Μήπως καταστρέφεις τα μαλλιά σου χωρίς να το καταλαβαίνεις;

20.05.2019
Μήπως καταστρέφεις τα μαλλιά σου χωρίς να το καταλαβαίνεις;
Μια βραδινή συνήθεια που κάνουν περισσότερο κακό απ'ότι νομίζεις

Η αλογοουρά, ειδικά αν έχεις μεσαία ή μακριά μαλλιά, είναι η απόλυτη άνετη επιλογή όταν είσαι στο σπίτι σου ή χρειάζεσαι να μην έχεις τις τρίχες να μπαίνουν στο πρόσωπο σου.

Δες και αυτό: Πέφτουν τα μαλλιά σου; Ιδού οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να τα σώσεις

Η επιλογή της αλογοουράς όμως, είναι ιδιαίτερα κοινή σε εμάς τις γυναίκες όταν ετοιμαζόμαστε για ύπνο. Κάτι το οποίο δυστυχώς είναι λάθος, και θα σου εξηγήσουμε αμέσως το λόγο.

Όπως αναφέρουν αρκετοί κομμωτές, μία από τις πιο κακές συνήθειες που μπορεί να υιοθετήσει μία γυναίκα στα μαλλιά της, είναι να τα πιάνει σε μία πολύ σφιχτή κοτσίδα/ κότσο με το λαστιχάκι λίγο πριν κοιμηθεί.

Αυτό το είδες; Μαλλιά που λαδώνουν γρήγορα; Σώσε την κατάσταση με αυτή τη σπιτική συνταγή

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως όσο βολικό κι αν είναι το να πιάνεις τα μαλλιά σου πριν ξαπλώσεις για να μην σε ενοχλούν κατά την διάρκεια του ύπνου, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι για την υγεία τους. Και αυτό γιατί κατά την διάρκεια του ύπνου οι ρίζες των μαλλιών μας έχουν ανάγκη από ξεκούραση και με το λαστιχάκι η πίεση που ασκείται στους θύλακες της τρίχας είναι ακόμα πιο έντονη με αποτέλεσμα η φθορά να είναι μεγαλύτερη. Τα μαλλιά σπάνε και το αποτέλεσμα φαίνεται το επόμενο πρωί στο γεμάτο τρίχες λαστιχάκι σου.

Αν παρόλα αυτά, τα μαλλιά σου σε ενοχλούν κατά τη διάρκεια του ύπνου, μπορείς να τα πιάσεις μία χαλαρή πλεξούδα/κοτσίδα με ένα λαστιχάκι από ύφασμα.

Δες επίσης: Τι ακριβώς είναι η ψαλίδα και πώς μπορείς να την αποτρέψεις