Πώς να φροντίσεις τα μαλλιά σου μετά τις διακοπές

30.08.2019
Πώς να φροντίσεις τα μαλλιά σου μετά τις διακοπές
Ταλαιπωρημένες τρίχες; Να τι πρέπει να κάνεις

Σα να μην έφτανε που οι διακοπές ήρθαν στο τέλος τους και εσύ πρέπει να επιστρέψεις στην πραγματικότητα, μετά από όλα αυτά τα μπάνια, τις βουτιές και τις ηλιοθεραπείες, τα μαλλιά σου δε βρίσκονται στην καλύτερη τους κατάσταση.

Δες και αυτό: Οι 5 τροφές που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σου να μακρύνουν γρηγορότερα

Παρ'όλα αυτά, εάν κάνεις μερικές αλλαγές στη ρουτίνα ομορφιάς σου, θα καταφέρεις να υποδεχθείς τη νέα σεζόν με καλύτερη διάθεση και σίγουρα πιο λαμπερά μαλλιά!

Δες τι πρέπει να κάνεις:

- Ξεκίνησε με σωστή ενυδάτωση και τρεις φορές τη βδομάδα εφάρμοσε μια μάσκα μαλλιών για να επανέλθουν πλήρως. Μπορείς να διαλέξεις αυτή που ταιριάζει στον δικό σου τύπο μαλλιών σου ανάλογα με τις ανάγκες σου. Μπορείς επίσης να επενδύσεις και σε πιο φυσικούς τρόπους όπως είναι το ελαιόλαδο αλλά και το λάδι καρύδας.

- Μια επίσκεψη στον κομμωτή σου θα ήταν ιδανική έτσι ώστε να σου κάνει και αυτός μια επαγγελματική θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες που έχουν τα μαλλιά. Κάνε ένα μικρό καθάρισμα, κόβοντας τις ταλαιπωρημένες άκρες και να αφαιρώντας την ψαλίδα και τις ξηρές άκρες.

Αυτό το είδες; 8 συμβουλές για να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να μεγαλώνουν πιο γρήγορα

- Όπως και το σώμα σου, έτσι και το τριχωτό της κεφαλής σου χρειάζεται απολέπιση προκειμένου να ανανεωθεί νιώθοντας απαλλαγμένο από υπολείμματα προϊόντων, νεκρά κύτταρα, έξτρα σμήγμα και άλλα περιττά. Δοκίμασε να βρεις ένα απαλό απολεπιστικό προϊόν το οποίο θα εφαρμόσεις στο κεφάλι σου προτού λουστείς. Με αυτόν τον τρόπο, θα βοηθήσεις τα νέα κύτταρα στο τριχωτό της κεφαλής σου να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και θα «ανοίξεις» τους φραγμένους πόρους. Μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να σε βοηθήσει να αποκτήσεις μαλλιά με πιο υγιή εμφάνιση.

- Προσπάθησε να στεγνώνεις με φυσικό τρόπο τα μαλλιά σου για κάποιες μέρες έτσι ώστε να τα βοηθήσεις να «κλειδώσουν» την υγρασία μέσα τους και να παραμείνουν ενυδατωμένα. Σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να σε βοηθήσει και ένα προϊόν για τα μαλλιά που περιέχει θρεπτικά λιπίδια και ενεργά αντιοξειδωτικά που βοηθούν την υγρασία να παραμείνει στην τρίχα. Προσπάθησε να μείνεις μακριά από το σεσουάρ για ένα χρονικό διάστημα και θα δεις μεγάλη διαφορά.

Διάβασε επίσης: Στεγνώνεις τα μαλλιά με πιστολάκι; 6 σημεία που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα

- Τα superfoods είναι ιδανικά όχι μόνο για την διατροφή σου αλλά και για τα μαλλιά σου αφού εκτός από την ενυδάτωση και τις σωστές μεθόδους που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να αποκτήσεις και κάποια προϊόντα αλλά και τροφές που θα σε βοηθήσουν να δυναμώσεις τα μαλλιά σου. Βρες προϊόντα με «πολυβιταμίνες» για την τρίχα και μπορείς να στραφείς και σε superfoods που βοηθάνε στην υγεία των μαλλιών. Ο σίδηρος που συναντά κανείς στις φακές, το λιναρόσπορο ή το σπανάκι διατηρεί τα μαλλιά λαμπερά. Οι βιταμίνες Α & C, οι οποίες υπάρχουν σε αφθονία στα καρότα και τις ντομάτες και στα πορτοκάλια εντείνουν τη φυσική ενυδάτωση της τρίχας. Το σελήνιο, που περιλαμβάνεται στους ξηρούς καρπούς, το συκώτι και το ψάρι, χαρίζει υγεία στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής.