Οι 5 λόγοι για τους οποίους καλό είναι να "πιάνεις" τα μαλλιά σου όταν κοιμάσαι

11.05.2021
Οι 5 λόγοι για τους οποίους καλό είναι να "πιάνεις" τα μαλλιά σου όταν κοιμάσαι
Το ήξερες ότι τα μαλλιά σoυ χρειάζονται ύπνο όπως και το δέρμα σου; Και ενώ ξοδεύεις πολύ χρόνο και προσπάθεια για να φροντίσεις σωστά το δέρμα σου πριν πας για ύπνο, τα μαλλιά σου αξίζουν την ίδια προσοχή. Μπορεί να μην το έχεις συνειδητοποιήσει, αλλά όταν κοιμάσαι χωρίς να πιάνεις τα μαλλιά σου, μπορεί να τους προκαλέσεις περισσότερη βλάβη από το να ξυπνήσεις το πρωί απλώς με ανακατεμένα τα μαλλιά. Σε αυτό το κείμενο θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς ο ύπνος με άδετα μαλλιά μπορεί να τα επηρεάσει.

Μπορεί να ξυπνήσεις με μπερδεμένα μαλλιά

Όταν στριφογυρίζεις στον ύπνο σου, τα μαλλιά σου είναι πιθανό να μπερδευτούν. Αυτό συμβαίνει λόγω της τριβής που πραγματοποιείται όταν τα μαλλιά σου τρίβονται στο μαξιλάρι. Όχι μόνο θα ξυπνήσεις με ακατάστατα μαλλιά, αλλά αυτή η επαναλαμβανόμενη ζημιά μπορεί τελικά να αποδυναμώσει τις τούφες σου.

Μπορεί να σου δημιουργήσει ακμή

Εάν έχεις ευαίσθητο, επιρρεπές στην ακμή, δέρμα, είναι καλή ιδέα να αποφύγεις την επαφή των μαλλιών σου με το πρόσωπό σου. Τα προϊόντα styling και τα μαλακτικά που συσσωρεύονται στα μαλλιά σου μπορεί να ακουμπήσουν για ώρα στο δέρμα σου τη νύχτα και να φράξουν τους πόρους σου. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε σπυράκια και να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος. Στην πραγματικότητα, τα άτομα με μακριά μαλλιά μπορεί ακόμη και να δημιουργήσει ακμή στην πλάτη τους, και το να αποφεύγεις να πέφτουν τα μαλλιά σου στο πρόσωπό σου ενώ κοιμάσαι, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων δερματικών παθήσεων.

Μπορεί να σαμποτάρει την ανάπτυξη των μαλλιών σου

Όταν τα μαλλιά σου μπερδεύονται, αυτό σημαίνει ότι η εξωτερική επιφάνεια της τρίχας παραμένει ανοιχτή. Τα κατεστραμμένα μαλλιά μεγαλώνουν αργά και αν ονειρεύεσαι μακριά μαλλιά και απλά δεν μπορείς να τα μακρύνεις, φρόντισε να τα προστατεύσεις ενώ κοιμάσαι.

Τα μαλλιά σου μπορεί να φριζάρουν πολύ

Ίσως σκέφτεσαι ότι έχεις δοκιμάσει κάθε προϊόν styling που υπάρχει στο εμπόριο για να τιθασεύσεις τα φριζαριστά μαλλιά σου, αλλά μάλλον δεν έχεις σκεφτεί αυτό το τόσο απλό: αφήνοντας τα μαλλιά σου κάτω ενώ κοιμάσαι μπορεί να προκληθεί απώλεια υγρασίας των μαλλιών σου. Το μαξιλάρι σου μπορεί να είναι υπεύθυνο για τα φριζαριστά μαλλιά σου, επειδή όσο μεγαλύτερη τριβή δημιουργείται στα μαλλιά σου, τόσο περισσότερη υγρασία χάνεται.

Μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σου

Το να κοιμηθείς με τα μαλλιά σου κάτω όχι μόνο μπορεί να ξυπνήσεις το πρωί με το μαλλί-ζούγκλα , αλλά μπορεί να σε αφήσει άυπνη τη νύχτα. Όταν κοιμάσαι, τα μαλλιά σου μπορούν να τρίβονται στο πρόσωπό σου και να διαταράσσουν τον ύπνο σου. Ο καλύτερος τρόπος για να φροντίσεις τα μαλλιά σου πριν ξαπλώσεις τη νύχτα, είναι να τα βουρτσίσεις απαλά και να τα κάνεις μια χαλαρή πλεξούδα.