Τα μαλλιά σου εκπέμπουν SOS; Να πώς θα τα σώσεις!

23.08.2018
Τα μαλλιά σου εκπέμπουν SOS; Να πώς θα τα σώσεις!
Το καλοκαίρι πολλοί αγάπησαν! Τα μαλλιά σου όμως δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς...

Γύρισες μόλις από διακοπές με μαλλιά ξηρά, μπερδεμένα, θαμπά και στα όρια του σπασίματος; Ο αέρας, ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας αλλά και το χλώριο της πισίνας μπορούν να μετατρέψουν τα πιο όμορφα, λαμπερά μαλλιά σε μαλλιά... κουβάρια!

Πριν βιαστείς να πιάσεις το ψαλίδι δείξ'τους λίγη αγάπη και τρυφερότητα και δες τα να επανέρχονται στην πρωθύτερή τους κατάσταση. Λες ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται; Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα και σου εγγυώμαι πως δεν θα χάσεις ούτε... εκατοστό από το μήκος τους!

Αν ωστόσο είσαι αποφασισμένη να ανανεώσεις το hair look σου, αφότου τα καθαρίσεις και ενυδατώσεις βαθιά, ανακάλυψε εδώ ποιο είναι το πιο hot κούρεμα του Φθινοπώρου!

Βήμα #1 Ψέκασέ τα μαλλιά σου με ένα δυναμωτικό σπρέι που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα

Αν είσαι ακόμα σε διακοπές, χρησιμοποίησέ το καθημερινά ακόμα κι αν δεν λούσεις τα μαλλιά σου. Επίλεξε ένα σπρέι με μαλακτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σου να παραμείνουν δυνατά και ανθεκτικά.

Βήμα #2 Άσε κάτω το σεσουάρ

Και πάσης φύσεως εργαλεία styling με θερμότητα. Για 2-3 εβδομάδες, μέχρι τα μαλλιά σου να επανέλθουν εντελώς, απόφυγε τη χρήση τους. Αν ωστόσο χρειαστεί να το κάνεις, προστάτεψέ τα με ένα προιόν κατά της φθοράς που προκαλεί η θερμότητα.

Βήμα #3 Εφάρμοσε μία μάσκα για βαθύ καθαρισμό

Πριν από οποιαδήποτε ενυδατική θεραπεία, κάνε ένα βαθύ καθαρισμό στα ταλαιπωρημένα σου μαλλιά βάζοντας μία ειδική μάσκα που θα επαναφέρει, εν μέρη και το ταλαιπωρημένο από τον ήλιο χρώμα τους.

Βήμα #4 Άλλαξε την πετσέτα σου

Αν δεν χρησιμοποιείς ήδη πετσέτες με μικροίνες, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να το κάνεις! Είναι το πιο εύκολο και αποτελεσματικό tip για απαλά μαλλιά, που δεν σπάνε κάθε φορά που τα λούζεις. Έτσι, μάλιστα, θα τα βοηθήσεις να στεγνώσουν φυσικά σε λιγότερα από 30 λεπτά.

Βήμα #5 Κάνε μασάζ στο κεφάλι

Η υγεία των μαλλιών σου δεν εξαρτάται μονάχα από τις τρίχες αλλά και το δέρμα του κεφαλιού σου. Γι'αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις ένα προιόν απολέπισης και να κάνεις με αυτό ένα ωραίο μασάζ που θα αποβάλει για τα καλά όλα τα υπολείμματα του καλοκαίριου και θα αφήσει τα μαλλιά σου καθαρά και φρέσκα για το Φθινόπωρο.