Μάθε πότε πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου ανάλογα με τον τύπο τους

22.02.2016
Το πότε πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου δεν είναι κάτι που έχει μικρή σημασία. Φυσικά και το πότε σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο των μαλλιών σου. Παρακάτω θα μάθεις πότε πρέπει να τα κόβεις για να είναι πάντα υγιή και λαμπερά. Ελένη Αναστασάκη

Σγουρά μαλλιά:

Kάθε δύο μήνες:

Οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά έχουν την τάση να έχουν το νου τους -για να διατηρήσουν τις μπούκλες τους ενυδατωμένες- να προσέχουν ώστε τα μαλλιά τους να δείχνουν και να είναι υγιή . Αν έχεις σγουρά μαλλιά θα το πετύχεις αυτό κόβοντάς τα κάθε 2 με 3 μήνες που είναι ένα “ασφαλές” διάστημα ενώ αν θέλεις να διατηρήσεις την πολύ έντονη μπούκλα και να μην χάσει τη φόρμα της τότε μπορείς να μείνεις πιστή στο κούρεμα ανά 8 εβδομάδες.

Έντονες μπούκλες: Κάθε 12 εβδομάδες!

12 εβδομάδες

Αν έχεις έντονες μπούκλες ο γενικός κανόνας είναι πως καλό είναι να κουρεύεσαι κάθε τρίμηνο, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς. Αυτό είναι το διάστημα στην διάρκεια του οποίου μπορεί να έχει δημιουργηθεί η ψαλίδα αφού δεν αποκλείεται να δεις τις άκρες σου να σπάνε.

Φυσικά μαλλιά:

Μέχρι 3 μήνες!

Αν δεν έχεις βάψει ποτέ τα μαλλιά σου και αποφεύγεις να χρησιμοποιείς εργαλεία στάιλινγκ μπορείς να μείνεις χωρίς κούρεμα μέχρι και τρεις μήνες και αυτό να μην έχει καμία επίπτωση στο μήκος ή την ποιότητα των μαλλιών σου.

Μακριά μαλλιά, ίσια ή σγουρά:

8 έως 12 εβδομάδες

Αν συμπεριφέρεσαι στα μακριά μαλλιά σου όπως στην επιδερμίδα σου -δηλαδή αν φροντίζεις να είναι πάντα καθαρά και σωστά ενυδατωμένα με τα κατάλληλα σαμπουάν και μάσκες- τότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα και μπορείς να περιμένεις μέχρι και 12 εβδομάδες μέχρι το επόμενο κούρεμα σου. Σημαντικό είναι το κούρεμα σου να είναι πιο “μονοκόμματο” και να μην έχεις πολλές μύτες ή γραμμές που θέλουν συντήρηση.

Σε πολλά επίπεδα:

6 έως 8 εβδομάδες

Στην κατηγορία αυτή με τα πολλά επίπεδα καλό θα ήταν να διατηρήσουμε τον κανόνα που θέλει να με΄νουμε πιστές στο κούρεμα ανά 6 έως 8 εβδομάδες, αφού μπροούμε άνετα να αφήσουμε τις πιο κοντές μύτες να μακρύνουν χωρίς να επηρεαστεί πολύ η γραμμή που έχει το κούρεμα μας.

Καρέ:

6 εβδομάδες.

ΟΙ "καθαρές" και αυστηρές γραμμές που έχουν τα καρέ κουρέματα ή τα πιο γεωμετρικά κουρέματα που έχουν ένα μήκος και δεν είναι ασσύμετρα χρειάζονται μια συντήρηση κάθε 6 εβδομάδες περίπου για να διατηρήσουν τη γραμμή τους.

Κοντά μαλλιά:

4 εβδομάδες

A la garçon ή πιο κοντά μαλλιά με όγκο, όταν μιλάμε για κοντά κουρέματα, το βασικό που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι πως το κοντό έχει μεγαλύτερη ανάκη από τα υπόλοιπα στιλ για να διατηρήσει την γραμμή του. Οι 4 εβδομάδες είναι πάντα ένα καλό χρονικό διάστημα για να επισκεφθείς το κομμωτήριο.

Ταλαιπωρημένα μαλλιά:

4 εβδομάδες

Τα άσχημα νέα είναι πως δεν υπάρχει τρόπος για να επιδιορθώσεις την "ζημιά" που έχει γίνει στα μαλλιά σου από τις βαφές και τον ζεστό αέρα των εργαλείων στάιλινγκ. Τα καλά νέα είναι πως αν μείνεις πιστή στο μηνιαίο ραντεβού στο κομμωτήριο έστω και για "καθάρισμα" στις άκρες θα δεις τα μαλλιά σου πιο υγιή απο ποτέ.

Αν έχεις αφέλειες:

2 εβδομάδες

Αν έχεις αφέλειες που είναι πιο μακριές και μπορείς να τις φέρεις στο ένα πλάι τότε δεν έχεις τόσο μεγάλη πίεση χρόνου όσο αν έχεις πιο έντονες και ίσιες αφέλειες. Αν δηλαδή έχεις φράντζα καλό είναι να την κόβεις κάθε 2 εβδομάδες για να διατηρήσεις τη γραμμή της.