Είναι το μηλόξιδο το κλειδί για εντατική επανόρθωση μαλλιών;

Είναι το μηλόξιδο το κλειδί για εντατική επανόρθωση μαλλιών;
ΠΗΓΗ:@minamarlena
Επιπλέον έχει μόνο πλεονεκτήματα ή και μειονεκτήματα για την υγεία των μαλλιών;

Το μηλόξιδο είναι ένα συστατικό που σίγουρα έχει θέση στην κουζίνα μας, αλλά έχει και αρκετές χρήσεις στον τομέα της ομορφιάς. Είναι γνωστό για τα πολλαπλά του οφέλη στα μαλλιά, και φυσικά δεν κοστίζει μια περιουσία. Ωστόσο, καλό είναι να ξέρουμε και πώς να το χρησιμοποιούμε σωστά, αλλά και τις πιθανές παρενέργειες του.

Τα οφέλη του μηλόξιδου

Πρώτα απ’ όλα, το μηλόξιδο είναι όξινο, ενώ τα μαλλιά μας συχνά έχουν αλκαλικό pH. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας, προσφέροντας υγρασία και λάμψη. Πολλοί άνθρωποι έχουν παρατηρήσει ότι τα μαλλιά τους γίνονται λιγότερο εύθραυστα, το φριζάρισμα μειώνεται και το τριχωτό της κεφαλής ηρεμεί.

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι το μηλόξιδο μπορεί να απομακρύνει τα υπολείμματα από προϊόντα styling και το υπερβολικό σμήγμα. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση μυκητών και βακτηρίων στο τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον, έχει την ικανότητα να «κλείνει» τα λέπια της τρίχας, κάνοντάς την πιο λεία και λαμπερή.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το μηλόξιδο

Αν σκέφτεσαι να εντάξεις το μηλόξιδο στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου, μπορείς να το κάνεις με διάφορους τρόπους. Μετά το λούσιμο, άφησέ το για 2-3 λεπτά και ξέπλυνε με κρύο νερό. Αν τα μαλλιά σου είναι εύθραυστα ή κατεστραμμένα, μπορείς να το εφαρμόσεις αφού χρησιμοποιήσεις το conditioner. Εναλλακτικά, αν έχεις πιο ανθεκτικά μαλλιά, μπορείς να το εφαρμόσεις και πριν το λούσιμο για καθαρισμό.

Ένας εύκολος τρόπος να φτιάξεις τη δική σου DIY θεραπεία είναι να αναμείξεις ένα μέρος μηλόξιδου με τρία μέρη νερού σε ένα μπουκάλι σπρέι. Αφού λούσεις τα μαλλιά σου, ψέκασε το μείγμα στα βρεγμένα μαλλιά και άφησέ το να δράσει για λίγο πριν ξεπλύνεις με δροσερό νερό.

Τι πρέπει να προσέξεις;

Παρά τα πολλά πλεονεκτήματα του μηλόξιδου, δεν είναι όλα ρόδινα. Όπως λέει και η σοφή παροιμία, το «παν μέτρον άριστον» ισχύει και εδώ. Η υπερβολική χρήση μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και να προκαλέσει αλλαγές στο χρώμα των μαλλιών, κάνοντάς τα να αποκτήσουν μια πορτοκαλί απόχρωση λόγω της οξύτητας του. Η μυρωδιά του επίσης μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα για μερικούς, εγώ προσωπικά δεν την αντέχω και πολύ!

Γι' αυτό, καλό είναι να περιορίσεις τη χρήση του σε μία φορά την εβδομάδα για έναν ή δύο μήνες, και να παρακολουθείς την αντίδραση των μαλλιών σου.

Το μηλόξιδο μπορεί να προσφέρει εκπληκτικά οφέλη στα μαλλιά σου, αρκεί να το χρησιμοποιήσεις με μέτρο και προσοχή. Αν δεν σε πτοεί η μυρωδιά του και είσαι έτοιμη να πειραματιστείς, μπορεί να ανακαλύψεις ότι είναι ο σύμμαχός σου για υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 02.10.2024 - 17:36