Αναρωτιέσαι γιατί έχεις αδύναμα μαλλιά; Η απάντηση είναι πιο απλή από όσο φαντάζεσαι

26.10.2019
Αναρωτιέσαι γιατί έχεις αδύναμα μαλλιά; Η απάντηση είναι πιο απλή από όσο φαντάζεσαι
Αν έχεις "θέμα" με τα μαλλιά σου και ψάχνεις το γιατί, σκέψου μήπως, πολύ απλά, να χρειάζονται περισσότερο λούσιμο!

Ο David Adams, τριχολόγος και master colorist στο Fourteenjay salon στη Νέα Υόρκη, μιλά στο womenshealthmag, και αποκαλύπτει ότι τα μαλλιά τείνουν να χρειάζονται συχνότερο λούσιμο καθώς απορροφάνε πιο εύκολα τα έλαια και τα υπολείμματα από το εκάστοτε προϊόν και μειώνεται η επιφάνεια που επρόκειτο να τα καλύψει. Αυτό σημαίνει ότι το σωστό σαμπουάν παίζει το σημαντικότερο ρόλο για την περιποίηση των αδύναμων μαλλιών.

«Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις ένα σαμπουάν που δεν είναι πολύ βαρύ σε έλαια ή ενυδατικά που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τα μαλλιά σου και να τα κάνουν να φαίνονται λιπαρά», λέει ο Adams. Αλλά ένα καλό σαμπουάν μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν το χρησιμοποιείς σωστά. «Βεβαιώσου λοιπόν ότι το σαμπουάν που θα επιλέξεις, θα εστιάζει στις ρίζες όπου βρίσκονται οι περισσότερες ακαθαρσίες, το λίπος και τα υπολείμματα του προϊόντος», συνιστά ο Adams. Εάν αισθάνεσαι ότι τα μαλλιά σου είναι πολύ βρώμικα, λούσε τα δύο χέρια προτού προχωρήσεις στη μαλλακτική.

Διάβασε και αυτό: Σκέφτεσαι να κάνεις θεραπεία κερατίνης; Διάβασε αυτό!

Ενώ όμως επικεντρωνόμαστε στα σαμπουάν, η επιλογή του κοντίσιονερ είναι εξίσου σημαντική, ίσως ακόμα περισσότερο, καθώς εισχωρεί πολύ γρήγορα στα μαλλιά. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να το απλώσεις μόνο εκεί που χρειάζεται. Άπλωσε το κοντίσιονερ στο κάτω μισό των μαλλιών σου για να βοηθήσει στη ενυδάτωση των άκρων σου (η περιοχή που είναι συνήθως πιο κατεστραμμένη και ξηρή). Αυτό θα πρέπει επίσης να βοηθήσει στο να αυξήσεις το χρόνο μεταξύ των λουσιμάτων. Οπότε τώρα που έχεις όλα τα βασικά στοιχεία, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις το κατάλληλο σαμπουάν για λεπτά μαλλιά. Εμπιστεύσου τη γνώμη ενός ειδικού, εστίασε στις ανάγκες των μαλλιών σου και δεν θα χάσεις.