Τελικά ο χυμός λεμονιού βοηθάει στο φυσικό ξάνοιγμα μαλλιών;

Τελικά ο χυμός λεμονιού βοηθάει στο φυσικό ξάνοιγμα μαλλιών;
ΠΗΓΗ:@kileyhaag_
Πρόκειται για μύθο ή πραγματικότητα;

Η χρήση χυμού λεμονιού για να ανοίξει φυσικά το χρώμα των μαλλιών είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά beauty hacks. Είναι πιθανό να το έχεις ακούσει ή δοκιμάσει, ειδικά αν έχεις ξανθά μαλλιά ή επιθυμείς φυσικές sunkissed ανταύγειες. Ωστόσο, πόσο αποτελεσματική και ασφαλής είναι αυτή η μέθοδος;

Η Μέθοδος του λεμονιού

Αρκετά βίντεο στο TikTok δείχνουν άτομα να εφαρμόζουν χυμό λεμονιού στα μαλλιά τους και να ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνουν το τέλειο, φυσικό ξάνοιγμα. Η ιδέα είναι απλή: εφαρμόζεις χυμό λεμονιού στα μαλλιά σου και εκτίθεσαι στον ήλιο για να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Τι «κρύβεται» πίσω απο τον χυμό λεμονιού;

Ο χυμός λεμονιού περιέχει κυρίως κιτρικό οξύ, το οποίο λειτουργεί ως φυσικό λευκαντικό. Όταν ο χυμός έρχεται σε επαφή με το φως του ήλιου, προκαλεί μια χημική αντίδραση που μπορεί να φωτίσει τα μαλλιά. Όμως, αυτή η διαδικασία δεν είναι ασφαλής.

{https://www.tiktok.com/@tessapeay/video/7278821394798906667?lang=el-GR&q=lemon%20highlights%20hair&t=1722638592473}

Κίνδυνοι και επιπτώσεις

Το κιτρικό οξύ μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά και να τα καταστήσει πιο ευαίσθητα. Η δομή της τρίχας ανοίγει, κάνοντάς την πορώδη και τραχιά, κάτι που θυμίζει τις επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο, τον αέρα και το θαλασσινό νερό. Παρόλο που μπορεί αρχικά να δώσει μια αίσθηση λάμψης, οι επαναλαμβανόμενες εφαρμογές μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στις ίνες της τρίχας, ιδιαίτερα αν τα μαλλιά είναι ήδη αποδυναμωμένα από βαφές ή άλλες τεχνικές εργασίες.

Ο χυμός λεμονιού είναι πιο αποτελεσματικός σε φυσικά ανοιχτόχρωμα μαλλιά: ανοιχτόξανθα, σκούρα ξανθά ή καστανόξανθα. Για τα πιο σκούρα μαλλιά, η χρήση λεμονιού μπορεί να οδηγήσει σε πορτοκαλί απόχρωση. Επιπλέον, αν τα μαλλιά είναι βαμμένα, το λεμόνι μπορεί να αλλοιώσει το χρώμα της βαφής.

{https://www.tiktok.com/@tessapeay/video/7282158705083223339?lang=el-GR&q=lemon%20highlights%20hair&t=1722638592473}

Αν και ο χυμός λεμονιού μπορεί να δημιουργήσει ξανθές ανταύγειες, η διαδικασία αυτή είναι πιθανό να βλάψει τα μαλλιά, αφήνοντάς τα ξηρά και θαμπά. Αν θέλεις να δοκιμάσεις αυτή τη μέθοδο, κάνε το με προσοχή και περιορίσου σε μερικές εφαρμογές μέσα στο καλοκαίρι, ειδικά αν έχεις ήδη ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Για καλύτερα και πιο ασφαλή αποτελέσματα, είναι προτιμότερο να εμπιστευτείς έναν επαγγελματία κομμωτή.

Τελευταία τροποποίηση στις 03.08.2024 - 01:47