Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν βάψεις τα μαλλιά σου

27.08.2018
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν βάψεις τα μαλλιά σου
Τα tips της beauty guru Huda Katan

Αν "χαζέψεις" για λίγα μόνο λεπτά στα social media, το μυαλό σου θα γεμίσει ιδέες και έμπνευση. Οι μπούκλες, τα χτενίσματα και οι πλεξούδες είναι πράγματα στα οποία πολλές γυναίκες έχουν αδυναμία, και τους λύνουν τα χέρια όταν δε ξέρουν τι να κάνουν με τα μαλλιά τους.

Αλλά το μοναδικό πράγμα χωρίς το οποίο ένα χτένισμα δε φαίνεται και τόσο ωραίο, είναι το όμορφο χρώμα. Ας το παραδεχτούμε, το τέλειο χρώμα μαλλιών δεν είναι πάντα το πιο εύκολο πράγμα για να επιτευχθεί και μπορεί να είναι γίνει πολύ ακριβό αν θέλεις να το κάνεις σωστά!

Δες και αυτό: Τρία βήματα για να αποκτήσεις τα λαμπερά μαλλιά της Jennifer Aniston

Ο Βρετανός hair stylist Daniel Galvin, o οποίος έχει χρωματίσει τα μαλλιά τις Πριγκίπισσας Νταϊάνα, της Adele, της Μαντόνα και όχι μόνο, μοιράζεται τα πιο σημαντικά που πρέπει να ξέρεις πριν βάψεις τα μαλλιά σου.

Το μυστικό για ενισχυμένο χρώμα μαλλιών:
Η προετοιμασία είναι το κλειδί. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο στα μαλλιά που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Η λάμψη στα βαμμένα μαλλιά που είναι υπερβολικά στυλιζαρισμένα και φθαρμένα είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί, επομένως είναι καλό να επενδύσεις σε προϊόντα υψηλής ποιότητας για να προετοιμάσεις τα μαλλιά σου στο σπίτι. Χρησιμοποίησε μια μάσκα μαλλιών για βαθιά ενυδάτωσης δύο φορές την εβδομάδα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το αγαπημένο φυσικό DIY της Huda Katan, που είναι το λάδι καρύδας.

Δες και αυτό: Κάνε τα μαλλιά σου να μυρίζουν μοναδικά με το πιο απλό «μυστικό»

Αν προτιμάς τη σπιτική επιλογή: Η καρύδα είναι πάρα πολύ ενυδατική και ως εκ τούτου είναι η τέλεια φυσική επιλογή για όσες έχουν ξηρά μαλλιά και κρανίο. Για το καλύτερο δυνατό αποτελέσμα, εφάρμοσε το λάδι καρύδας σε νωπά μαλλιά τη νύχτα και ξέπλυνε το με σαμπουάν και νερό το επόμενο πρωί.

Πώς να κάνεις το χρώμα σου να κρατήσει περισσότερο:
Είναι αλήθεια πως το υπερβολικό λούσιμο και το στυλιζάρισμα κάνουν το χρώμα ξεθωριάζει πιο γρήγορα, ειδικά αν είσαι εκτεθειμένη στον ήλιο. Για να αυξήσεις τη μακροζωία του χρώματος, επίλεξε προϊόντα χωρίς θειικά άλατα, καθώς τείνουν να αφαιρούν σταδιακά το χρώμα από τα μαλλιά. Τα επαγγελματικά προϊόντα περιέχουν υψηλότερες ποσότητες δραστικών συστατικών για τη βελτίωση της ποιότητας των μαλλιών και συνεπώς διατηρούν το χρώμα πιο αποτελεσματικά.

Αυτό το είδες; Δεν φταίει η μάσκα! Το Νο1 λάθος που κάνεις στο ντους και λαδώνεις τα μαλλιά σου

Γιατί πρέπει να κάνεις αλλεργικό τεστ:
Αν είναι η πρώτη φορά που βάφεις τα μαλλιά σου, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις ένα τεστ στο δέρμα σου πρώτα - τουλάχιστον 48 ώρες πριν το βάψιμο. Θα μπορούσε να σε σώσει από πολλούς κινδύνους που σχετίζονται με τα μαλλιά σου.