Αυτές είναι οι συνήθειες που έχουν τα κορίτσια με λαμπερά μαλλιά

02.05.2016
Μπορεί να το ξέρεις, μπορεί και όχι όμως υπάρχουν κάποες συνήθειες που έχεις που μπορεί να κάνουν κακό στην τρίχα σου. Παρακάτω θα μάθεις ποιες είναι εκείνες οι συνήθειες που έχουν τα κορίτσια με λαμπερά μαλλιά και που αν υιοθετήσεις στην καθημρινότητα σου σου χαρίζουν λαμπερά και υγιή μαλλιά!

Δεν αλλάζουν διαρκώς προϊόντα:

Μπορεί να έχεις ακούσει πως το να αλλάζεις διαρκώς το σαμπουάν και το μαλακτικό σου είναι κάτι που πρέπει να κάνεις για να έχεις υγιή μαλλιά αλλά η αλήθεια είναι πως οι ειδικοί δεν συμφωνούν. Το βασικό είναι να βρεις τα προϊόντα εκείνα που κάνουν καλό στα μαλλιά σου και να μείνεις πιστή σε αυτά και να μην αλλάζεις. Μην ξεχνάς πως τα μαλλιά σου δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά. Σίγουρα είναι ok να αλλάζεις προϊόντα μέχρι να βρεις εκείνο που κάνει δουλειά, αλλά μόλις το βρεις μην το αλλάξεις με τίποτα.

Αποφεύγουν τα προϊόντα στάιλινγκ με ζεστό αέρα!

Το πιστολάκι μαλλιών και το ψαλίδι για τις μπούκλες, σίγουρα δίνουν στα μαλλιά σου το στιλ που θέλεις δεν είναι όμως ότι καλύτερο για την τρίχα σου. Αν όμως για κάποιον περίεργο λόγο συνεχίζεις να τα χρησιμοποιείς τότε πρέπει να φροντίσεις να χρησιμοποιείς και κάποιον προϊόν για τα μαλλιά που θα προστατεύσει την τρίχα σου από την ταλαιπωρία.

Μία σωτήρια λύση είναι τα προϊόντα θερμοπροστασίας, τα οποία δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα και καταφέρνουν να προστατεύσουν σε ένα βαθμό τα μαλλιά από τις βλαβερές ιδιότητες της θερμότητας.

Δεν χτενίζουν διαρκώς τα μαλλιά τους:

Φυσικά και το να μην χτενίζεσαι καθόλου δεν είναι ο,τι καλύτερο για την τρίχα σου αφού δεν αποκλείεται να προκαλέσει κόμπους και να μπερδέψει τα μαλλιά σου, όμως και το να φτάσεςι στο άλλο άκρο είναι υπερβολή, αφού μπορεί να κάνει την τρίχα σου πιο εύθραυστη. Το συνεχόμενο βούρτσισμα ενεργοποιεί τη λιπαρότητα στα μαλλάκια σου ενώ ο σκοπός του βουρτσίσματος είναι κανονικά να "μεταφέρει" τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου από τις ρίζες στις άκρες έτσι ώστε να μην καταστρέφονται οι άκρες σου.