Φοράς λαστιχάκια scrunchie; Να τι πρέπει να προσέξεις

08.07.2021
Φοράς λαστιχάκια scrunchie; Να τι πρέπει να προσέξεις
Μήπως κάνεις και εσύ αυτό το συνηθισμένο λάθος;

Δεν είναι τυχαίο που τα scrunchies έχουν γίνει τόσο μεγάλη μόδα - εκτός του ότι είναι ένα fun αξεσουάρ μαλλιών, είναι πολύ βολικά και προστατεύουν την τρίχα από το σπάσιμο και τη φθορά. Ωστόσο, υπάρχει ένα λάθος που οι περισσότερες κάνουν, και αυτό είναι ότι παραλείπουν να τα πλύνουν και να τα καθαρίσουν.

Δες και αυτό: Οι καλύτεροι τρόποι να κάνεις κότσο τα μαλλιά σου

O λόγος για τον οποίο πρέπει να πλένεις τα scrunchies σου, είναι ότι όπως και τα ρούχα, έτσι και αυτά είναι "ντυμένα" με υφάσματα, τα οποία όπως είναι λογικό συγκεντρώνουν στην επιφάνειά τους σμήγμα, ρύπους, και μικρόβια.

Αυτό το είδες; Βουρτσίζεις τα μαλλιά σου; Ιδού τα 5 σημεία που πρέπει να προσέξεις περισσότερο

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να πλένεις τα λαστιχάκια scrunchie σου εξαρτάται από το πόσο συχνά τα χρησιμοποιείς. Πιο συγκεκριμένα, αν τα φοράς περιστασιακά, πλύνε τα μια φορά το μήνα, αλλά εάν είναι ένα αξεσουάρ που χρησιμοποιείς καθημερινά, καλό θα είναι να τα πλένεις συχνότερα.

Αν το scrunchie σου είναι βαμβακερό, nylon ή από πολυεστέρα, μπορείς να το πλύνεις στο πλυντήριο μαζί με τα ρούχα σου στην συνηθισμένη θερμοκρασία. Αν είναι λινό, μεταξωτό ή μάλλινο, πλύνε το στο χέρι με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό.