Broccoli Haircut: The Lord of the hair rings

Broccoli Haircut: The Lord of the hair rings
ΠΗΓΗ:INSTAGRAM
Το viral στυλ δεν είναι μόνο για αγόρια στην εφηβεία!

Θα είμαι ειλικρινείς…σιχαίνομαι το μπρόκολο. Γνωρίζω το πόσο θρεπτικό είναι και το πόσο καλό κάνει στην υγεία, αλλά ειλικρινά είναι ένα λαχανικό το οποίο δεν έχω φάει ποτέ και ούτε πρόκειται. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε παρακολουθώ τις τάσεις που βρίσκονται γύρω από αυτό. Πριν μερικούς μήνες το TikTok είχε πάρει φωτιά με το makeup hack που ήθελε ένα κομμάτι μπρόκολο να είναι το απόλυτο beauty tool για να δημιουργήσεις ψεύτικες φακίδες στο μακιγιάζ σου. Αν με ρωτάς, όντως δουλεύει το έχω δοκιμάσει! Στην ουσία τοποθετείς λίγο από το bronzer σου πάνω στο μπρόκολο και με ταμποναριστές κινήσεις ξεκινάς να το τοποθετείς στα σημεία που θέλεις να δημιουργήσεις τις φακίδες.Genius.

Αυτή τη φορά, το μπρόκολο αποτελεί έμπνευση για...κούρεμα. Είναι το νέο trend που έχει κατακλύσει το TikTok και ονομάζεται «broccoli haircut». Αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά ή έχεις εκείνα τα cute μπουκλάκια, είναι το κούρεμα που θα λατρέψεις. Πάντως όλα τα αγόρια που είναι στην εφηβεία έχουν πει ναι σε αυτή τι τάση και μας δείχνουν το αποτέλεσμα μέσω του TikTok. Θα σου πω όμως ότι το «broccoli haircut» είναι ευέλικτο για όλα τα φύλα και όλους τους τύπους κοντών μαλλιών. Είναι πραγματικά άλλη μια έκδοση του pixie cut.

Το broccoli haircut μπορεί πράγματι να είναι ευέλικτο και να προσαρμοστεί για να ταιριάζει σε μια ευρεία γκάμα ατόμων. Είτε ψάχνεις για ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό στυλ, είτε για ένα trendy και μοδάτο κούρεμα, αυτό μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών και στυλ.

Παρακάτω σου έχω όλες τις λεπτομέρειες για την νέα τάση!

Τι Είναι το «broccoli haircut»;

Αυτό δεν χρειάζεται και πολύ ανάλυση, είναι κυριολεκτικά όπως το ακούς. Το κόψιμο των μαλλιών θα μοιάζει σαν την κορυφή του μπρόκολου. Μην τρομάζεις! Είναι το απόλυτο haircut για να δώσεις σχήμα στα σγουρά μαλλιά σου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κορυφή, τα οποία θα στενεύουν στο κάτω μέρος.

{https://www.instagram.com/p/Ci2185QAzd_/?utm_source=ig_embed&ig_rid=0000867d-f6e3-4fb2-a06c-c3f2b5a9cb5a}

Αν και μπορεί αρχικά να το θεωρήσεις ως το it-κούρεμα για αγόρια στην εφηβεία, είναι πραγματικά ένα gender-fluid στυλ που αξίζει να δοκιμάσεις αν έχεις κοντά μαλλιά. Είναι τόσο παιχνιδιάρικο, όσο και πονηρό look για κάποιον που θέλει να ενισχύσει τον όγκο και την υφή στην κορυφή των μαλλιών του. Φαίνεται να προέρχεται ως μια παραλλαγή του κλασικού mushroom cut ή bowl cut, εκσυγχρονισμένο με μια πιο «γεμάτη» κορυφή. Η τάση έχει αγαπηθεί από τους δημοφιλείς χρήστες του TikTok και τους celebrities που φαίνεται να έχουν υιοθετήσει το look, κάνοντάς το πολύ επιθυμητό μεταξύ των εφήβων και των νέων ενηλίκων.

