Μήπως αυτή η viral μέθοδος, για μπούκλες χωρίς θερμότητα, στην πραγματικότητα καταστρέφει τα μαλλιά;

Μήπως αυτή η viral μέθοδος, για μπούκλες χωρίς θερμότητα, στην πραγματικότητα καταστρέφει τα μαλλιά;
ΠΗΓΗ:@kate_motovilova
Δεν είναι όλες οι τάσεις που βλέπουμε στα social media ιδανικές

Καθώς κάνεις scroll στο TikTok, είναι πιθανό να έχεις συναντήσει το βίντεο της Brigette Pheloung από τη Νέα Υόρκη. «Αυτή είναι μια μέθοδος για μπούκλες χωρίς θερμότητα», λέει με μια περίεργη έκφραση, ενώ έχει τουλάχιστον 50 ροζ, χοντρά κλιπς να κρέμονται από τα μαλλιά της. Μια σειρά ερωτήσεων σου έρχονται στο μυαλό: Πόσος χρόνος χρειάστηκε; Πώς θα φαίνονται οι μπούκλες; Πόσο βαριά είναι αυτά τα κλιπς; Και, το πιο σημαντικό: Θα της προκαλέσουν φθορά στα μαλλιά;

Η αναζήτησή σου για απαντήσεις σε οδηγεί ξανά στην εφαρμογή. «Αυτό μου πήρε τέσσερις ώρες… και είναι μόνο η μία πλευρά»,φωνάζει η influencer Sabryna Salmon στο κοινό της, ενώ η Pheloung ολοκλήρωσε τη διαδικασία σε μόλις 20 λεπτά. Όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα; Η Salmon αποκτά σφιχτές μπούκλες, ενώ η Pheloung φαίνεται απογοητευμένη καθώς δεν υπάρχει ελαστικότητα στα μαλλιά της. Ωστόσο, παραμένει ένα ερώτημα αναπάντητο: Η επαναλαμβανόμενη χρήση αυτών των κλιπς μπορεί να καταστρέψει τα μαλλιά της; Είναι ασφαλές για τον μέσο χρήστη του TikTok να δοκιμάσει αυτή τη μέθοδο; Πάμε να δούμε!

Η απάντηση

Σε τύπους μαλλιών με πιο λεπτή τρίχα και χωρίς καθόλου όγκο, είναι σαφές ότι αυτή η τεχνική σε στεγνά μαλλιά δεν λειτουργεί. Για να δημιουργήσεις ωραίες μπούκλες στα μαλλιά, πρέπει να αλλάξεις τον υδρογόνο δεσμό μέσα στο μαλλί, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί είτε με τη χρήση θερμότητας, είτε όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα. Στην ουσία, τα μαλλιά κάτω από κάθε κλιπ θα πρέπει να στεγνώσουν σε νέο σχήμα, το οποίο όταν ρυθμιστεί μπορεί να έχει διάρκεια.

{https://www.tiktok.com/@acquiredstyle/video/7413942481173105951}

Ωστόσο, η μέθοδος μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική για όσες έχουν πιο πλούσια με χοντρή τρίχα μαλλιά. Όταν τσέκαρα βίντεο αυτής της τάσης, είδα ότι κάποιοι άνθρωποι πέτυχαν πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα και οι μπούκλες ήταν διαφορετικές συγκριτικά με τη χρήση ενός εργαλείου styling. Όσον αφορά τα μεταλλικά κλιπς, πρέπει να είσαι προσεκτική, καθώς τοποθετούνται πολύ κοντά το ένα στο άλλο για να δημιουργηθεί η επιθυμητή μπούκλα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει εξωτερική φθορά στην επιδερμίδα των μαλλιών.

Safe τρόποι για να δημιουργήσεις μπούκλες χωρίς θερμότητα

Οι μέθοδοι μπούκλας χωρίς θερμότητα μπορούν να προσφέρουν στα μαλλιά σου το απαραίτητο break από πιο σκληρά εργαλεία, που, όταν χρησιμοποιούνται λανθασμένα ή πολύ συχνά, μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη φθορά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις heatless curling band που είναι επενδεδυμένα με μετάξι και σατέν και τα οποία είναι πραγματικά ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις μπούκλες στα μαλλιά σου καθώς δεν προκαλούν πολλή τριβή.

{https://www.tiktok.com/@anggwells/video/7254670623308287274?q=heatless%20curls&t=1728653164647}

Τελευταία τροποποίηση στις 11.10.2024 - 16:53