Μπορώ να λούσω τα μαλλιά μου μετά τη βαφή;

Μπορώ να λούσω τα μαλλιά μου μετά τη βαφή;
ΠΗΓΗ:@laurajadestone
Ένα ερώτημα που σίγουρα έχει περάσει απο το μυαλό σου

Το να αλλάζεις το χρώμα των μαλλιών σου μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να ανανεώσεις την εμφάνισή σου. Είναι μια πιο οικονομική επιλογή από την ανανέωση της γκαρνταρόμπας σου, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί επένδυση. Γι' αυτό θέλεις το αποτέλεσμα να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο και είναι απολύτως λογικό. Ένα από τα βασικά σημεία για τη διατήρηση του χρώματος είναι το πότε και πώς θα λούσεις τα μαλλιά σου μετά τη βαφή, αλλά και αν χρειάζεται να τα λούσεις πριν τη βαφή.

Η σωστή φροντίδα είναι το κλειδί για να διατηρήσεις το χρώμα φρέσκο, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποια προϊόντα είναι ασφαλή για βαμμένα μαλλιά, πόσο συχνά να τα ανανεώνεις και ποιους κανόνες να ακολουθείς στο λούσιμο ώστε να αποφύγεις το ξεθώριασμα. Το πότε θα λούσεις τα μαλλιά μετά τη βαφή έχει λιγότερη σημασία από το πώς θα το κάνεις σωστά.

Πόσο πρέπει να περιμένεις για να λούσεις τα μαλλιά σου μετά τη βαφή;

Πολλοί πιστεύουν ότι το χρώμα πρέπει να "σταθεροποιηθεί" στα μαλλιά για μερικές μέρες μετά τη βαφή, αλλά αυτό είναι απλώς ένας μύθος. Το χρώμα δεν θα σταθεροποιηθεί περισσότερο αν περιμένεις. Μπορείς να λούσεις τα μαλλιά σου 24 ώρες μετά τη βαφή, αν χρειαστεί. Το σημαντικό είναι να εστιάσεις στα σωστά προϊόντα που θα χρησιμοποιήσεις, παρά στο χρόνο που περνάει από τη βαφή μέχρι το λούσιμο.

Γιατί οι κομμωτές λούζουν τα μαλλιά σου μετά τη βαφή;

Στο κομμωτήριο λούζουν τα μαλλιά σου μετά τη βαφή για να απομακρύνουν τυχόν υπολείμματα βαφής. Μερικές φορές μπορεί να τα λούσουν και δεύτερη φορά για να καθαρίσουν καλά το τριχωτό της κεφαλής σου.

Γιατί ξεθωριάζει το χρώμα;

Το ξεθώριασμα του χρώματος έχει να κάνει περισσότερο με την προστασία από το λούσιμο, παρά με το χρόνο που περνά από τη βαφή. Η τρίχα περιβάλλεται από την επιδερμίδα, η οποία «παγιδεύει» το χρώμα μέσα της. Όταν λούζεις τα μαλλιά με ζεστό νερό, αυτή η επιδερμίδα ανοίγει και το χρώμα αρχίζει να φεύγει. Για να το αποτρέψεις, καλό είναι να χρησιμοποιείς χλιαρό ή κρύο νερό. Αυτό διατηρεί την επιδερμίδα κλειστή και το χρώμα «κλειδωμένο» μέσα στην τρίχα.

Αν έχεις επιλέξει έντονα χρώματα, όπως ροζ, πορτοκαλί ή μωβ, προσπάθησε να λούζεις τα μαλλιά σου μόνο μία φορά την εβδομάδα και να χρησιμοποιείς ξηρό σαμπουάν στο ενδιάμεσο. Αυτά τα χρώματα απαιτούν αποχρωματισμό, κάτι που κάνει τις τρίχες πιο πορώδεις και επιρρεπείς στο ξεθώριασμα.

Αν έχεις μόνο ανταύγειες ή πιο απαλές αποχρώσεις, μπορείς να είσαι πιο χαλαρή με τη θερμοκρασία του νερού, καθώς λιγότερο χρώμα στα μαλλιά σημαίνει ότι η θερμοκρασία έχει μικρότερη επίδραση.

Τι προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιείς

Η επιλογή των σωστών προϊόντων είναι πολύ σημαντική για να διατηρηθεί το χρώμα των μαλλιών σου. Πολλά σαμπουάν που βρίσκεις στα καταστήματα περιέχουν συστατικά, όπως θειικά άλατα, parabens και σιλικόνες, που μπορούν να ξεθωριάσουν το χρώμα. Είναι σημαντικό να επιλέξεις επαγγελματικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά, καθώς αυτά θα προστατέψουν το χρώμα και την υγεία των μαλλιών σου.

Πρόσεχε επίσης τα σαμπουάν καθαρισμού (clarifying shampoos), καθώς αυτά είναι πιο επιθετικά και μπορεί να αφαιρέσουν το χρώμα.

Πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου πριν τη βαφή;

Η απάντηση είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να λούσεις τα μαλλιά σου πριν τα βάψεις, καθώς ο κομμωτής σου θα το φροντίσει. Αν ωστόσο χρειαστεί να τα λούσεις μετά από δραστηριότητα, μπορείς να το κάνεις αρκεί να χρησιμοποιήσεις χλιαρό νερό και ποιοτικά προϊόντα. Συνιστάται να λούζεις τα μαλλιά σου όχι περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα για να αποφύγεις το ξεθώριασμα.

Πρέπει να χρησιμοποιήσεις σαμπουάν για να ξεπλύνεις τη βαφή;

Αν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι, όταν έρθει η ώρα να ξεπλύνεις τη βαφή, χρησιμοποίησε κρύο νερό. Ξέπλυνε καλά μέχρι το νερό να είναι καθαρό, και στη συνέχεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κανονικό σου σαμπουάν και μαλακτικό. Ωστόσο, μερικές βαφές προτείνουν να αποφεύγεις το σαμπουάν αμέσως μετά τη βαφή, οπότε φρόντισε να ακολουθήσεις τις οδηγίες του προϊόντος.

Το λούσιμο των μαλλιών μετά τη βαφή δεν χρειάζεται να είναι αγχωτικό. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα και να προσέχεις τη θερμοκρασία του νερού. Με τη σωστή φροντίδα, το χρώμα σου θα διατηρηθεί λαμπερό και φρέσκο για περισσότερο χρόνο!

Τελευταία τροποποίηση στις 11.10.2024 - 00:25

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