Ντεκαπάζ: Πώς θα επαναφέρεις τα μαλλιά σου μετά απο μια αποτυχημένη τεχνική

Ντεκαπάζ: Πώς θα επαναφέρεις τα μαλλιά σου μετά απο μια αποτυχημένη τεχνική
ΠΗΓΗ:@mariiasemenishcheva
Αδύναμα μαλλιά μετά απο ντεκαπάζ; Μάθε πώς θα τα επαναφέρεις

Αφού πήρες την απόφαση να κάνεις ντεκαπάζ, το πρώτο πράγμα που μπορεί να παρατηρήσεις είναι η ξηρότητα και η ταλαιπωρία που αισθάνονται τα μαλλιά σου. Μην απελπίζεσαι! Υπάρχουν τρόποι να επαναφέρεις την υγεία τους και να τα κάνεις να δείχνουν ζωντανά και λαμπερά. Ακολουθούν οι απόλυτες συμβουλές για να φροντίσεις τα μαλλιά σου μετά από αυτή τη διαδικασία.

Μην λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά

Αρχικά, καλό είναι να αποφεύγεις το καθημερινό λούσιμο. Η συχνή επαφή με το νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια που χρειάζονται τα μαλλιά για να παραμείνουν υγιή και ενυδατωμένα. Στόχευσε σε δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, χρησιμοποιώντας σαμπουάν και conditioner που είναι ειδικά για ξανθά μαλλιά. Αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να είναι πλούσια σε ενυδατικά συστατικά και αν μπορείς, μη ξεχνάς το μωβ σαμπουάν για να διατηρείς τον τόνο του χρώματος.

Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το παν. Μετά από ένα ντεκαπάζ, η ανάγκη για θρέψη αυξάνεται. Για αυτό, ενσωμάτωσε θρεπτικές μάσκες στην εβδομαδιαία ρουτίνα σου και χρησιμοποίησε λάδια καθημερινά. Προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη Ε, έλαιο αργκάν και αβοκάντο είναι ιδανικά για να θρέψουν σε βάθος την τρίχα.

Πετσέτα με μικροΐνες

Όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου, πρόσεξε τη μέθοδο. Απέφυγε το πιστολάκι και τις βαμβακερές πετσέτες, που μπορεί να προκαλέσουν σπασίματα και φριζάρισμα. Επέλεξε μια πετσέτα με μικροΐνες για να απορροφήσει το νερό χωρίς να προκαλέσει φθορά. Επιπλέον, μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στα μαλλιά σου.

Συχνό κούρεμα

Μην ξεχνάς τα τακτικά κουρέματα. Ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείς από τις κατεστραμμένες άκρες είναι να τις κόβεις κάθε 6-8 εβδομάδες. Έτσι, θα δώσεις στα μαλλιά σου την ευκαιρία να επανέλθουν και να δείχνουν πιο υγιή, ενώ οι ενυδατικές θεραπείες θα μπορούν να διεισδύσουν καλύτερα.

Θεραπείες ενυδάτωσης

Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά και η κατάσταση των μαλλιών σου παραμένει σοβαρή, μην απογοητεύεσαι. Μετά από ένα καλό κούρεμα, μπορείς να επισκεφτείς έναν επαγγελματία κομμωτή για να εξετάσεις ειδικές θεραπείες. Το botox μαλλιών είναι μια εξαιρετική επιλογή, καθώς ενδυναμώνει την τρίχα και της προσφέρει λεία και μεταξένια υφή. Με αυτά τα βήματα, θα δεις σύντομα τα μαλλιά σου να παίρνουν και πάλι ζωή.

Τελευταία τροποποίηση στις 10.10.2024 - 00:30