Τι πραγματικά κάνει τα μαλλιά σου να "σπάνε"

10.09.2019
Τι πραγματικά κάνει τα μαλλιά σου να "σπάνε"
Οι λόγοι που μάλλον δεν έχεις σκεφτεί - και τι να κάνεις

Καθρέπτες, τσάντες, τακούνια: Δεν υπάρχει ούτε μια γυναίκα που προτιμάει κάτι από αυτά να είναι σπασμένα.Και μιλώντας για σπασμένα, κάτι άλλο που σίγουρα δεν αγαπάς ούτε εσύ, είναι τα σπασμένα μαλλιά. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται αναπόφευκτο όταν προσπαθείς να τα μακρύνεις και να μην τα κουρέψεις, σωστά;

Δες και αυτό: Στεγνώνεις τα μαλλιά με πιστολάκι; 6 σημεία που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα

Δες παρακάτω τους τέσσερις πιο κοινούς λόγους για τους οποίους σπάνε τα μαλλιά και μάθε τι πρέπει να κάνεις για να σώσεις την κατάσταση:

Δεν κουρεύεσαι αρκετά συχνά
Είναι κοινή γνώση πως τα μαλλιά φαίνονται καλύτερα όταν τα περιποιείσαι και τα κουρεύεις συχνά. Μπορεί να μην είναι αυτό που θέλεις να ακούσεις αν προσπαθείς να τα μακρύνεις, αλλά το τακτικό κούρεμα είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμήσεις τη ψαλίδα. Ένα ραντεβού στο κομμωτήριο δύο φορές το χρόνο μπορεί να είναι ικανοποιητικό, αρκεί να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για το πότε το χρειάζεσαι.

Αυτό το είδες; 5 τρόποι να κάνεις τα μαλλιά σου μπούκλες με φυσικό τρόπο

Τα πειράζεις πολύ
Αν πειράζεις, περιστρέφεις και τραβάς τα μαλλιά σου, ασυνείδητα και μη, ήρθε η ώρα να κόψεις αυτήν την κακή συνήθεια καθώς τα αποδυναμώνεις και τους προκαλείς θραύση.

Τα δένεις όταν δεν πρέπει
Μια σφιχτή αλογοουρά είναι αρκετό στρες για τα μαλλιά σου - το λαστιχάκι κόβει τις τρίχες και ασκεί πίεση. Όταν σπρώχνεις και ασκείς την πίεση αυτή, η επιπλέον τριβή είναι αρκετή για να προκαλέσει την ταλαιπωρία στις τρίχες. Γι αυτό είναι καλύτερο να τα αφήνεις ελεύθερα όταν κοιμάσαι, ή αν επιμένεις να τα πιάσεις, χρησιμοποίησε ένα μεταξωτό scrunchie.

Διάβασε επίσης: Πώς να φτιάξεις το δικό σου beach wave spray για τα μαλλιά σου

Τα έχεις κάψει
Αν συνηθίζεις να ισιώνεις τα μαλλιά σου με το σίδερο, μπορεί να έχεις καταλάβει πώς να μην καις τα μαλλιά σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις γλυτώσεις τελείως από τις ζημιές. Είναι καλύτερα να επενδύσεις σε εργαλεία με ειδική τεχνολογία για να αποτρέψεις τη ζημιά από τη θερμότητα. Μπορεί να σου φαίνονται πιο ακριβά, αλλά είναι για το καλό των μαλλιών σου και θα σου κρατήσουν περισσότερο από ένα φθηνό.