Έχεις βαμμένα μαλλιά; Έτσι θα διατηρήσεις τη λάμψη τους το καλοκαίρι

20.08.2019
Έχεις βαμμένα μαλλιά; Έτσι θα διατηρήσεις τη λάμψη τους το καλοκαίρι
Πώς να προστατέψεις το χρώμα των μαλλιών σου από τον ήλιο, το αλάτι και τη φθορά

Τους καλοκαιρινούς μήνες, η περιποίηση διαφοροποιείται και το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά μας, ειδικά εάν είναι βαμμένα, χρειάζονται εντατική φροντίδα. Μετά τη βαφή, το χρώμα των μαλλιών πρέπει να συντηρηθεί κι όσες έχετε βαμμένα μαλλιά γνωρίζετε ότι το καλοκαίρι το έργο αυτό γίνεται πιο δύσκολο λόγω της έκθεσης στον καυτό ήλιο.

Δες και αυτό: Μήπως καταστρέφεις τα μαλλιά σου χωρίς να το καταλαβαίνεις;

Υπάρχουν ορισμένα σημαντικά tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα μαλλιά σου λαμπερά όλο το καλοκαίρι και θα τα βρεις παρακάτω:

- ΄Ενας παράγοντας που απειλεί την ζωντάνια του χρώματος των βαμμένων μαλλιών είναι το νερό. Για να το προστατέψεις, περιόρισε τα λουσίματά σου στις 2-3 φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε να διατηρήσεις τα φυσικά έλαια της τρίχας που την κρατάνε ενυδατωμένη.

Αυτό το είδες; Ιδού γιατί δεν πρέπει ποτέ να στεγνώνεις τα μαλλιά σου με πετσέτα

- Η θερμότητα δημιουργεί ανοίγματα στην επιφάνεια της τρίχας, τα οποία επιτρέπουν στα μόρια της βαφής να φύγουν. Γι αυτό είναι προτιμότερο να πλυθείς με χλιαρό νερό.

- Χρησιμοποίησε σαμπουάν και πρϊόντα ειδικά για βαμμένα μαλλιά. Πρόσεχε να μην περιέχουν θειικά άλατα, τα οποία αφαιρούν την υγρασία από την τρίχα, πράγμα που αυτόματα συνεπάγεται ξεθώριασμα του χρώματος.

- Μην παραμελείς το conditioner. Όχι μόνο θα προστατέψει τις άκρες σου από τις φθορές, αλλά θα βοηθήσει και το χρώμα να παραμείνει λαμπερό για περισσότερο καιρό. Καλό θα ήταν να αποφύγεις την εφαρμογή από τις ρίζες για να μη «βαρύνεις» τα μαλλιά σου.

Δες επίσης: Τόσο συχνά πρέπει να κόβεις τα μαλλιά σου για να είναι λαμπερά και υγιή