετε.

Οι συμβουλές του Δημήτρη Γιαννέτου

  • Λουστείτε με ένα σύστημα περιποίησης για απαλότητα και λάμψη.
  • Στεγνώστε τα μαλλιά σας καλά και χτενίστε τα με μια βούρτσα, έτσι ώστε και να τα ξεμπερδέψετε τέλεια, αλλά και να μπορέσετε να τα δουλέψετε καλύτερα.
  • Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ίσια, κρεπάρετέ τα ελαφρώς στην κορυφή του κεφαλιού, για να τονίσετε και να φριζάρετε τα τουφάκια και τις φύτρες γύρω από το στεφάνι του προσώπου σας.
  • Στη συνέχεια, τραβήξτε όλα τα μαλλιά σας από τη μια πλευρά και συγκρατήστε τα σφιχτά με ένα λαστιχάκι, ψηλά και πίσω από το αυτί σας.
  • Αρχίστε να πλέκετε την κοτσίδα, χωρίς να ανησυχείτε αν θα σας ξεφύγουν μικρά τουφάκια. Σε αυτό το χτένισμα, το πιο χαλαρό, ανέμελο αποτέλεσμα είναι και πιο γοητευτικό.
  • Μόλις ολοκληρώσετε την πλεξούδα, στερεώστε τη γερά στην κορυφή του κεφαλιού χρησιμοποιώνταςμε πολλές φουρκέτες στο ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σας, για να είναι όσο το δυνατόν πιο διακριτικές.
  • Μπορείτε, μαζί με τις φουρκέτες, να στερεώσετε στην κοτσίδα σας και λουλουδάκια ή πολύ μικρά φιογκάκια.
  • Ενισχύστε το λουκ με μακιγιάζ σε παστέλ ή nude αποχρώσεις.

Τι λέει η Κατερίνα

«Αφιερώνω πολύ χρόνο στην περιποίηση των μαλλιών μου και κύριο μέλημά μου είναι να τα διατηρώ υγιή. Γι’ αυτό αποφεύγω να λούζομαι καθημερινά, για να διατηρείται η φυσιολογία της τρίχας και του τριχωτού. Σε κάθε λούσιμο, απλώνω μάσκα στις άκρες τους και τα ξεβγάζω με άφθονο κρύο νερό για να απογειώνεται η φυσική τους λάμψη. Προσπαθώ να κόβω τις άκρες τους κάθε δύο μήνες, γιατί έχω παρατηρήσει ότι έτσι δεν δημιουργείται ψαλίδα. Το καλοκαίρι, αποφεύγω να χρησιμοποιώ σεσουάρ ή πρέσα και αφήνω τα μαλλιά μου να στεγνώνουν φυσικά. Από την άνοιξη, που είναι έντονος ο ήλιος, τα φροντίζω με ειδικές, αντιηλιακές σειρές».

Σχετικά με το μακιγιάζ

Το nude μακιγιάζ επιμένει να είναι πρωταγωνιστική τάση και αυτή τη σεζόν. Δημιουργήστε το με σκιές σε γήινες απόχρώσεις και ένα διάφανο lip gloss στα χείλη. Για να απογειώσετε το αποτέλεσμα δώσετε ένταση στα τόξα των φρυδιών σας. Διορθώστε το σχήμα τους, γεμίστε τα κενά τους και μεγαλώσετε διακριτικά το μήκος τους.

Για να κρατήσει το χτένισμα

Ο Δημήτρης Γιαννέτος επέλεξε την Elnett της L' Oreal Paris για δυνατό κράτημα, ώστε οι κρεπαρισμένες φύτρες που υποστηρίζουν τη ρομαντική διάθεση του λουκ να παραμείνουν ατίθασες και λαμπερές και το χτένισμα να έχει διάρκεια. To μεγάλο πλεονέκτημα της Elnett είναι ότι φεύγει με ένα απλό βούρτσισμα. Μην ανησυχείτε, λοιπόν, για την κατάσταση των μαλλιών σας όταν τα αφήσετε κάτω. Θα είναι τέλεια.

Κότσος με super όγκο

Ενα χτένισμα εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ’60 με κύριο χαρακτηριστικό του τον μεγάλο όγκο. Ναι, μπορείτε να το πετύχετε και μόνες σας! Είναι πιο απλό απΟ ό,τι φαίνεται.