Είναι για όλους;

Το νέο haircut είναι για όλους, γυναίκες και άντρες, και για κάθε τύπο μαλλιών σύμφωνα με τους hair experts. Είναι σημαντικό όμως να ξέρεις, ότι λειτουργεί καλύτερα σε μαλλιά που έχουν κάποιο όγκο, αλλά με το σωστό styling, ακόμη και ένα άτομο με ίσια μαλλιά μπορεί να κάνει το στυλ απλά υπέροχο.

{https://www.tiktok.com/@jutcuts01/video/7199290928161426734?referer_url=www.marieclaire.com%2Fbeauty%2Fbroccoli-haircut%2F&refer=embed&embed_source=121374463%2C121439635%2C121433650%2C121404358%2C121351166%2C121331973%2C120811592%2C120810756%3Bnull%3Bembed_pause_share&referer_video_id=7199290928161426734}

Πώς να στυλιζάρεις το «broccoli haircut»;

Αν αποφάσισες ότι αύριο πας στο κομμωτήριο για την απόλυτη ανανέωση, πρέπει να δεις πώς θα περιποιήσε το νέο σου look. Ο όγκος είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας, οπότε ένα είναι το σίγουρο. Πες αντίο στα βαριά προϊόντα. Τα πιο ελαφρά προϊόντα δε θα βαραίνουν τα μαλλιά, κάτι το οποίο θα βοηθήσει απίστευτα στο να διατηρείται ο όγκος και να μη «πέφτει» το μαλλί. Ένα προϊόν για όγκο είναι εξαιρετικό να εφαρμοστεί σε βρεγμένα μαλλιά, και μπορείς να τα χτενίσεις είτε με μια στρογγυλή βούρτσα, είτε παίζοντας με τα δάχτυλα δίνοντας σχήμα στις μπούκλες σου. Ίσως να σκεφτείς επίσης να προσθέσεις κάποιο pomade με μέτριο κράτημα, κρέμα για μπούκλες ή αφρό για ένα αποτέλεσμα που θα διαρκέσει όλη μέρα.

Broccoli Haircut Inspo

Το broccoli haircut έχει πολλές διαφορετικές εκδοχές, και ανάλογα το μήκος και τον τύπο των μαλλιών σου μπορείς να βρεις την ιδανική για σένα. Οι γυναίκες μπορεί να προτιμούν μια ελαφριά ένταση στο μήκος ή πιο διακριτικό σβήσιμο. Έτσι μπορείς να προσαρμόσεις την κορυφή και τις πλευρές ώστε να ταιριάζουν στο σχήμα του προσώπου σου και στο προσωπικό σου στυλ. Πάρε έμπνευση!

{https://www.instagram.com/p/C1CTY4cAeZR/?utm_source=ig_embed&ig_rid=89c5a007-9542-4ed2-94dd-5cabb1ab14b6}

Το Μullet συναντά το «μπρόκολο»

Το haircut ταιριάζει απίστευτα με κόκκινο κραγιόν. Δώστε μια ένταση στα μαλλιά σου κρατώντας το πίσω μέρος των μαλλιών σου λίγο μακρύτερο.

Το ίσιο broccoli haircut

Το ίσιο κούρεμα είναι η τέλεια ανάμειξη των shag και mullet. Δεν έχεις σγουρά μαλλιά; Κανένα πρόβλημα. Μπορείς να «αγκαλιάσεις» την τάση εύκολα. Απλώς πρόσθεσε λίγο pomade στα μαλλιά σου για να τους δώσεις σχήμα.

{https://www.instagram.com/p/CtPZ3_OMdd0/?utm_source=ig_embed&ig_rid=2cb081ca-3bd6-45dd-b4a2-cd6a5e944c9e}

Η ξυρισμένη εκδοχή

Το ξυρισμένο κούρεμα είναι η τέλεια επιλογή για το καλοκαίρι. Αν ψάχνεις για ένα δροσερό haircut για το καλοκαίρι, τότε αυτό είναι για σένα. Κράτησε την κορυφή προς τα εμπρός και ογκώδη, αλλά ξύρισε τις πλευρές και το πίσω μέρος εντελώς.

Το Σγουρό

Ανεξαρτήτως της υφής των μαλλιών σου, το broccoli haircut φαίνεται υπέροχο σε όλους. Βάλε λίγο gel ή κρέμα για μπούκλες και το look σου θα διαρκέσει όλη μέρα.