Bαφή & ανταύγειες: αυτό είναι το μυστικό της βαφής στο σπίτι

25.04.2016
Το αποφάσισες να κάνεις τη βαφή στο σπίτι και πολύ καλά έκανες, αλλά γρήγορα κατάλαες πως δεν είναι και τόσο απλή διαδικασία ειδικά αν έχεις και ανταύγειες! Παρακάτω θα μάθεις τα μυστικά εκείνα που πρέπει να ξέρεις για να πετύχεις επαγγελματικό αποτέλεσμα και να κάνεις τη βαφή στο σπίτι παιχνιδάκι!

Αν θέλεις να "περάσεις" τη ρίζα σου αλλά δεν θέλεις να χαλάσεις τις ανταύγειες σου τότε μια λύση υπάρχει: να περάσεις προσεκτικά τη ρίζα σου και να δημιουργήσεις ένα ombre αποτέλεσμα!

Ombre:

Φρόντισε το μαλλί σου να μην έχεις κόμπους και φυσικά να μην είναι μπερδεμένο γιατί θα καταλήξεις να βάφεις το μισό κεφάλι και το άλλο μισό θα μείνει ως έχει. Τα μαλλιά σου πρέπει να είναι καλοχτενισμένα πριν τους απλώσεις την βαφή.
Φυσικά το βασικό είναι πως ξεκινάς πάντα από την ρίζα, εξάλλου αυτό δεν είναι και κάτι καινούργιο σίγουρα το ξέρεις ή απλά έχεις δει την κομμώτρια να το κάνει. Το θέμα εδώ είναι να φροντίσεις να απλώσεις βαζελίνη γύρω από το πρόσωπο σου για να μην λερωθεί το δέρμα του προσώπου σου από την βαφή. Βάψε καλά την ρίζα σου και με ένα καθρέφτη χειρός θα καταφέρεις να "περάσεις" και το πίσω μέρος του κεφαλιού.
Αν θέλεις να βάψεις μόνο την ρίζα σου μπορείς να βάλεις μαλακτικό στις άκρες των μαλλιών για να μην απορροφήσουν χρώμα και οι άκρες!