Οι συμβουλές του Δημήτρη Γιαννέτου

  • Επιλέξτε ένα σαμπουάν για όγκο που βοηθά ακόμα και τα λεπτά μαλλιά να δουλεύονται καλύτερα.
  • Στεγνώστε τα μαλλιά σας ρίχνοντάς τα όλα μπροστά (για να βοηθήσετε την τρίχα να ανασηκωθεί).
  • Αν τα δικά σας δεν είναι ίσια, θα χρειαστεί να τα ισιώσετε κάνοντας brushing ή χρησιμοποιώντας την πρέσα.
  • Αφού τα ισιώσετε, γυρίστε τα απαλά προς τα κάτω και ψεκάστε με Elnett για όγκο που διαρκεί.
  • Πιάστε τα μαλλιά σας σε μια ψηλή και σφιχτή αλογοουρά χτενίζοντάς τα όλα προς τα πάνω, έτσι ώστε να μην ξεφύγει καμία τουφίτσα.
  • Κρεπάρετε καλά όλη την κοτσίδα. Θυμηθείτε ότι σκοπός είναι να πετύχετε τον μεγαλύτερο όγκο.
  • Στο επόμενο βήμα θα χρειαστείτε ένα ειδικό αξεσουάρ: το μπομπάρι. Πρόκειται για ένα σφουγγαράκι σε σχήμα ντόνατ, που θα βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών ή ειδών κομμωτικής.
  • Τοποθετήστε το μπομπάρι κάτω από την αλογοουρά με φουρκέτες, μέχρι να σιγουρευτείτε ότι είναι απόλυτα σταθερό.
  • Μετά, αρχίστε να τυλίγετε τα μαλλιά γύρω από αυτό, ώστε να το καλύψετε τελείως. Το μπομπάρι θα δώσει στο χτένισμά σας έξτρα όγκο. Ο κότσος σας είναι έτοιμος.

Τι λέει η Κατερίνα

«Μου αρέσουν τα περιποιημένα μαλλιά και ανήκω στην κατηγορία των γυναικών που πηγαίνουν στο κομμωτήριο όταν θέλουν να κάνουν μια επίσημη εμφάνιση. Δεν θα δίσταζα να φτιάξω έναν κότσο με σούπερ όγκο. Απλώς, θα φρόντιζα να τον συνδυάσω με κάποιο 60’s φόρεμα και με ανάλογο μακιγιάζ. Γενικά, φροντίζω πάντα το χτένισμά μου να ταιριάζει με το ντύσιμό μου. Είμαι άνθρωπος των αλλαγών. Θέλω να μεταμορφώνομαι. Μόνο στο χρώμα των μαλλιών μου επιμένω σταθερά στο καστανό».

Σχετικά με το μακιγιάζ
Σε αυτό το λουκ, ο Δημήτρης ήθελε να δώσει έμφαση στην τάση που προτείνει έντονα χρώματα, εστιάζοντας στα μάτια. Δοκιμάστε και εσείς κάτι ανάλογο φροντίζοντας να συνδυάσετε αποχρώσεις που δένουν αρμονικά μεταξύ τους. Τα χείλη, αφήστε τα φυσικά και τα ζυγωματικά ελάχιστα τονισμένα.

Για να κρατήσει το χτένισμα
Οταν ολοκληρωθεί το χτένισμα, ψεκάστε με Elnett για όγκο που διαρκεί, διορθώνοντας πιθανόν ατέλειες. Τα μπροστινά μαλλιά πρέπει να είναι τέλεια τραβηγμένα και πειθαρχημένα προς τα πίσω. Η Elnett για όγκο που διαρκεί έχει σύνθεση ενισχυμένη με Pro-Keratine, που βοηθά την τρίχα να φαίνεται πιο πλούσια και διατηρεί τα χτενίσματα ζωντανά και λαμπερά. Επίσης προσφέρει δυνατό κράτημα και εξαφανίζεται με το πιο απλό βούρτσισμα.

Από τη ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Φωτογραφίες ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΟΚΟΥΜΕΤΖΙΔΗ
Φωτογραφίες still life Ράνια Γυφτοπούλου