Ombre κόκκινο μαλλί: κάντο όπως η Στικούδη

07.01.2013
Tο νέο λουκ της Κατερίνας Στικούδη έχει προκαλέσει αίσθηση. Μαλλιά ombre αλλά όχι στο κλασικό ξανθό που έχουμε συνηθίσει αλλά στο κόκκινο.

Ο κομμωτής της performer Κατερίνας, Στέφανος Βασιλάκης είναι ο δημιουργός του ombre λουκ το οποίο συνεχίζει να ξετρελαίνει τις γυναίκες σε όλο τον πλανήτη και το 2013. Το σπουδαίο με την εν λόγω τεχνική είναι πως μπορείς να φωτίσεις τα μαλλιά σου χωρίς να βάψεις τη ρίζα

Κάντο μόνη σου!

Με οδηγό το βίντεο στο τέλος του άρθρου, δημιούργησε το κόκκινο ombre στα μαλλιά σου.

Το κόκκινο ombre είναι ευκολότερο από το ξανθό αφού ο κίνδυνος να μην πετύχεις ακριβώς την απόχρωση ή να βγεις με πράσινα μαλλιά, εκλείπει. Θα πετύχεις ευκολότερα το λουκ αν είσαι μελαχρινή ή καστανή ενώ πρέπει να δείξεις προσοχή αν είσαι ξανθιά, αφού το ξανθό ρουφάει το κόκκινο περισσότερο.

Όσο πιο σκούρα είναι τα μαλλιά σου, τόσο πιο ανοιχτόχρωμη θα πρέπει να είναι η βαφή που θα επιλέξεις.

- Ξεκινάς χωρίζοντας τα μαλλιά σε τρία επίπεδα (πάνω, μεσαία και κάτω). Ακολουθείς τις οδηγίες μείξης και χρήσης της βαφής και η διαφορά στο ombre είναι πως παίρνεις το κάτω τμήμα των μαλλιών και περνάς τη βαφή ταμποναριστά τούφα τούφα με τα χεράκια σου. Για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα τοποθέτησε τη βαφή μόνο στις άκρες των μαλλιών σου, ιδανικά ξεκινώντας από το ύψος των αυτιών και κάτω.

- Επειδή το κόκκινο βάφει επικίνδυνα, φόρεσε ρούχα και χρησιμοποίησε πετσέτες που δεν σε νοιάζει κι αν λερωθούν.

- Αφήνεις τη βαφή, λούζεις, στεγνώνεις και επαναλαμβάνεις τη διαδιακσία έως ότου πετύχεις το ombre που επιθυμείς.

- Το κόκκινο ξεθωριάζει εύκολα, οπότε σε λίγα λουσίματα δεν θα είναι πολύ έντονο, ακόμα κι αν κάτι πάει στραβά.